Maskeer het zoeken Zoek een product of behoefte
Tolérance Extrême

Gamma Tolérance Extrême

Tolérance Extrême werd door de Laboratoires Dermatologiques Avène ontwikkeld voor alle gevoelige huidtypes die echt alleen de essentie willen.

De mening van onze arts

Vragen/Antwoorden
 • D.E.F.I. staat voor Exclusief hulpmiddel voor een intacte formule (Dispositif Exclusif Formule Intacte). Hiermee wordt een systeem bedoeld waarmee het product, zelfs in grote tubes, intact blijft zonder toevoeging van bewaarmiddelen.
  Het D.E.F.I-systeem garandeert de steriliteit van het product voor en tijdens het gebruik.veut dire Dispositif Exclusif Formule Intacte qui décrit le système permettant de conserver le produit intact, sans aucun conservateur, dans un tube grande contenance. Le système D.E.F.I garantit la stérilité du soin avant et pendant l’utilisation du produit.

 • Een airless doseerflacon zorgt ervoor dat er geen lucht naar binnen kan dringen en dat het product dus niet kan oxideren. Er blijft dan echter wel een « dood volume » achter bovenin de doseerdop. Hierdoor ontstaat een risico op retrocontaminatie, waardoor bewaarmiddelen onontbeerlijk zijn.
  Het D.E.F.I.-systeem van Tolérance Extrême zorgt er ook voor dat er geen lucht naar binnen kan en dat het product dus niet kan oxideren. Er blijft echter geen dood volume achter en er is dus geen risico op retrocontaminatie.
  De formule is steriel en blijft ook gedurende de hele gebruiksduur steriel.

 • Bij gedeeltelijke sterilisatie wordt een « formule » in gecontroleerde, doch niet-steriele omstandigheden vervaardigd. Pas daarna wordt het product gesteriliseerd alvorens het in steriele units wordt verpakt (dit is het principe van UHT-melk).
  Bij een volledige sterilisatie, zoals voor het Tolérance Extrême gamma, worden de producten in een steriele omgeving vervaardigd en verpakt. Dit houdt in :
  - dat al het materiaal dat in contact komt met het product integraal wordt gesteriliseerd,
  - dat alle vloeibare of oplosbare stoffen die in het product verwerkt worden, door filtering worden gesteriliseerd,
  - dat de producten in een steriele omgeving worden verpakt.

 • De Tolérance Extrême verzorgingsproducten werden ontwikkeld voor de meest veeleisende huidtypes die geen enkel irriterend of allergieopwekkend bestanddeel verdragen.
  Ze zijn bedoeld voor alle consumenten die op zoek zijn naar veiligheid :
  - Hypergevoelige en allergische huid.
  - Huid die de klassieke cosmetica niet verdraagt.
  - Allergische huid.
  - Acute irritatie (roodheid, trekkerig gevoel, prikkend gevoel …).
  - Na medische ingrepen (laser, peeling …).

 • De hypergevoelige huid wordt geconfronteerd met een ontoereikende barrièrefunctie en reageert mogelijk feller op een bacteriële besmetting van de formule of op het effect van bepaalde substanties (zoals bewaarmiddelen).
  De Tolérance Extrême formules zijn perfect steriel en vrij van bewaarmiddelen en houden dan ook geen enkel risico op irritatie in.

 • Een bewaarmiddel is een stof die ervoor moet zorgen dat micro-organismen zich niet kunnen ontwikkelen in een formule. In bijlage VI van de Europese richtlijn worden er 57 opgelijst.
  Toch kan het gebeuren dat bepaalde substanties die met een ander doel in de formules van bepaalde cosmetica werden verwerkt (als parfum, om het product gladder of steviger te maken…) ook actief zijn tegen bacteriën, waardoor de groei van micro-organismen alsnog geremd wordt. Deze niet-opgelijste substanties zijn « bewaarmiddelachtige stoffen » (bijvoorbeeld : bepaalde alcoholsoorten, etherische oliën, ethylhexylglycerine…). 

 • In Tolérance Extrême worden noch officieel opgelijste, nocht niet-opgelijste (bewaarmiddelachtige) bewaarmiddelen verwerkt. Deze formules zijn namelijk steriel en dankzij het D.E.F.I.-systeem blijven ze ook intact. 

 • Met slechts 6 ingrediënten voor de Tolérance Extrême Reinigingsmelk (zonder spoelen) en 9 voor de Tolérance Extrême Crème, biedt sit gamma uiterst veilige formules die focussen op het essentiële. De ingrediënten zijn uiterst zuiver. Men vindt volgende stoffen terug :
  • Van nature verzachtend en anti-irriterend Thermaal water van Avène.
  • Glycerine codex, hydraterend en emolliërend.
  • Paraffine codex, Cyclomethicon en Saffloerolie: drie emolliërende bestanddelen.
  • Squalaan: herstelt de huidbarrière.
  • Textuurbestanddelen zorgen voor de nodige viscositeit na vermenging van de verschillende fasen van de pseudo-emulsie. seulement 6 ingrédients dans le Lait nettoyant sans rinçage et 9 dans la Crème hydratante apaisante, Tolérance extrême offre des formules ultra-sécuritaires centrées sur l’essentiel. Les ingrédients sont purs. On retrouve : • L’Eau thermale d’Avène, naturellement apaisante et anti-irritante. • La Glycérine codex, hydratante émolliente. • La Paraffine codex, le Cyclométhicone et l’Huile de Carthame ; tous trois émollients. • Le Squalane, qui restaure la barrière cutanée. • Les agents de texture permettent eux, d’obtenir la viscosité nécessaire au mélange des phases dans les pseudo-émulsions.

Uw huid en Avène

Alle texturen

Reiniging

Verzorging

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.