Samenvatting van het dossier

Eczeem van de benen en armen

Eczeem veroorzaakt ontstekingen op bepaalde huidzones waardoor deze rood, gezwollen soms etterend zijn en rondom een droge huid hebben. De benen en armen zijn zeer gevoelige zones, vooral de achterkant van de knie, de plooi van de ellebogen en de polsen. Laten we eens kijken naar de lichaamsdelen die u moet verzorgen.

av_eczema-psoriasis_femme_demangeaisons_bras_1x1_619_619

De ledematen van uw lichaam zijn gevoelig 

De droge huid die gepaard gaat met de letsels (roodheid, blaasjes, ettervorming, korstjes) blijft niet beperkt tot het gezicht. Waarom armen en benen? Omdat eczeem zich gemakkelijk ontwikkelt op lichaamsdelen die blootgesteld worden aan koude, water of irriterende producten. Het nestelt zich in de plooien: knieën en ellebogen, twee plaatsen waar regelmatig wrijving is en waar transpiratie bijdraagt tot het ontstaan van pruritus (jeuk).

Atopisch eczeem

Wanneer u uw vochtinbrengende producten op uw benen en armen aanbrengt, is de zachte aanraking uw kostbare bondgenoot bij het kalmeren van uw huid en het verminderen van jeuk

Eczeem komt voor op verschillende delen van de arm, afhankelijk van de leeftijd:

  • Bij kinderen (vanaf 2 jaar) en adolescenten treft de typische vorm van eczeem aan de armen meestal de achterste elleboogplooien en de polsen. Vooral bij jongeren kunt u ervoor zorgen dat hun handen bezig zijn. Dit zal de drang om te krabben beperken.
  • Bij volwassenenzijn de elleboogplooien, de buitenkant van de arm en de schouders de plaatsen die door eczeem worden aangetast. Aan de pols is het beter geen te strakke armband of horloge te dragen om te voorkomen dat er wrijvingen zijn op de gevoelige huid.
av_eczema-psoriasis_comparatif_enfant_adulte_1x1 472x472 KINDEREN 1 : Elleboogplooien 2 : Knieplooien 3 : Polsen VOLWASSENEN 4 : Elleboogplooien 5 : Buitenkant van de arm 6 : Schouder

Uw eczeem aan de benen

Kom alles te weten over beeneczeem zodat u het beter kunt bestrijden:

Eczeem aan de benen

kan resulteren in een fenomeen dat prurigo heet. Dat wil zeggen, de vorming van rode laesies met kleine blaasjes die erg jeuken.

Bij eczeem aan de benen wordt de huid

bijvoorbeeld dikker achter de knieplooi en gaat ze er ruw en wit uitzien. Sommige volwassenen hebben zogenaamd variceus eczeem. Dit laatste wordt veroorzaakt door een slechte bloedcirculatie.

Hydratatieregels

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Eczeem aan de benen en armen van de allerkleinsten

Maar hoe zit het met eczeem op de benen en armen van zuigelingen tot de leeftijd van 2 jaar?

Atopisch eczeem treft 10% van de kinderen voor de leeftijd van 2 jaar. Deze ontstekingsziekte ontwikkelt zich vaak op de uitpuilende plaatsen: wangen, billen, kuiten en onderarmen (buitenzijde). De plooien worden ook aangetast: goed om te weten wanneer uw kind zal kruipen en zijn eerste stapjes zal zetten. De emolliënten worden dus delicaat aangebracht op alle delen van het lichaam, zelfs in de kleinste hoekjes. Gebruik dagelijks producten zonder zeep en zonder parfum voor het badje van de baby, verzachtende middelen (XeraCalm A.D) en herstellende crèmes op basis van koper of zink (beschermende en herstellende Cicalfate -crème van Avène).

Eczeem bij zuigelingen

av_xeracalm_soothing concentrate_social_8_post_3282770114201_ld 472x472

Kalmeren van eczeem op benen en armen is mogelijk!

Om te vermijden dat droogte ontstaat dooraantasting van de huidbarrière en om te vermijden dat de gevoeligheid van de huid voor agressieve invloeden van buitenaf toeneemt, is er één sleutelwoord dat voor alle leeftijden geldt: hydratatie! 

  • Om verweking van de huid te voorkomen, geeft u best de voorkeur aan sprays en crèmes met thermaal water: het aanbrengen gaat gemakkelijker in de plooien.
  • Wanneer er geen opstoot is, brengt u dagelijks uw verzachtende crème aan om krabben en uitdroging van de huid te voorkomen en te verminderen.

Verzacht de jeuk van eczeem

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen om uw eczeem te verzorgen

De Eau Thermale Avène verzorgingen zijn ontworpen uw armen en benen te verzachten

XeraCalm A.D Reinigingsblokje

XeraCalm A.D Reinigingsblokje

Voedt - Kalmeert - Reinigt

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

Voedt - Kalmeert - Reparaties - Herstelt

Terug naar boven