JUIST / FOUT

Acne is onvermijdelijk.

JUIST

Juist, 80% van de adolescenten krijgt er onvermijdelijk mee te maken.
Van zodra de hormonale rush van de puberteit op gang komt,
worden de talgklieren overactief, de huid vetter en ontstaat er acne.
Acne kan dan wel onvermijdelijk zijn (tenzij je de puberteit weet te omzeilen!),
maar is daarom nog niet oncontroleerbaar.
Een aangepaste hygiëne 's ochtends en 's avonds en dermocosmetische
producten of zelfs door een dermatoloog voorgeschreven
geneesmiddelen kunnen de situatie kalmeren. Actieve bestanddelen helpen
de talgproductie en de bacteriënpopulatie
immers te normaliseren.

GULDEN REGELS

8 regels om de huid met acne goed te verzorgen

Als je niks onderneemt, kan acne spontaan verdwijnen of… hardnekkig standhouden.
Wacht niet af, reageer onmiddellijk! 8 tips tegen acne!

1. Reinig je gelaat 2 maal per dag,

's Ochtends en 's avonds met een milde, zeepvrije reinigingsgel voor een "onzuivere huid" of met een reinigingswater dat niet moet worden afgespoeld. Het is hierbij erg belangrijk dat je reiniger een talgregulerende werking heeft om het talgoverschot te helpen beperken. Maar let op, kies niet om het even welk product: een te agressieve reiniger zou het probleem nog kunnen verergeren.

2. Gebruik een niet-comedogeen dermocosmetisch product:

op die manier vermijd je ongeschikte producten die het probleem nog zouden kunnen verergeren. Dermocosmetische verzorgingsproducten voor een onzuivere huid maken integraal deel uit van de behandeling van acne en volstaan in sommige gevallen zelfs om beginnende acne in de kiem te smoren.

3. Dames, bespreek dit probleem ook met je gynaecoloog

Het is voor geen enkele dermatoloog of gynaecoloog een geheim dat bepaalde anticonceptiemiddelen acne in de hand kunnen werken terwijl andere juist een gunstig effect hebben. Al naar gelang de situatie kan een ander anticonceptiemiddel worden voorgeschreven om acne doelgericht aan te pakken.

4. Heb geduld

Zelfs als je het voorschrift van je arts nauwgezet volgt, zal je enkele maanden moeten wachten alvorens je het resultaat van de behandeling echt kan beoordelen. Maar je geduld zal beloond worden: na verloop van 6 maanden mag je je aan 60% verbetering verwachten en na 8 maanden zelfs aan 80%.

5. Gebruik niet-comedogene make-up

om puistjes in alle discretie te camoufleren zonder het probleem te verergeren en je huid te verstikken. Als je een medische behandeling moet aanbrengen, wacht je daarna beter een uurtje om je make-up aan te brengen. En vergeet niet je make-up 's avonds te verwijderen!

6. Probeer stress onder controle te houden

Wetenschappers vermoeden dat stress acneopstoten in de hand werkt, omdat stress de zenuwuiteinden rond de talgklieren activeert. Beweeg dus regelmatig om je stressniveau naar beneden te halen (of wandel in elk geval zo veel mogelijk, het liefst dagelijks!), las op het werk om de twee uur een aantal minuten adempauze in, doe enkele korte ontspannende ademhalingsoefeningen of ontstress even door te kleuren of schilderen, dat is tegenwoordig weer helemaal in! Om te ontstressen is alles toegelaten!

7. De zon is een echte no-go

In eerste instantie lijkt de zon vaak een positief effect te hebben door de bacteriëndodende werking van UV-stralen, en ook wel omdat acneletsels minder opvallen op een gebruinde huid. Enkele weken later echter mag je je aan een flinke acneopstoot verwachten.

8. Laat je puistjes met rust!

Ouders blijven het hun tieners eindeloos herhalen, maar deze regel geldt even goed voor volwassenen met laattijdige acne. Het risico? Op lange termijn kan de huid beschadigd worden.

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.