av_cleanance_yasmine_4297-16x9
Samenvatting van het dossier

DROGE EN GEDEHYDRATEERDE HUID

WAT U MOET WETEN

1 op 4

persoon met een droge huid

Lijst van bronnen

1. Euromonitor Beauty Survey 2020

Die doffe, trekkerige huid die minder soepel en comfortabel wordt: is ze droog of gedehydrateerd? Deze vraag lijkt misschien banaal, maar is belangrijk omdat u, afhankelijk van het antwoord, uw huid niet op dezelfde manier zult verzorgen.

Het eerste wat u moet weten is dat een droge huid permanent droog is (het is een huidtype), terwijl een gedehydrateerde huid slechts van voorbijgaande aard is (en alle huidtypes kan treffen). Een droge huid en een gedehydrateerde huid hebben echter één ding gemeen: in beide gevallen is de kwaliteit van de hydrolipidenfilm aangetast, waardoor deze zijn barrièrefunctie niet meer kan vervullen.

Bij een droge huid zijn de talgklieren in gebreke gebleven: ze produceren te weinig talg. Bij een gedehydrateerde huid verdampt het water in de opperhuid te gemakkelijk door interne en externe factoren.

Om goed in te spelen op wat de huid nodig heeft en het bijbehorende ongemak te verminderen, is het belangrijk om deze kwetsbare huid aangepast te verzorgen. En om ons niet te vergissen!

title

UITGELEGD

av_peau-seche-deshydratee_zooms_4x5 472x472

Een droge of gedehydrateerde huid?

Klinisch gezien lijken een droge huid en een gedehydrateerde huid erg op elkaar. Het is echter een must om een onderscheid te maken om uw huid de juiste verzorging te geven, vooral tijdens belangrijke momenten voor uw huid, zoals een zwangerschap of het winterseizoen.

Ontdekken
av_peau-seche-deshydratee_zoom-peau-seche_5x4 472x452

De droge huid begrijpen en verzorgen

Een droge huid is het gevolg van een verstoorde werking van de talgklieren, die verantwoordelijk zijn voor de productie van talg, die een rol speelt bij de vorming van de hydrolipidenfilm. Het is duidelijk dat de droge huid een gebrek heeft aan vetten (en dit gebrek neemt toe met de leeftijd). Hoe haar te voeden? Hoe verzorgt u bijzonder droge zones zoals het gezicht, de benen of de handen?

Ontdekken
av_peau-seche-deshydratee_zoom-peau-deshydratee_5x4 472xx452

Herkennen en verzorgen van een gedehydrateerde huid

Een gedehydrateerde huid komt slechts af en toe voor en kan zowel de vette als de droge huid treffen! Het belangrijkste kenmerk is dat ze moeite heeft om water in de opperhuid vast te houden en een goed hydratatieniveau te handhaven. Hoe herkent u dit? Hoe kunnen we haar helpen opnieuw een evenwicht te vinden?

Ontdekken

Onze oplossingen voor een droge en gedehydrateerde huid

Eau Thermale Avène verzorgingsproducten voor een droge en gedehydrateerde huid
av_tolerance hydra 10_cream 3_post_eretail_3282770388336_1x1
Ik weet nooit zeker of ik producten moet kiezen voor een droge of gedehydrateerde huid, maar ik heb net een hydraterende crème voor de droge huid gevonden die perfect bij me past.
Terug naar boven