Samenvatting van het dossier

Make-up voor de acnegevoelige huid

Hoe leert u leven met acne en de bijhorende puistjes? Of u nu een behandeling volgt of niet, make-up is wel degelijk een deel van de oplossing. Maar dan alleen als u de juiste kiest. Anders kan het acne verergeren. Hier volgen enkele tips om de juiste make-up te kiezen en mooi aan te brengen.

av_acne_jeune-femme_miroir_1x1

Het kiezen van make-up voor de acnegevoelige huid

Hormonale veranderingen, een erfelijke aanleg, voedingspatronen met veel suiker, stress... Dit zijn de belangrijkste oorzaken van acne bij tieners, die er ook voor kunnen zorgen dat vooral vrouwen op volwassen leeftijd nog steeds of opnieuw last hebben van acne.

Acne nooit fijn. Make-up is één van de oplossingen om puistjes minder zichtbaar te maken. Ze kunnen er ook voor zorgen dat u puistjes overdag niet gaat aanraken. Als u ze niet ziet, dan wordt u minder in de verleiding gebracht om ze uit te knijpen.

De enige voorwaarde is dat u uw make-up zorgvuldig kiest, want ongeschikte make-up kan acne verergeren. Soms is make-up bijvoorbeeld comedogeen (d.w.z. het kan de vorming van puistjes bevorderen). Soms vergeten we echter ook onze make-up te verwijderen en onze sponsjes en kwasten schoon te maken, waarop bacteriën zich dan zullen vermenigvuldigen.

 

Bereid de huid voor op het aanbrengen van make-up voor de acnegevoelige huid

Reiniging van de acnegevoelige huid 

Het is belangrijk de huid bij het ontwaken te reinigen om zo de talg te verwijderen die 's nachts heeft opgestapeld. Voor een vette huid kunt u kiezen tussen micellair water of een zachte, zeepvrije reinigingsgel. Kies de optie die u het prettigst vindt. Als een dermatologische behandeling uw huid heeft uitgedroogd, dan gebruikt u best een verzachtende reinigingscrème die is samengesteld voor de huid met neiging tot acne.

Een acnegevoelige huid verzorgen en hydrateren

Breng vervolgens een lokale behandeling of gericht verzorgingsproduct aan als u die hebt, of gebruik meteen uw vochtinbrengende crème. Ook hier is het belangrijk dat u het juiste product kiest, afhankelijk van uw huidtype. Als uw een vette acnegevoelige huid hebt, dan kiest u best voor een lichte, niet-vettige emulsie met absorberende microcapsules om uw huid te hydrateren en te matteren. Als u een uitdrogende dermatologische behandeling ondergaat, dan is een verzachtende en voedende crème het beste. In ieder geval moet het een niet-comedogeen product zijn dat geschikt is voor de huid met onzuiverheden.

Verzorging van de acnegevoelige huid

 

av_acne_femme_creme_visage_1x1

Sinds ik mijn huid beter verzorg en elke avond mijn make-up verwijder, zijn mijn huidproblemen veel minder geworden. Mijn teint is helderder en ik gebruik minder make-up.

Elise

Van milde en matige tot ernstigere vormen, er bestaat make-up voor elk type acne

Klaar! U kunt uw make-up aanbrengen. Hier vindt u enkele tips over hoe u make-up het beste aanbrengt, afhankelijk van de ernst van uw acne. Het doel: puistjes en littekens camoufleren en de teint egaliseren.

Lichte tot matige acné

Om puistjes te camoufleren, gebruikt u best een beige camouflagekwast om onzuiverheden aan te pakken. Gebruik een wattenstaafje om de randen van de corrector te vervagen, zonder het product helemaal te verwijderen. Een tip: om een egale teint te verkrijgen en grove poriën te camoufleren, kunt u eerst met een sponsje een vloeibare foundation al deppend aanbrengen op uw gezicht.

Ernstige acne

Breng eerst met uw vinger een vleugje concealer aan op het puistje: groen voor rode puistjes, geel als ze paars zijn (wat vaak voorkomt bij een lichte huid) en koraal voor bruine littekens. Dep tot u een grijze tint bereikt. Doe een compacte foundationcrème op het sponsje om uw huidskleur te egaliseren. Breng het al deppend aan op de te corrigeren plek. Veeg de crème uit naar de gezichtscontouren toe, voor een transparante finish op de rest van het gezicht. Werk af met een doorschijnend poeder.

 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Om uw gezicht te laten stralen en uw gelaatstrekken in de kijker te zetten, mag u zeker deze finishing touch niet vergeten! 

Het enige wat nog rest, is de make-up te fixeren en de huid te matteren met een laagje doorschijnend poeder. Breng het over het hele gezicht aan en werk van de randen naar het midden toe voor een lichter resultaat en om te voorkomen dat puistjes geaccentueerd worden. Benadruk de gezichtscontouren met een vleugje Mozaïekpoeder bonne mine of soleil op uw jukbeenderen!

U kunt ook wat Thermaal bronwater over uw gezicht verstuiven om uw make-up te fixeren, zonder een extra laagje aan te brengen. Vergeet niet om achteraf de spons en borstel goed schoon te maken! Waarom? Om te voorkomen dat de onzuiverheden die op uw make-upaccessoires zijn achtergebleven, zich opnieuw op uw huid afzetten wanneer u ze de volgende keer gebruikt. Zo kunnen er zich namelijk nieuwe puistjes vormen.

Goede gewoontes op het vlak van make-up voor de acnegevoelige huid

Niet alle make-up producten zijn hetzelfde als het gaat om het corrigeren, egaliseren en verbeteren van de teint. Om oneffenheden te bedekken zonder de opperhuid te verstikken en zo het ontstaan van nieuwe puistjes te voorkomen, kiest u best voor medische, corrigerende make-up die speciaal voor uw huidtype is samengesteld en niet-comedogeen is. U kunt deze vinden in apotheken en drogisterijen.

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor het aanbrengen van make-up op de huid met acne

De huidverzorgingsproducten met Thermaal water van Avène, speciaal ontwikkeld om de acnegevoelige huid op te maken

Probeer mij
Couvrance Vloeibare Foundation sable

Couvrance Vloeibare Foundation sable

Maakt de huidtint gelijk - Verbetert - Bedekken

Probeer mij
Couvrance Getinte compact crème sable mat effect

Couvrance Getinte compact crème sable...

Maakt de huidtint gelijk - Bedekken - Corrigeer onvolkomenheden

Probeer mij
Couvrance correctiepenseel beige

Couvrance correctiepenseel beige

Verbetert - Bedekken - Vermindert onvolkomenheden

Probeer mij
Couvrance correctiestick groen

Couvrance correctiestick groen

Maakt de huidtint gelijk - Bedekken

Probeer mij
Couvrance correctiestick geel

Couvrance correctiestick geel

Maakt de huidtint gelijk - Bedekken

Probeer mij
Couvrance correctiestick koraal

Couvrance correctiestick koraal

Maakt de huidtint gelijk - Bedekken

Thermaal Water van Avène Spray

Thermaal Water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Terug naar boven