Samenvatting van het dossier

Volwassenen: Thermale kuur voor eczeem en psoriasis

De thermale kuur, een basisbehandeling voor eczeem en psoriasis

Leer uw huid zichzelf opnieuw te verdedigen

Kan een thermale kuur het huidcomfort echt verbeteren? Deze verblijven in een gespecialiseerde omgeving maken het mogelijk vele kwalen te behandelen met het natuurlijke mineraalwater uit de bronnen. De verzachtende en anti-irriterende producten van Avène staan in het teken van de dermatologie en de behandeling van huidaandoeningen.

Zo helpt de thermale kuur uw huid, uit balans door psoriasis of eczeem, om haar vermogen zichzelf te verdedigen terug te vinden. U zult dan het geluk mogen ondervinden van de resultaten van deze verandering: minder ontstekingen en jeuk.

Goed in uw vel zitten iseen droom die werkelijkheid is geworden dankzij het water van Sainte-Odile en de efficiënte hulp van het team van het kuuroord van Avène, aan wie ik een hartelijk dankwoord richt.

Françoise, kuurgast

Een verzorging met water voor alle huidtypes die 

Hebt u plaatselijke psoriasis op uw hoofdhuid? Of jeuken uw handen zo van het eczeem? Om de kuur zo doeltreffend mogelijk te maken, stellen de kuurartsen een programma op van hydrotherapeutische verzorgingen, d.w.z. behandelingen met thermaal water, gericht op uw problemen. Voordat u begint, krijgt u een consult aan het begin van de kuur om te bepalen welke verzorgingen u elke dag gedurende ongeveer anderhalf uur zult volgen.

Bijvoorbeeld:

  • de algemene verstuiving zorgt voor een diepe verzorging van de opperhuid. Doel: de jeukstillende en verzachtende eigenschappen van het thermaal water van Avène optimaal benutten.

Een kuur met thermaal water: water en crèmes

De combinatie van het thermaal water van Avène met weekmakende verzorgingsproducten biedt comfort en hydratatie.

Zachte lichaamspakkingen voor uw lichaam

Uw lichaam wordt bedekt met een dikke laag weekmakende verzorging, waarna het gedurende 45 minuten tot 1 uur in plasticfolie wordt gewikkeld. Het doel is de dikte van de hoornvlieslaag te verminderen en de opperhuid intensief te hydrateren om een veel soepelere huid te krijgen

en een soepelere hoofdhuid

Breng het weekmakende product met uw vingertoppen scheiding per scheiding op uw hoofd aan. Een massage verzacht vervolgens de huid op dit zone en zorgt voor een moment van ontspanning. Laat de verzorging inwerken onder een haarnetje en verwijder daarna met een milde shampoo.

 

Een workshop om make-up te leren aanbrengen en zelfvertrouwen te herwinnen

In het medische make-up atelier van het kuuroord van Avène leren onze specialisten u doeltreffende make-uptechnieken aan om de onvolmaaktheden op uw huid te camoufleren. Of u nu een vrouw of een man bent, u zult ontdekken hoe u crèmes, corrigerende sticks en poeders het beste kunt aanbrengen, afhankelijk van of u eczeem of psoriasis hebt.

De juiste gebaren om te leren omgaan met uw ziekte

Neem tijdens uw thermale kuur deel aan de verschillende workshops die door de teams worden aangeboden. Deze zullen u helpen te leren hoe u uw psoriasis of eczeem dagelijks beter kunt beheren. Workshop hygiëne en hydratatie om de juiste gebaren te leren of workshops een alternatief voor krabben voor tips over hoe om te gaan met jeuk. Wacht niet langer: schrijf u in!

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen om de atopische huid te kalmeren

Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten voor een beter huidcomfort

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

Voedt - Kalmeert - Reparaties - Herstelt

Thermaal Water van Avène Spray

Thermaal Water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Terug naar boven