Samenvatting van het dossier

Een droge of gedehydrateerde huid: hoe ze herkennen?

Denkt u dat een droge huid en een gedehydrateerde huid hetzelfde zijn? Hoewel de twee termen inderdaad synoniem lijken (en de tekens identiek lijken), hebben zij betrekking op twee zeer verschillende realiteiten. Weten hoe je ze kunt onderscheiden is de garantie om het juiste te doen en de juiste cosmetica te gebruiken. Hier zijn enkele tips om ze te onderscheiden.

av_peau-seche-deshydratee_schema_peau-seche_1x1 472x472 1: Onderhuid 2: Lederhuid 3: Opperhuid 4: Vetten

Voelt uw huid de hele tijd trekkerig aan? Lijkt ze ruw en soms schilferig? Dan is ze waarschijnlijk droog. 

Een droge huid is een huidtype, net zoals een vette huid. Zoals u ziet is dit geen tijdelijke toestand, maar een permanente.

De reden? Een verstoorde werking van de talgklieren, verantwoordelijk voor de productie van talg. De huid heeft dan te weinig vetten (lipiden) en kan zichzelf niet doeltreffend beschermen.

Huidveroudering, hormonale veranderingen of bepaalde huidziekten kunnen de oorzaak zijn van deze verstoorde werking en dus van deze droogte.

Meer informatie over de droge huid

 

In tegenstelling tot een droge huid heeft een gedehydrateerde huid geen gebrek aan lipiden, maar aan water. Het is geen aard maar een toestand van de huid. En in tegenstelling tot droogte is het omkeerbaar en voorbijgaand. Een fenomeen dat alle huidtypes kan treffen: de droge huid... maar ook de vette huid.

Wat is de oorzaak? Verschillende factoren kunnen de huidbarrière aantasten, die de huid goed gehydrateerd moet houden. Dit veroorzaakt een overmatige verdamping van het water in de opperhuid. Externe factoren (zoals kou, te ingrijpende cosmetica, herhaald gebruik van alcoholgel, scheren, ontharen, behandelingen met geneesmiddelen, enz.) maar ook interne factoren (veroudering, hormonale schommelingen, enz.).

Het resultaat: uw huid is dof, de teint straalt amper, voelt plaatselijk trekkerig aan...

Meer weten over een gedehydrateerde huid

av_peau-seche-deshydratee_schema_peau-deshydratee_1x1 472x472 1: Onderhuid 2: Lederhuid 3: Opperhuid 4: Water

Mijn huid is gemengd en trekkerig in de winter. Ik gebruik in deze periode rijkere crèmes, maar mijn huid glimt op de T-zone en is niet comfortabeler.

Stel uzelf de juiste vragen

Hoe kunt u het verschil zien tussen een droge en een gedehydrateerde huid?

 

Droge huid

Voelt uw huid trekkerig en tintelend aan over uw hele gezicht? Kan dit ongemak de hele dag duren? Glimt je huid nooit? Maar blijft uw make-up perfect zitten? Houdt uw huid van vette texturen?  Dan is er alle "kans"  dat ze droog is.

Gedehydrateerde huid 

Als uw huid trekkerig is, maar enkel op bepaalde momenten en op een paar plaatsen. Als u dit ongemak ervaart, zelfs na het aanbrengen van vette huidverzorgingsproducten. Als uw gezicht in de winter roze plekken heeft en ruw (schilferig) wordt en uw teint er " verkreukt " uitziet. En als uw make-up niet goed houdt en overdag vlekken vertoont... Dan is uw huid waarschijnlijk gedehydrateerd.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Is uw huid droog? Voed haar!

Zoals u ziet, is een droge huid ondervoed en heeft ze vet nodig. Afhankelijk van haar behoeften zult u uw verzorging moeten aanpassen.

Als u last hebt van een droge huid, gebruik dan na het reinigen van uw huid een verzorgingsproduct met een rijke textuur (zoals een rijke crème of balsem). Dankzij het gehalte aan voedende actieve bestanddelen zal het uw huid diep voeden. En dit 's morgens en 's avonds. De werking van de nacht wordt toegevoegd aan die in de ochtend. U zult snel merken dat uw huid steeds minder trekkerig aanvoelt.

Onze tips om uw huid te voeden

De juiste manier om uw huid te hydrateren

De juiste manier om uw huid te hydrateren

Een gedehydrateerde huid is een dorstige huid. Ze heeft water nodig. Om haar te hydrateren, zou het fout zijn om enkel vet te gebruiken. Kies voor een rehydraterende en kalmerende verzorging op basis van Thermaal water en hyaluronzuur die uw opperhuid weer fris maakt. Een kleine tip: gebruik een serum. Wanneer u dit gebruikt vóór uw verzorging, versterkt het de doeltreffendheid, ideaal als kuur bij elke seizoenswisseling.

Meer informatie over huidhydratatie
Terug naar boven