Samenvatting van het dossier

Acne: de goede en slechte gewoontes

Er zijn van die dagen die niet goed beginnen: van de ene dag op de andere is er (weer) een puistje verschenen... Of u nu een tiener of een volwassene bent, acne is zelden welkom. De verleiding is dan ook groot om zo snel mogelijk van de puistjes af te komen. We leggen uit hoe u slechte gewoontes kunt vermijden en goede gewoontes kunt aannemen om dag na dag beter leren om te gaan met acne.

av_acne_hormones_stress_1x1

Hygiëne, zon, ... Roep die acne-mythes een halt toe

Aan acne zijn veel vooroordelen en misvattingen verbonden. Men neemt aan dat acne verband houdt met een slechte hygiëne. Het zou verdwijnen met de zon. Het komt alleen voor bij tieners. Moeten we nog verdergaan?

Dus laten we het nogmaals herhalen: nee, acne heeft niets te maken met een slechte hygiëne (en het is ook niet besmettelijk).Het is een chronische huidziekte die ongeveer 80% van de tieners en meer dan een kwart van de volwassenen (en dan vooral vrouwen) treft. Het wordt uitgelokt door hormonen en kan verergerd worden door factoren zoals voeding, stress, roken of ongeschikte cosmetica.

Hoe zit het met de zon? Laten we ook hier een mythe doorbreken. Als acne al vermindert of zelfs verdwijnt onder invloed van de zon, dan is dit effect tijdelijk. Zodra de zonnestralen minder fel worden en de huid weer dunner wordt, komen de puistjes terug... soms wel twee keer zo veel.

Een vette huid met onzuiverheden en acne / Een huid neiging tot acne / Oorzaken

 

Mijn dermatoloog raadde me aan te letten op de samenstelling van crèmes en make-upproducten omdat sommige formules de poriën verstoppen. Sindsdien ben ik veel voorzichtiger met wat ik koop en op mijn huid smeer!

Salomé, 24 jaar oud

Uitknijpen, agressief exfoliëren, ... : weg met slechte gewoontes

Dus hoe komt u dan wel van acne af? Vermijd om te beginnen dat u puistjes aanraakt: uw vingers en handen kunnen bacteriën met zich meedragen en uw gezicht moet zo schoon mogelijk worden gehouden. En ook al is het heel verleidelijk, knijp puistjes niet uit! U loopt het risico de ontsteking te verergeren en littekens te veroorzaken die heel vaak moeilijk te verwijderen zijn.

De optie om de huid " agressief te exfoliëren " wordt ook niet aanbevolen. Irriterende reinigingsproducten die te vaak worden gebruikt, zullen uw huid vooral aantasten. De huid zal zich tegen deze agressies beschermen door meer talg te produceren... Waardoor meer puistjes ontstaan!

Hoe zit het met natuurlijke oplossingen? Pas op met " recepten " voor zelfgemaakte maskers of scrubs die op het internet te vinden zijn. Dat het natuurlijk is, wil niet zeggen dat het goed is voor de gevoelige huid. Om uw acne te behandelen, kunt u het beste een dermatoloog of huidspecialist raadplegen.

 

av_acne_femme_masque_1x1

Reinigen en hydrateren: de goede gewoontes

Wat zijn de goede gewoontes in het geval van acne?

De acnegevoelige huid reinigen

Daar begint het mee. Er zijn verschillende soorten producten verkrijgbaar: micellair water, reinigingsgels, wascrèmes, enz. Let er wel op dat hun formule speciaal is samengesteld voor de acnegevoelige huid. Breng ze 's morgens en 's avonds aan met zachte bewegingen (zonder te wrijven!) om de huid te ontdoen van make-up en onzuiverheden. Verstuif als laatste wat thermaal bronwater en de huid is gekalmeerd.

De acnegevoelige huid hydrateren

Zelfs als de huid met neiging tot acne eerder vet is, dan nog moet ze worden gehydrateerd met niet-comedogene dermatologische producten die puistjes tegengaan... Kortom, geschikt voor de acnegevoelige huid. Wanneer u de zon in gaat, mag u niet vergeten om zonbeschermingsproducten te gebruiken met een breed spectrum (UVA en UVB) en met een hoge beschermingsfactor (SPF 50+), idealiter producten die geschikt zijn voor de gevoelige huid.

 

Vette huid met oneffenheden en acne / Acnegevoelige huid / Acne bij volwassenen / Verzorging van een acnegevoelige huid

Vette huid met puistjes en acne / Acnegevoelige huid / Tieneracne / Verzorging van een acnegevoelige huid

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES 

De psychologische impact van acne kan aanzienlijk zijn. Om beter met puistjes om te kunnen gaan, is het niet verboden om make-up te gebruiken (integendeel!) ).

Correctiesticks zijn de ideale bondgenoten bij het camoufleren van acnevlekjes, gebruik groen voor rode puistjes en koraal voor bruine littekens Vervolledig uw make-up look met een compacte foundationcrème of een vloeibare foundation om de teint te egaliseren en een poeder om de make-up te fixeren. Natuurlijk kiest u best voor niet-comedogene cosmeticaproducten die geschikt zijn voor de onzuivere huid. En vergeet niet om uw kwasten en sponsjes schoon te maken, anders loopt u het risico dat de bacteriën op deze make-upaccessoires uw acne alleen maar verergeren.

Vette huid met puistjes en acne / Acnegevoelige huid / Tieneracne / Verzorging van een acnegevoelige huid

De juiste gebaren om met acne om te gaan

De juiste gebaren om met acne om te gaan

Als uw acne ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet weggaat en u het leven moeilijk maakt, aarzel dan niet om een dermatoloog te raadplegen. De dermatoloog zal u de geschikte orale of lokale behandelingen voorstellen, of u nu een tiener of een volwassene bent. Houd vast aan enkele goede gewoontes, zoals 's morgens en 's avonds reinigen, make-up en hydraterende verzorgingsproducten, om het leven met acne draaglijker te maken (totdat u er voorgoed van bent verlost).

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen om met acne om te gaan

De huidverzorgingsproducten met Thermaal water van Avène, speciaal ontwikkeld om u te verzoenen met uw huid

Cleanance Reinigende gel

Cleanance Reinigende gel

Matteert - Reinigt - Zuivert

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Terug naar boven