Samenvatting van het dossier

Psoriasis, eczeem: thermale kuur voor kinderen

Thermale kuren: ook voor kinderen

Waar dient een thermale kuur voor?

Als uw kind last heeft van eczeem of psoriasis, kan een thermale kuur de oplossing zijn. De resultaten hoeven we niet meer te bewijzen. Het Thermaal bronwater van Avène is verzachtend, anti-irriterend en werkt tegen pruritus. En dit is vanaf de allereerste behandeling! De scores die de ernst van de opflakkeringen beoordelen, zoals de aard van de getroffen zones, de intensiteit van de ziekteverschijnselen, de jeuk, de slapeloosheid, zijn aanzienlijk verbeterd. De levenskwaliteit van uw kleintje zal radicaal veranderen: hij of zij zal minder behoefte hebben om te krabben, zijn of haar nachten (en de uwe) zullen rustgevender zijn. En, niet in de laatste plaats, zullen ze minder bang zijn voor de blik van anderen en meer kunnen deelnemen aan leeftijdsgerichte activiteiten! 

De verandering is zo ongelooflijk! En dat alleen met water, niets dan zuiver water! Ik kan het bijna niet geloven!

Youngmi, moeder van Yeram, 7, Seoul, Zuid-Korea

Hoe worden thermale kuren aangepast aan kinderen?

Maak u geen zorgen. De kuuroorden zijn volledig kindvriendelijk. En de kuurartsen zijn afdoend, de kuren worden aanbevolen voor de allerkleinsten, vanaf 3 maanden! En ze zullen niet verloren lopen, want ze moeten vergezeld worden door een familielid. Een moment om te delen, 3 weken lang. 

Naast de standaardzorg stelt het medische team een persoonlijk programma samen met educatieve workshops, zodat u en uw kind hun aandoening beter leren te begrijpen. 

Nog een voordeel: voor u deze keer! Kuren met uw kind is een uitstekende manier om een eventueel isolement te doorbreken. U zult andere ouders kunnen ontmoeten, uw beleving en beproevingen bespreken, maar ook uw tips delen..

Hoe verloopt de verzorging?

 

1. Klassieke verzorging

De kuren omvatten verzorgingen met thermaal water. Het dagprogramma houdt uw kind 1,5 uur bezig. Het zal bestaan uit maximaal 4 thermale verzorgingen (bad voor baby's, douches, plaatselijke verstuivingen op het gezicht, de handen of de hoofdhuid)

2. Gezondheidsinformatie

Uw kind is de hoofdrolspeler in zijn of haar ziekte. Hij/zij moet dit dus goed begrijpen. Regelmatige medische opvolging, advies en workshops, speciaal voor het kind, zullen hen helpen om de ziekte te temmen.

Voor meer informatie, ga naar avencenter.com

 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Welke resultaten voor mijn kind?

De resultaten zijn overtuigend. Op korte termijn, tijdens de drie weken van de kuur, kan reeds een vermindering van de symptomen en een betere genezing van de letsels worden vastgesteld. Op langere termijn worden de gunstige effecten bevestigd en verlengd gedurende de daaropvolgende maanden. Het medische team van Avène heeft vastgesteld dat de levenskwaliteit bij chronische huidaandoeningen zes maanden na de kuur aanzienlijk is verbeterd.

De juiste gebaren als u met uw kind komt kuren

Een verblijf in een thermaal kuuroord met uw kind is iets waarop u zich moet voorbereiden. 

De thermale kuur kan worden voorgeschreven door uw arts, uw kinderarts of uw dermatoloog. Hij/zij zal een aanvraag tot terugbetaling invullen die u aan uw ziekenfonds moet overmaken.

Neem vervolgens contact op met het thermale kuuroord dat u in contact zal brengen met een arts in het kuuroord voor uw medische consult op de eerste dag van de kuur. 

En vergeet niet uw accommodatie te boeken.

Terug naar boven