Met een engagement voor de vooruitgang van de dermatologie en de verbetering van de levenskwaliteit van de gevoelige huid
Voor de gezondheid van de gevoelige huid

Voor de gezondheid van de gevoelige huid

Met een engagement voor de vooruitgang van de dermatologie en de verbetering van de levenskwaliteit van de gevoelige huid

Wij streven ernaar meer kennis in de dermatologie te vergaren en oplossingen aan te reiken om de levenskwaliteit van de gevoelige huid te verbeteren. Wij doen dit samen met academici, professionals uit de gezondheidszorg en patiëntenorganisaties. Wij doen dit, samen met hen, door onze expertise te bundelen om innovatieve actieve bestanddelen en onze producten te ontwikkelen, en door te vertrouwen op de teams van het kuuroord van Avène. Wij doen dit ook door middel van opleiding en solidariteitsacties. Wij zijn ervan overtuigd dat we door onze krachten te bundelen nog meer soelaas kunnen brengen voor de meest gevoelige huid.

AV_instit-doctor-skin-patient-hdrvb 625*800

 

De gevoelige huid kalmeren zij aan zij met dermatologen

 Om oplossingen te kunnen bieden die aangepast zijn aan de gevoelige huid, hebben wij nauwe banden aangeknoopt en tal van samenwerkingsverbanden met dermatologen op poten gezet. Al meer dan 30 jaar werken wij samen met hen aan de ontwikkeling van doeltreffende, veilige en goed verdragen behandelingen die een aanvulling vormen op de therapeutische behandelingen. Om nog een stap verder te gaan, steunen wij solidariteitsacties zoals die van Euromelanoma, opgericht door gerenommeerde dermatologen, op het gebied van huidkankerpreventie. Wij werken ook samen aan programma's voor permanente vorming en ontwikkelen van diensten voor professionals uit de gezondheidszorg, met één gemeenschappelijk doel: de gezondheid en levenskwaliteit van de gevoelige, intolerante en allergische huid verbeteren.

 

Side Onco Skin and You Dermoscopie: toepassingen voorprofessionals uit de gezondheidszorg in de onco-dermatologie

Side Onco Skin: Wij hebben deze mobiele applicatie ontwikkeld in samenwerking met Dr. Vincent Sibaud van het Universitair Kankerinstituut in Toulouse en Pr Caroline Robert van het Gustave Roussy Instituut in Villejuif, gespecialiseerde onco-dermatologen. Deze applicatie ondersteunt professionals uit de gezondheidszorg bij het beheer en de begeleiding van patiënten die lijden aan dermatologische symptomen die te maken hebben met kankerbehandelingen (chemotherapie, doelgerichte therapieën, immunotherapie of radiotherapie). 

You dermoscopy: Wij steunden de ontwikkeling van deze mobiele applicatie, gecreëerd door Meeter, in samenwerking met professor Giuseppe Argenziano en de Skin Cancer Unit. Met deze ludiek ontworpen applicatie kunnen professionals uit de gezondheidszorg hun capaciteit verbeteren om dermatoscopische letsels te identificeren. Dermatoscopie of dermoscopie is een microscopisch onderzoek van het huidoppervlak. Het wordt vooral gebruikt om kwaadaardige huidletsels te diagnosticeren (" d.w.z. kankerachtig van aard ").

AV_lifestyle-woman-and-her-baby 577*753

 

De gevoelige huid kalmeren, zij aan zij met de patiënten

De huid speelt een zeer belangrijke rol voor ons allemaal ... Ze weerspiegelt wie wij zijn, biedt ons de mogelijkheid de wereld rondom ons te voelen en beschermt ons ertegen. Wij zetten alles op alles om alle huidtypes te kalmeren met huidverzorgingsproducten die stuk voor stuk zijn aangepast en om te investeren in acties die hierbij helpen. Wij doen dit samen met de deskundige opleidingsteams op het gebied van huidgezondheid in het kuuroord van Avène en met patiëntenverenigingen of stichtingen zoals de Eczema Foundation en de European Skin Cancer Foundation, door hen onze expertise of steun aan te reiken. 

Ontdek het partnerschap tussen het kuuroord van Avène en de vereniging Ichtyose France

 

Workshops huidgezondheid

Een kuur in het kuuroord van Avène is vaak een manier om opnieuw contact te maken met zachtheid en een gekalmeerde huid. Het gaat er ook om dat we elkaar weer kunnen ontmoeten. Naast de behandelingen bieden de teams ook opleidingsworkshops aan over huidgezondheid voor de kuurgasten en hun begeleiders. Het doel is hen te helpen dagelijks beter met hun pathologie te leven, zodat ze de juiste preventieve maatregelen kunnen nemen om de gunstige effecten van de kuur te verlengen, opflakkeringen te voorkomen en angst en stress te verminderen. Deze workshops zijn ook een gelegenheid om te praten met anderen die ook met huidproblemen leven.

Meer over het kuuroord

AV_1709-02_72_stationthermale_avene_ateliers_enfants_hd 577x738
AD_LOGO_FONDATION-ECZEMA-PF_2021 577x505

 

Eau Thermale Avène en la Fondation Eczéma

Eau Thermale Avène is stichtend lid van de Fondation d’entreprise des Laboratoires Pierre Fabre die zich inzet voor eczeem, la Fondation Eczéma. De missie van de stichting is de last van patiënten met eczeem te verlichten. Zij financiert en zet therapeutische onderwijsprojecten op touw om de kennis van de ziekte bij de patiënten en hun familie naar een hoger niveau te tillen. Ze streeft ernaar patiënten en verzorgers dichter bij elkaar te brengen om een foutieve behandeling tot een minimum te beperken en eczeem beter in bedwang te houden.

Terug naar boven