Balsems

Balsems

Met zijn romige textuur geeft de lichaamsbalsem uw huid soepelheid en comfort. Een smeltende, hydraterende of voedende balsem ... vind de balsem die het best bij u en uw gezin past.

Filter de producten
Filter de producten

3 Resultaten "Balsems"

ONTDEK OOK

Wat is het doel van een lichaamsbalsem?

De lichaamsbalsem herstelt en voedt de huid die kwetsbaar is geworden door aanvallen van buitenaf. Vervuiling, hormonale schommelingen, wrijving door kledij, temperatuurschommelingen, vooral in de winter, verstoren namelijk de barrièrefunctie van de huid en veranderen de hydrolipidenfilm van de opperhuid. Dit laatste is van essentieel belang om het vochtgehalte van de huid op peil te houden en te voorkomen dat ze uitdroogt. Als dit niet dagelijks wordt hersteld, leidt het tot ongemak, trekkerigheid, irritatie of onzuiverheden en bevordert het de huidveroudering, vooral op de meest blootgestelde delen van het lichaam, zoals de handen, de armen en het decolleté.

Vooral in de winter wordt de gezondheid van de huid bedreigd door kou en wind. De hydraterende lichaamsbalsem hydrateert en voedt de huid met de lipiden die ontbreken in de beschermende hydrolipidenfilm. Anderzijds helpt hydratatie van de huid om het evenwicht van de huidflora of microbiota te bewaren. Sommige lichaamsbalsems hebben ook een anti-irriterend effect of werking tegen krabben.

Balsem of crème: wat is het verschil?

Een lichaamsbalsem heeft een rijkere en gladdere textuur dan een lichaamscrème of een bodymilk. Onze laboratoria ontwikkelen ze met zeer voedzame actieve bestanddelen zoals natuurlijke oliën. Andere actieve bestanddelen vullen de formule aan, zoals het Thermaal Bronwater of I-Modulia®, om hun kalmerende, verzachtende, anti-irriterende en jeukwerende eigenschappen aan te reiken.

Zo is een balsem meer voedend en smeltend. Voor een snelle absorptie warmt u deze gewoon eerst op in de handen.

Het hoge voedende vermogen maakt deze bijzonder geschikt voor:

  • De droge huid of ruwere zones van het lichaam zoals ellebogen, knieën en voeten
  • Een zeer droge en schilferige huid
  • Atopische huid met neiging tot eczeem en jeuk
  • Huid geïrriteerd door de kou

Welke lichaamsbalsem moet ik kiezen?

Bij het kiezen van een lichaamsbalsem is het belangrijk om de conditie van uw huidbarrière in kaart te brengen, of gewoon de mate van droogheid van uw huid.

Hier zijn nog enkele tips om u te helpen:

  • De Trixera Nutrition Balsem is geschikt voor de zeer droge huid van het hele gezin. Het smeert gemakkelijk uit over het hele lichaam en wordt snel geabsorbeerd dankzij de voedende, vloeibare textuur. Bovendien bevat het drie lipidische actieve bestanddelen om een droge huid en dehydratatie tegen te gaan. De huid wordt weer elastisch en comfortabel.
  • De XeraCalm Lipidenherstellende balsem werd speciaal geformuleerd voor de gevoelige huid met neiging tot eczeem en jeuk. Dit weekmakende lichaamsverzorgingsproduct werd ontwikkeld om de barrièrefunctie van de huid te herstellen en het jeukende gevoel als gevolg van een droge huid te kalmeren. De samenstelling zonder parfum en bewaarmiddelen minimaliseert het risico op allergieën. Tot slot maakt het de huid zacht dankzij het Thermaal water van Avene.
  • De Hydraterende Smeltende balsem hydrateert de droge en gevoelige huid intensief. De formule, verrijkt met karitéboter, maakt de huid tot 24 uur lang zacht en glad. De romige textuur en het ontspannende parfum nodigen uit om te ontspannen en u goed te voelen.

Hoe gebruikt u een lichaamsbalsem?

Gebruik de balsem als onderdeel van uw dagelijkse lichaamsverzorgingsroutine.  Dit begint met een reiniging van de huid met een douchegel aangepast aan uw huidproblemen en uw huidtype.

Bovendien moet elk hydraterend product 's morgens en/of 's avonds op een schone en droge huid worden aangebracht.

Om de effecten van de balsem te versterken, kunt u overwegen om wekelijks een lichaamsscrub -te doen: . Door dode huidcellen te verwijderen, bereidt dit de huid voor op hydraterende en voedende verzorgingen.

Vervolgens kunt u uw welzijnsritueel afronden met een fijne verstuiving van het Thermaal WaterAvène.

Breng ten slotte uw balsem met ronddraaiende bewegingen op het hele lichaam aan, waarbij u vooral aandacht besteedt aan ruwe of droge plekken.

Terug naar boven