av_acne_adolescent_sourir_16x9
Samenvatting van het dossier

Een vette huid met onzuiverheden of met neiging tot acne

WAT U MOET WETEN

6 miljoen

mensen in Frankrijk hebben last van acne¹

3

adolescenten op 4 worden erdoor getroffen²

Bij de 25-plussers

worden 12% van de vrouwen en 3% van de mannen getroffen²

1.Société française de dermatologie - https://dermato-info.fr/
2.
Haute Autorité de santé - https://www.has-sante.fr/jcms/c_2574402/fr/acne-quand-et-comment-la-traiter

Een vette huid, mee-eters, puistjes... Acne is een huidaandoening met vele gezichten. Het komt veel voor en treft vooral adolescenten. Maar daar stopt het niet..
Acne is een aandoening van de haarfollikel, daar waar de haarwortel zich bevindt. Daar liggen ook de talgklieren die talg afscheiden, een olieachtige vloeistof die normaal de huid beschermt en voortdurend stroomt. Maar in het geval van acne, werkt dit goed geoliede mechanisme niet naar behoren. De overmatige talgafscheiding zorgt ervoor dat het haarkanaal de talg niet kan afvoeren. Hierdoor wordt de bacteriële groei bevorderd. 
Ook al is acne een wijdverspreid fenomeen, we mogen de invloed ervan op de levenskwaliteit en het gevoel van eigenwaarde niet onderschatten. Waarom? Omdat het een invloed heeft op het lichaamsbeeld tijdens belangrijke levensfases en omdat het ook het gezicht kan aantasten. 
In Frankrijk is het zelfs de belangrijkste reden om langs te gaan bij de dermatoloog. En met reden, want zelfs bij milde symptomen kan een professional de meest geschikte behandeling opstellen, of u nu gewoon een vette huid hebt of te maken krijgt met een ernstige vorm van acne.
 

title

UITGELEGD

Beter begrijpen om beter voor uzelf te kunnen zorgen

av_acne_peau-grasse_jeune-femme_4x5 500x500

Een vette huid

Glimmend, met zichtbaar grove poriën en een oneffen huidtextuur... De klinische tekenen van een vette huid zijn gemakkelijk te herkennen. Een vette huid wordt veroorzaakt door een teveel aan talg, waarvan de oorzaken meestal hormonaal zijn. Deze overmatige talgafscheiding komt voor op de plaatsen waar zich de meeste talgklieren bevinden (gezicht, borst, rug, enz.). De belangrijkste complicatie van een vette huid is het verschijnen van mee-eters, microcysten of puistjes. Het verdient daarom uw volle aandacht en vereist een specifieke verzorging.

Ontdekken
av_acne_legere_femme_5x4 500x500

De huid met neiging tot acne

Acne is de meest voorkomende complicatie van een teveel aan talg. Een acnegevoelige huid is een huid die de neiging heeft om mee-eters en puistjes te ontwikkelen. Maar zo eenvoudig is het niet:

  • Omdat er geen één , maar net meerdere vormen van acne bestaan;
  • Omdat het iedereen kan treffen, niet alleen tieners;
  • Omdat de ernst ervan kan verschillen

Van de oorzaken tot de verzorgingsrituelen om er vanaf te komen: hier is alles wat u moet weten over uw type acne.

Ontdekken
av_acne_adolescents-groupe_5x4 500x500

Leven met acné

Leren leven met acne begint bij uw huisarts of dermatoloog. Hij of zij zal u begeleiden en een persoonlijke diagnose kunnen stellen. Houd ook goede gewoontes aan wat betreft hygiëne, voeding, make-up en zonbescherming. Ze zullen u helpen om beter in uw vel te zitten en geleidelijk aan van uw acne af te komen

Ontdekken
av_cleanance_comedomed-cleansing-gel-400ml_1_post_3282770202854_3282770207774_hd

Cleanance

Het Cleanance-productassortiment werd uitgebreid tot een heuse dermocosmetische lijn voor de vette huid met oneffenheden, om zo specifieke en complete oplossingen te bieden voor elk acnestadium. U langdurige verlichting brengen én uw zelfvertrouwen herstellen, dat is onze missie. Cleanance
Terug naar boven