Oogmake-up

Oogmake-up

Zet uw blik in de verf met oogmake-up. Mascara, wenkbrauwpotlood..., een assortiment oog- en wenkbrauwmake-up met een hoge tolerantie, om zelfs de meest gevoelige ogen te sublimeren.

5 Resultaten "Oogmake-up"

ONTDEK OOK

Welke make-up moet ik kiezen voor de gevoelige ogen?

Gaan uw ogen snel tranen en rood worden bij het geringste contact met make-upproducten? Vertonen uw oogleden allergische reacties zoals roodheid, trekkerigheid, prikkend gevoel of zelfs jeuk wanneer u in contact komt met cosmetica? Dit komt waarschijnlijk doordat u een gevoelige huid en/of ogen hebt.  

Deze verhoogde gevoeligheid rond de ogen en/of slijmvliezen kan te maken hebben met uw huidtype, het dragen van contactlenzen of droge ogen (wanneer de ogen niet genoeg tranen produceren).

Mooie ogen met make-up liggen echter nog steeds binnen het bereik van gevoelige ogen. Gebruik gewoon oogmake-up die uw gevoeligheid respecteert. Dit betekent dat u op zoek moet gaan naar make-up zonder parfum voor de gevoelige huid.

Daarom heeft Eau Thermale Avène twee hoogtolerante oogmake-upproducten ontwikkeld:

Nog een tip: als u gevoelige ogen hebt, vermijd dan waterproof mascara, want daarvoor moet u over uw gevoelige oog wrijven tijdens het ontschminken. Gebruik de Eau Thermale Spray om uw oogmake-up te fixeren.

Tot slot, kies voor uw verzorgingsroutine 's avonds een zachte make-upremover die geschikt is voor uw huidtype.

Make-up voor gevoelige ogen stap voor stap

Alvorens uw oogmake-up aan te brengen, begint de schoonheidsroutine met het aanbrengen van de oogverzorging aangepast aan de gevoelige huid. Breng 's morgens en 's avonds aan om de oogomtrek en het ooglid te kalmeren, te verkwikken en/of te hydrateren.

Verberg blauwpaarse kringen met Gele correctiestick. Breng de kleur met kleine streekjes aan met de vingertoppen of een fijn penseel, vervaag vervolgens en laat de kleur smelten door zachtjes te duwen. Indien nodig kunt u daarna een Getinte Compacte crème of Fluide corrigerende vloeibare foundation aanbrengen, licht kloppend met de vingers om de correctie niet uit te wissen.

Teken vervolgens een paar lijntjes met het wenkbrauwpotlood in de lijn van uw wenkbrauwen en verleng deze een beetje om de wenkbrauwboog te benadrukken. Voor een discreet resultaat kiest u een kleur die past bij de kleur van uw wenkbrauwen en uw haar.

Werk af door een mascara voor gevoelige ogen aan te brengen, ook wel dermatologische mascara genoemd om volume te geven aan de bovenwimpers en de onderwimpers . Voor een intense blik kunt u tot 3 lagen mascara aanbrengen. De beste manier om het volume van uw wimpers te vergroten is om een paar seconden te wachten tussen de eerste twee laagjes, de tijd om bijvoorbeeld een lippenbalsem aan te brengen.

Hoe ervoor zorgen dat oogmake-up lang blijft zitten

Voor een oogmake-up die de hele dag blijft zitten, mag u de eerste stap, het aanbrengen van een oogcontourcrème, niet overslaan. Dit vormt een uitstekende basis voor uw dagmake-up. Deze moet worden gebruikt op schone en zorgvuldig ontschminkte oogleden. Door de huid rond de ogen te hydrateren, maakt de crème ze de ogen gladder en het aanbrengen van make-up gemakkelijker.

Nog een tip: verstuif een vleugje Eau Thermale Spray op ongeveer 20 cm van uw gelaat en laat het natuurlijk opdrogen om uw oogmake-up langer te laten zitten.

Terug naar boven