DermAbsolu

Gamme DermAbsolu

Verzorgingsproducten die speciaal werden ontwikkeld om de rijpere gevoelige huid stevigheid, vitaliteit en comfort te bieden dankzij de doeltreffende werking van een unieke combinatie van gepatenteerde bestanddelen.
*Patent PFDC

L’avis de notre médecin

Questions / Réponses
 • Er zijn twee belangrijke categorieën :

  1 - Retinoïden, dit zijn vitamine A-derivaten

  • Binnen de groep van de retinoïden zijn er topische geneesmiddelen die door uw arts voorgeschreven dienen te worden.
  • Andere, zoals bijvoorbeeld retinaldehyde, hebben het statuut van "dermo-cosmetisch" product en kunnen zonder voorschrift verkregen worden.

  Doordat retinaldehyde op fysiologische wijze en in functie van de behoeften van de huid in actieve vitamine A wordt omgezet, heeft het een diepgaand effect op het celmetabolisme dat opnieuw aangewakkerd wordt, en een oppervlakkig effect dat de teint opnieuw doet stralen.

  2 - Hyaluronzuur

  Het belangrijkste bestanddeel van de huid, dat wordt aangemaakt door cellen in de epidermis (keratinocyten) en in de dermis (fibroblasten). De aanmaak van deze stof neemt met de jaren af. De ondersteunende functie van hyaluronzuur is echter van essentieel belang : ze staat immers in voor de soepelheid, de elasticiteit en het hydratatieniveau van de huid.

  Tegenwoordig bestaan er dermo-cosmetische verzorgingsproducten die dit tekort kunnen verdoezelen door het hyaluronzuurgehalte in de huid op te voeren.

 • De voornaamste technieken zijn :

  - Peelings met wisselende diepte
  - Dermabrasio met behulp van een laser, ook hiervoor bestaan verschillende technieken
  - Blootstelling aan diverse soorten licht, al dan niet via laser
  - Injecties met producten die rimpels opvullen : collageen of hyaluronzuur
  - Injecties met botulinetoxine voor diepe uitdrukkingsrimpels van musculaire oorsprong
  - Esthetische chirurgie : in bepaalde gevallen is een lift van gelaat of hals, of een correctie van de oogleden (blefaroplastie) gerechtvaardigd

  De beslissing om één van deze technieken te gebruiken, berust op een persoonlijk onderzoek. Niet alle vormen van veroudering zijn dezelfde, niet alle verwachtingen zijn identiek, niet alle behoeften zijn te vergelijken

 • Tijdens de menopauze maken de eierstokken geen stoffen meer vrij die een positief effect hebben op de dikte en strakheid van de huid, zoals bijvoorbeeld oestrogeen.

  Daarom is de menopauze ook een factor die huidveroudering beïnvloedt. Het is echter wel een minder belangrijke factor dan blootstelling aan de zon.

 • Er kon worden aangetoond dat bij rokers huidveranderingen voorkomen die het huidverouderingsproces versnellen: rimpels, het vergelen van de teint (weer een reden om te stoppen met roken of er gewoon niet mee te beginnen).

 • Van diverse voedingssupplementen die vitaminen, aminozuren of oligo-elementen bevatten, wordt beweerd dat ze huidveroudering tegengaan.

  Dit zou meestal gebeuren via een mogelijk beschermend effect tegen vrije radicalen.

 • Ja, het is onmogelijk om op de leeftijd van 60 jaar nog dezelfde huid te hebben als toen men 20 was.

  Alle eerder aangehaalde maatregelen maken het echter wel mogelijk de effecten van huidveroudering te corrigeren, met name die gevolgen die te wijten zijn aan blootstelling aan de zon.

  U mag dus blijven glimlachen, wat op zich ook een uitstekend middel is om veroudering tegen te gaan.

 • Mettertijd gaat de huidstructuur erop achteruit. Daardoor raakt ze sneller gedehydrateerd en is ze kwetsbaarder en minder bestand tegen agressieve omgevingsfactoren (klimaat, vervuiling, ongeschikte cosmetica ...).

  Het is dus zeker zinvol de huid regelmatig te hydrateren met aangepaste dermo-cosmetische verzorgingsproducten die het herstel van de ontoereikende beschermende hydrolipidenfilm bevorderen.

Toutes les textures
Envoyer par email

Chaque peau a des besoins très particulier,
trouvez votre rituel de soins Eau Thermale Avène.

Commencer
 • Produits recommandés pour résoudre vos problèmes de peau
 • L'accès à vos produits préférés et commentaires
 • Enregistrement de vos achats pour récompenser votre fidélité
Inscrivez-vous maintenant

Recherche en cours

Login requis

Connectez-vous à votre compte ou inscrivez-vous pour sauvegarder cette information


Me connecter ou créer un compte

Donnez votre avis

* Champs obligatoires

Mon inscription

-Jour
-Mois
-Année

Les marques du Groupe Pierre Fabre :

*Champs obligatoires

Merci pour le partage!

Votre commentaire a été mis en attente pour être modéré par les administrateurs du site et sera publié après approbation.