Samenvatting van het dossier

De zones van psoriasis

Net zoals er niet " één soort psoriasis " bestaat maar " meerdere soorten psoriasis " , zo bestaat er ook niet " één " maar " verschillende " lichaamsdelen die door de ziekte zijn aangetast. Van top tot teen, laten we eens kijken naar de verschillende locaties.

Psoriasis van de hoofdhuid

Psoriasis van de hoofdhuid

De hoofdhuid is een veel voorkomende plaats voor psoriasis, aangezien 50-80% van de mensen met psoriasis uiteindelijk last krijgt van plekken op de hoofdhuid. Maar het is ook een bijzonder delicaat gebied om te behandelen.

Zozeer zelfs dat het soms een " bastionzone " wordt genoemd.

" Delicaat " ? Maak u geen zorgen. Er bestaan doeltreffende behandelingen om de ontsteking onder controle te krijgen en de jeuk snel te verminderen.

Psoriasis van de hoofdhuid
Psoriasis van het gezicht

Psoriasis van het gezicht

Omdat psoriasis in het gezicht het meest zichtbare deel van ons lichaam aantast, kan het erg moeilijk zijn om ermee te leven. Hoewel de aandoening nog steeds weinig voorkomt en meer kinderen treft (bij wie het ooglid of de lip is aangetast) dan volwassenen (bij wie de schilfers vooral voorkomen op het voorhoofd, de wenkbrauwen en de neusvleugels), treft zij de patiënten door de sociale en esthetische gevolgen ervan. Geen zorgen. Er bestaan doeltreffende oplossingen. Dus, zachte gezichtsreiniging, hydratatie, make-up... we vertellen u alles.

Psoriasis van het gezicht

Psoriasis van de handen en voeten

Omdat het de handpalmen en/of de voetzolen betreft, lijkt palmoplantaire psoriasis minder belastend in het dagelijks leven. Hij laat zich niet zo in zijn kaarten kijken. De letsels in deze gebieden zijn droog, ontstoken en veroorzaken scheurtjes. Hierdoor worden activiteiten met de handen of stappen moeilijk. Ook hier zijn er doeltreffende behandelingen. Met een beetje geduld (want de huid op deze plaatsen is dikker), hygiëne en de juiste behandelingen komt u er wel van af. 

Psoriasis van de handen en voeten

PSORIASIS VAN DE NAGELS

Als u weet dat u psoriasis kunt verwachten op elk deel van het lichaam, dan is dit toch een onverwachte plaats: de nagels. Ongeveer 80-90% van de patiënten zal echter tijdens hun leven nagelschade ontwikkelen die niets te maken heeft met psoriasis van de handen. Er moet dus een specifieke behandeling worden toegepast.

Wrijvingszones

Er zijn zones die meer specifiek door psoriasis worden getroffen: de zones die blootgesteld worden aan wrijving (ellebogen, knieën, onderrug, enz.). Door de juiste kleding te kiezen en de behandeling zijn werk te laten doen, zullen uw plekken spoedig een verre herinnering zijn.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Pas op voor het Koebner-fenomeen?

 
Zoals u weet, is het beter de door psoriasis aangetaste huid niet te traumatiseren. Een verrassende reden hiervoor staat bekend als het Koebner-fenomeen. Hierbij verschijnen en ontwikkelen zich nieuwe letsels op een gezonde huid die net is blootgesteld aan een trauma zoals wrijven, krabben, te strakke kleding, zonnebrand, enz. Een advies: zorg goed voor uw huid.
Psoriasis: ook intieme delen

Psoriasis: ook intieme delen

Onze geslachtsdelen zijn niet immuun voor psoriasis. Een probleem dat taboe is... maar vaak voorkomt. Het veroorzaakt een branderig gevoel en kan gemakkelijk voor een schimmel worden aangezien. Nogmaals, wees gerust dat de symptomen gemakkelijk onder controle kunnen worden gehouden, vooral met de juiste verzorging en een zachte hygiëne.

Psoriasis van de geslachtsdelen
Psoriasis: tegelijkertijd aangetaste zones?

Psoriasis: tegelijkertijd aangetaste zones?

Een vraag blijft: kunnen verschillende zones tegelijkertijd door psoriasis worden aangetast? Dit is mogelijk omdat psoriasis zelden geïsoleerd voorkomt. Iemand kan meer dan één vorm van psoriasis tegelijk hebben, of verschillende vormen van psoriasis na elkaar hebben op verschillende tijdstippen.

Psoriasis

ONZE ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Psoriasis : De waarheid van de leugen onderscheiden, daar zijn we voor.

Het is waar dat huishoudelijke producten een irriterende werking kunnen hebben. Als u moet afwassen of schoonmaken, draag dan beschermende, met katoen gevoerde handschoenen (verkrijgbaar bij de drogist) om wrijven en zweten te voorkomen.

Het waxen alleen al kan leiden tot een toename van de plekken. Irritatie kan inderdaad een Koebner-enomeen veroorzaken. Anderzijds veroorzaakt zowel warm als koud was een temperatuursverandering van de huid. Het haar uittrekken is nog agressiever. Een zachte scheerbeurt verdient daarom de voorkeur.

Er is geen eenduidig antwoord. Sommige patiënten beschrijven een verergering van hun genitale psoriasis door condoomgebruik, maar anderen leggen uit dat condooms geslachtsgemeenschap gemakkelijker maken doordat ze wrijvingstrauma's verminderen.

av_xeracalm_balm_1_post_3282770114171_ld -2-

Onze oplossingen voor psoriasis Eau Thermale Avène huidverzorgingsproducten ontworpen om u te helpen zich beter in zijn vel te voelen

Ik vind het geweldig. Ik heb geen roodheid, jeuk of allergieën meer. Mijn huid is zacht. Ontdek onze anti-jeukverzorgingsproducten
Terug naar boven