• 1/1
20/05/2014 - Dossiers

De Gulden Regels Hydrance Optimale #1

De Gulden Regels Hydrance Optimale #1

Een goede hydratatie vergt elke dag de nodige aandacht. Hierna volgen 7 regels die van doorslaggevend belang zijn voor een goed gehydrateerde huid. 

- Breng een hydraterende crème aan die aangepast is aan uw persoonlijk huidtype (droog, zeer droog of gemengd) en aan uw levenswijze (met UV-filter indien u zich blootstelt aan de zon).
- Zorg voor een vochtige omgevingslucht binnenshuis: bevestig tijdens de winter, wanneer de verwarming aanstaat, kleine bakjes water aan de verwarming. Het water zal in enkele dagen tijd verdampen en voorkomen dat de lucht te droog wordt. Een luchtbevochtiger heeft hetzelfde effect.
-  Neem altijd een hydraterende crème mee wanneer u met het vliegtuig reist (tube van minder dan 100 ml). De kurkdroge cabinelucht versnelt het dehydratatieproces van de huid tijdens de vlucht…
- Drink voldoende. Er wordt vaak heen en weer gediscussieerd over de hoeveelheid van 1,5 liter water per dag, maar experts zijn het wel eens over het feit dat het water dat we tot ons nemen – in de vorm van dranken (water, thee, koffie, bouillon…) of vaste voeding (voornamelijk fruit en groenten) – nuttig is voor het hele lichaam, ook voor de huid. Of je dus telt in glazen of liters, drink regelmatig in de loop van de dag.
- Geef in de douche of in bad de voorkeur aan lauw of zelfs eerder fris water. Heel warm water kan de structuur van de hydrolipidenfilm aantasten.
- Drink niet te veel koffie: maximum 4 kopjes per dag2. Een beetje minder zelfs als je ook pure chocolade, thee of cafeïnerijke limonades drinkt. Boven een bepaalde drempel bevordert de opgenomen cafeïne immers de vochteliminatie via de urine (vochtafdrijvende werking).

- Bescherm u ook tegen de zon. UV-stralen warmen de huid op en kunnen de natuurlijke structuur van de hydrolipidenfilm aantasten, waardoor de huid nog sneller uitdroogt.

Verstuur mail

Elke huid heeft erg uiteenlopende behoeften,
vind het Eau Thermale Avène verzorgingsritueel dat het best bij jou past.

Start
  • De producten die wij aanraden om jouw huidproblemen te verhelpen
  • Toegang tot je favoriete producten en reviews
  • Registratie van je aankopen om je trouw te kunnen belonen
Schrijf je nu in

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.