av_solaires_hiver_campagne_1x1 473x473

De juiste gebaren om uw huid in de winter tegen de zon te beschermen

Wij behouden de beschermende reflexen die wij hebben geleerd, bijvoorbeeld door een hydraterende crème met beschermingsfactor te gebruiken of door 's morgens een lichte SPF-filter aan onze huidverzorgingsroutine toe te voegen. Het is belangrijk een bescherming te kiezen die is aangepast aan uw ritme en levensstijl: als u veel tijd buiten doorbrengt, verhoogt u het gebruik of de SPF, maar als u de hele dag in een kantoor achter een computer werkt, is een beschermingsfactor van 15 eenmaal per dag aanbrengen voldoende. 

Wat zijn de kenmerken van de winterzon?

De zon neemt geen vakantie, ze is er het hele jaar door, ook al is ze minder " aanvallend " dan in de zomer. In de winter nemen de uvb-stralen die zonnebrand veroorzaken af en zijn ze minder gevaarlijk, maar dat geldt niet voor de uva-stralen, die verantwoordelijk zijn voor de geleidelijke aantasting van de huid, huidveroudering en het ontstaan van ontsierende bruine vlekken. Ook mag niet worden vergeten dat uva-stralen de diepste lagen van de lederhuid kunnen bereiken en zo verantwoordelijk kunnen zijn voor de DNA-beschadiging die bij huidkankers wordt vastgesteld.

 

av_solaires_hiver_proteger_peau_1x1_472x472

Uw huid moet worden beschermd zodra u zich langer dan 15 minuten blootstelt, of u nu op een terras zit of in de bergen bent. Om uzelf te beschermen, zijn kleding en een zonnebril ook belangrijk.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES 

Zon in de bergen: pas op voor gevaar

In de bergen wordt uw huid nog meer blootgesteld aan de schadelijke effecten van de zon door de hoogte en het fenomeen van weerkaatsing. De sneeuw weerkaatst de uv-stralen en verhoogt daardoor de ontvangen straling: 80% van de uv-stralen weerkaatsen op de sneeuw en treffen uw huid nog harder.

Ook wordt erkend dat de hoeveelheid uv-stralen met 4% toeneemt voor elke 300 meter, wat op 3000 meter hoogte neerkomt op 40% meer uv-stralen dan op het strand. Bovendien is de situatie misleidend en geeft ze niet altijd een objectief gevoel over mogelijke toekomstige zonnebrand: uw huid is als het ware " verdoofd " door de kou en de wind die een indruk van frisheid geven, terwijl de witte wolken heel weinig uv-stralen filteren, hoewel ze u kunnen doen geloven dat het risico op zonnebrand klein is.

In deze situatie is het aan te raden u te beschermen met een zonnebril en zonnecrème met een hoge beschermingsfactor (ten minste 30) en deze bescherming ten minste om de twee uur opnieuw aan te brengen, vooral als u gaat skiën of veel uren buiten spendeert.

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM DE TOEKOMST TE BESCHERMEN

De verzorgingsproducten van Eau Thermale Avène zijn ontwikkeld om de huid te beschermen en de oceanen te respecteren

SPF 50+ Stick gevoelige zones

SPF 50+ Stick gevoelige zones

Beschermt

SPF 50+ Reflex zonproduct

SPF 50+ Reflex zonproduct

Beschermt

SunsiStick KA SPF 50+

SunsiStick KA SPF 50+

Beschermt

SPF 50+ B Protect

SPF 50+ B Protect

Verbetert - Beschermt - verenigt

Terug naar boven