Schriftjes van onze experts

Gemengde huid

Gemengde huid

Een zogenaamde « gemengde » huid komt vaak voor en kan een reden zijn voor een dermatologisch consult aangezien dit huidtype een specifieke behandeling vraagt…

Ongeacht uw huidtype zijn er factoren die een overdreven gevoeligheid van de huid kunnen uitlokken of bevorderen : uw huid reageert fel, daar waar u het liever niet zou zien...

The brand Eau thermale Avène

Gemengde huid

De kenmerken van onze huid worden bepaald door de lichaamszone: de huid van oogleden, handpalmen en oksels bijvoorbeeld heeft een heel verschillende anatomie en functioneert ook heel anders op elk van deze plaatsen. Zelfs wanneer we ons tot het gelaat beperken, zien we dat de huid op de wangen bijvoorbeeld heel andere kenmerken vertoont dan die op het voorhoofd en de kin.

De gemengde huid
Een zogeheten « gemengde » huid komt vaak voor en kan een reden zijn voor een dermatologisch consult aangezien dit huidtype een specifieke behandeling vraagt.
De gemengde huid is geen volwaardige dermatologische entiteit, zoals de droge huid of de seborroïsche huid. De gemengde huid kenmerkt zich door de aanwezigheid van een vette huid ter hoogte van de centrale T-zone (voorhoofd, neus en kin) en een normale tot droge huid (soms zelfs met schilfers) ter hoogte van de rest van het gelaat.

Waarom een gemengde huid en geen droge huid?
We kunnen ons huidtype niet veranderen, maar om bepaalde vormen van een verstoord evenwicht te compenseren, is het belangrijk aangepaste verzorgingsproducten te gebruiken.
Ons huidtype ondergaat na verloop van tijd echter wel bepaalde wijzigingen: rond de vijftig is een gemengde huid vaak tot een droge huid geëvolueerd.
 
In de eerste plaats dient dus seborroe te worden bestreden?
De aanwezigheid van seborroïsche zones of zelfs zones met acne is in geen geval een reden om te gaan veralgemenen en een behandeling voor een vette huid te starten. Men dient bij gemengde huidtypes immers rekening te houden met de bijzondere reactiviteit van de drogere gelaatszones. Een cosmetisch product voor de vette huid wordt ter hoogte van deze droge zones (of omgekeerd, een product voor de droge huid ter hoogte van vette zones) vaak slecht verdragen en kan een bijzonder oncomfortabel gevoel veroorzaken.


Hoe een gemengde huid aanpakken?
Wij raden producten aan die speciaal werden ontwikkeld voor de gemende huid met als doel:

• de centrale T-zone op dezelfde manier als een vette huid te behandelen, met name om het glimmende en vette aspect van de huid te beperken dankzij een echt doeltreffend effect op de hyperseborroe en een matterend effect op de huid.
• de huid te hydrateren en haar comfort te herstellen ter hoogte van de zones die trekkerig aanvoelen.

Gebruik in ieder geval nooit agressieve producten ter hoogte van de droge gelaatszones, die zouden de talgproductie ter hoogte van de vettere gelaatszones immers alleen maar stimuleren.

Questions

Carnets experts

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.