Samenvatting van het dossier

Hoe brengt u make-up aan wanneer u een vette huid hebt?

Een overproductie van talg maakt de huid vet en bemoeilijkt het aanbrengen van make-up. Of dit probleem zich nu beperkt tot de T-zone of het hele gezicht, er zijn oplossingen en dankzij goede dagelijkse reflexen blijven foundation en poeder zonder problemen zitten.

Bereid de huid voor op make-up

Om uw huid voor te bereiden op make-up , begint u met het reinigen van uw huid met een micellair water of reinigingsgel. Deze eerste stap verwijdert de talg die 's nachts wordt geproduceerd. Voor meer glans en om seborroe, d.w.z. de productie van seborroe, te beperken, moet u uw huid hydrateren met een hydraterende en matterende verzorging. Als de huid gedehydrateerd is, voeg dan een hydraterend serum toe vóór de matterende verzorging. De keuze van deze verzorgingen is een basis om uw huid voor te bereiden op de make-up en de fixatie ervan te verbeteren. 

Als u grove poriën, puistjes of acnelittekens hebt, kunt u het best een blender of make-upsponsje gebruiken om de vloeibare foundation al kloppend aan te brengen met de vingers: dit helpt om onzuiverheden te vervagen.

Joëlle NonniExpert in make-up en verzorging

Vette huid : de juiste foundation kiezen

Voor de vette huid is de keuze van het cosmetische product om de teint op te maken essentieel . Het is belangrijk dat op alle producten vermeld staat dat ze niet-comedogeen zijn. Kies altijd voor lichte, niet-vette texturen of met een matte finish. Getinte emulsie of vloeibare foundation? Kies voor een getinte emulsie als u op zoek bent naar een gezonde gloed, en voor een vloeibare foundation om lichte tot matige onzuiverheden te corrigeren. De dekkende kracht van een foundation is belangrijker. Om verwijde poriën te " vervagen ", brengt u de vloeibare foundation met een sponsje aan, klopt u plaatselijk met de vingers om onzuiverheden te " vervagen " en smeert u de foundation over de rest van het gezicht uit.

Geef bij grotere onzuiverheden de voorkeur aan een compacte getinte crème met " matte finish ". De rijkdom aan pigmenten dekt en egaliseert de teint doeltreffend met een kleine hoeveelheid product. Zo vermijdt u een te dikke make-up die het reliëf van de huid accentueert. Breng het product met een sponsje aan op het midden van het gezicht en smeer het vervolgens uit naar de contouren, zonder de hals te vergeten. 

Ten slotte kunt u ook een stick of een concealerkwast gebruiken om zichtbare puistjes te camoufleren.

De poederfinish voor een matte, stralende huid

Een matterend poeder fixeert de make-up op de vette huid door de talg in de loop van de dag te absorberen.

 

Doorschijnend poeder of oplichtend poeder?

 

Het doorschijnende poeder fixeert de make-up en maakt de huid discreet mat. Breng het aan met een groot penseel voor een licht resultaat. Om verwijde poriën nog doeltreffender te verkleinen, kiest u voor het lichte mozaïekpoeder. Kies het één of het ander, afhankelijk van het uitzicht van uw huid. Voor een nog gerichter resultaat brengt u het doorschijnende poeder aan op het hele gezicht en brengt u vervolgens het oplichtende poeder plaatselijk aan om verwijde poriën te vervagen. Nadat u het poeder hebt aangebracht, borstelt u de gezichtshaartjes naar achteren om de donshaartjes van het gezicht los te maken. Uw make-up en de contouren van uw huid zullen minder zichtbaar zijn.
 

Een perfecte fixatie

Tot slot verstuift u het Eau Thermale Avène op 20 cm van het gezicht om uw make-up langer te laten zitten. Laat het water aan de lucht drogen. Terwijl het verdampt, fixeert het thermaal bronwater de make-up op de huid, een onmisbare tip in het geval van een vette huid.. 

 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES 

Verwijder uw make-up elke avond, zonder uitzondering

Dit is de essentiële stap voor alle huidtypes , maar 's avonds make-up verwijderen is nog belangrijker voor de vette huid . Dit dagelijkse ritueel verwijdert niet alleen make-up en onzuiverheden, maar ook de talg die in de loop van de dag wordt geproduceerd. Om dit te doen zonder uw huid te irriteren, veegt u uw gezicht en hals zachtjes af (zonder te hard te wrijven natuurlijk) met een wattenschijfje gedrenkt in micellair water of een wasbare reinigingspad. Als u een product wilt om af te spoelen, kies dan voor een zuiverende en matterende gelreiniger. Werk af met een verstuiving van Eau Thermale Avène om de kalk- en chloorresten uit het leidingwater te verwijderen en de huid te kalmeren.

Sponsjes en penselen, maak ze systematisch schoon

Sponsjes en penselen, maak ze systematisch schoon

Sponsjes of penseel: wat voor materiaal u ook gebruikt, reinig het na elk gebruik. Waarom? In de open lucht hopen ze stof, talg en andere onzuiverheden op. Gebruik voor het wassen geen shampoo of douchegel (moeilijk af te spoelen of mogelijk aanvallend voor de huid), maar gewoon water en zeep! Absorbeer vervolgens het overtollige water door uw penseel in een schone handdoek te drukken en laat plat drogen. 

Terug naar boven