Onze partners

De Laboratoires Dermatologiques Avène engageren zich samen met de European Skin Cancer Foundation(1)

Deze stichting werd in 2008 opgericht om het grote publiek te informeren over en te sensibiliseren voor de risicofactoren voor het ontstaan van huidkanker en in dit kader preventiecampagnes uit te werken. Huidkanker vormt vandaag de dag een reële bedreiging voor de volksgezondheid.

Inmiddels kon worden aangetoond dat een overdosis zon (2) verantwoordelijk is voor de stijgende prevalentie van huidkanker, zowel van melanomen als van andere vormen van huidkanker. Die andere vormen zijn zelden dodelijk, maar komen wel veel vaker voor.

Vroegtijdige diagnose van huidkanker is van essentieel belang voor de prognose, daarom is het uitermate belangrijk de mensen te informeren over een goede UV-bescherming (met name voor kinderen).

Dankzij hun jarenlange engagement op dit vlak beschikken de Laboratoires Dermatologiques Avène over een uitgebreide knowhow inzake zonneproducten, waardoor ze perfect kunnen inspelen op de behoeften van alle huidtypes.

Het zonnegamma van Avène biedt een goede bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon.

Vandaar ook de bereidheid om zich samen met de ESCF te engageren en diverse acties te ondersteunen :

• Voorlichting in scholen over de schadelijke effecten van de zon, zodat de gezondheid van het kind ook in de toekomst gevrijwaard blijft.

• Opleiding van dermatologen en artsen in alle partnerlanden inzake diagnose, preventie en behandeling van huidkanker.

  • (1) Europese Stichting tegen Huidkanker.
  • (2) Armstrong BK, Kricker A,The epidemiology of UV induced skin cancer. J Photochem Photobiol B 2001; 63:8-18.
  • Ontdek de websites van onze partners

Stichting tegen Huidkanker

Het Merk Eau Thermale Avène engageert zich samen met de Skin Cancer Foundation in de strijd tegen huidkanker. Daarvoor zijn een degelijke voorlichting, vroegtijdige diagnose en een snelle en doeltreffende behandeling van wezenlijk belang.
http://www.skincancer.org

De Skin Cancer Foundation raadt de Avène verzorgingsproducten met zeer hoge beschermingsfactor (50+) aan, omdat werd bewezen dat deze producten de huid doeltreffend beschermen tegen beschadiging door de zon.

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.