30/06/2020 - Dossiers

Skin Protect Ocean Respect, een essentieel engagement

Alle gevoelige huidtypes verzorgen en met name tegen de zon beschermen, is de eigenlijke bestaansreden van Eau Thermale Avène. Ons merk draagt echter ook de bescherming van het milieu hoog in het vaandel. Dit engagement vond onder meer weerklank bij BBC Storyworks: ons Skin Protect Ocean Respect-project maakt vandaag deel uit van hun #Essentialsfordailylife-campagne die de meest innoverende spelers in de cosmetische sector in de kijker zet. Om dit partnerschap onder de aandacht te brengen, hebben we samen met hen een documentaire gemaakt waarin al onze acties van de laatste jaren nog eens duidelijk aan bod komen. En omdat het Skin Protect Ocean Respect-project ons na aan het hart ligt, willen we ook u het nogmaals laten (her)ontdekken. 


 De oceaan, een essentiële rijkdom die met zorg moet worden behandeld
 

De aarde wordt ook wel de Blauwe Planeet genoemd om de volgende reden: de oceanen vertegenwoordigen maar liefst 71% van het wereldoppervlak en herbergen een immens, doch kwetsbaar ecosysteem dat moet worden beschermd. Wist u dat zeewater –
zonder dat we ons daarvan bewust zijn – een essentiële rol speelt in ons leven? Het grootste deel van de zuurstof die we inademen wordt namelijk geproduceerd door de oceanen, die overigens een groot deel van de CO2 van de planeet absorberen. In een tijdperk waarin de opwarming van de aarde een spraakmakend thema is, mag de bescherming van de oceanen niet worden vergeten! Om nog maar te zwijgen over de miljoenen soorten die er leven en die dreigen te verdwijnen als wij hun natuurlijke habitat niet beschermen: koralen en ook fytoplankton (microalgen) en zoöplankton (microscopisch kleine kreeftjes), die de basis van de voedselketen vormen.


Uw gezondheid en die van de planeet beschermen
 
Onze voornaamste missie bestaat erin uw huid te beschermen tegen zonnestralen die bepaalde huidkankers en huidveroudering in de hand kunnen werken.
Sommige filters in zonneproducten kunnen echter het mariene ecosysteem aantasten.
Eau Thermale Avène ijvert daarom al 10 jaar lang om met een minimale hoeveelheid zonnefilters toch een doeltreffende bescherming tegen UVB- en UVA-stralen te bieden, en kiest daarom resoluut voor filters die niet wateroplosbaar zijn en de mariene biodiversiteit niet schaden.
 
In dat kader werken we nauw samen met de experts van het Oceanologisch Laboratorium in Banyuls-sur-mer, partner van het EMBRC (European Marine Biological Resources Center), dat de impact van zonnefilters op de oceanen bestudeert. Uit de door hen uitgevoerde en gepubliceerde studies is gebleken dat onze Skin Protect Ocean Respect-filters niet toxisch zijn voor representatieve soorten koraal*, fytoplankton** en zoöplankton** en de mariene biodiversiteit niet aantasten.

 
*Stien et al. Scientific Reports. 2020.
**Thorel et al. Toxics. 2020.


Een tweede leven voor de zeebodem

 
En ons engagement gaat nog verder. We beschermen de mariene biodiversiteit niet alleen, maar engageren ons sinds 2016 ook samen met Pur Projet voor het Pur Corail-project, dat de koraalriffen in Indonesië helpt te herstellen.
 
Waarom? De laatste 30 jaar is 30% van het koraal in de oceanen vernietigd. Omdat dit onderzeese woud miljoenen soorten herbergt, vervult het echter een essentiële rol in de klimaatregulering en het behoud van de mariene biodiversiteit.
 
Samen met PUR Projet hebben wij al 4200 nieuwe koralen aangeplant en het is onze bedoeling om maar liefst 6120 koralen aan te planten tegen 2021. Ons initiatief reikt sinds 2019 zelfs nog verder. Momenteel zijn we namelijk ook betrokken bij de aanplanting van mangrovebomen, die onmisbaar zijn om erosie tegen te gaan: tegen 2021 zullen in dit kader 6000 bomen aangeplant zijn. We begeleiden de lokale bevolking ook bij het beheer van hun afval door samen met hen een inzamel- en recyclagesysteem uit te werken. Tegen 2021 zullen we op die manier 81 ton plastic ingezameld en gerecycleerd hebben. We doen dit om te vermijden dat het afval zou worden verbrand en er toxische gassen zouden vrijkomen.
Al deze acties realiseren we samen met Pur Projet om bij te dragen aan een groter respect voor ons milieu.


 
Ook u kan een belangrijke speler in dit engagement zijn.

Door te kiezen voor de Eau Thermale Avène Zonneproducten, engageert u zich om uw huid te beschermen zonder gevaar voor de oceanen!

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.