Samenvatting van het dossier

Eczeem aan de buik en rug

Buik- en rugeczeem is moeilijk te negeren, omdat de jeuk zo intens kan zijn. Het kan verschillende oorzaken hebben en kan al in de eerste weken van het leven van een baby ontstaan. We leggen uit hoe u het kunt voorkomen en verlichten.

av_eczema-psoriasis_dos_epaules_1x1 492x492

 

Hoe herkent u buik- en rugeczeem?

Heeft u een of meer rode vlekken op uw buik of rug? Jeuken ze zo erg dat u de behoefte voelt om door uw kleren heen te krabben? Er is een grote kans dat eczeem de oorzaak is van deze jeuk. 

Rode vlekken komen voor tijdens een opstoot, maar weet u wat de oorzaak ervan is? Deze vraag is helemaal niet onbelangrijk: het is zeer belangrijk de oorzaken van buik- en rugeczeem te achterhalen om het op de juiste manier te verlichten en herhaling te voorkomen.

 

Wat veroorzaakt buik- en rugeczeem?

Zijn de plekken heel plaatselijk? Op de borst, bij de navel, in het midden van de rug? Dan bent u misschien allergisch voor stoffen in een crème, of voor het nikkel in de gesp van uw riem of de sluiting van uw beha. Dit is contacteczeem: uw huid reageert op een specifiek allergeen.

Als uw huid daarentegen over het algemeen droog en gevoelig is en er verschijnen rode plekken op andere delen van het lichaam, dan is het waarschijnlijker dat het om atopisch eczeem gaat. 

ContacteczeemAtopisch eczeem

av_eczema-psoriasis_abdomen_1x1 492x492

Wat kan men doen om eczeem op de buik en rug van de baby te verlichten?

Buik- en rugeczeem kan al enkele weken na de geboorte beginnen.

Eczeem bij zuigelingen

Bij baby's is eczeem van buik en rug meestal atopisch. Atopische huid is droog, hyperreactief, met ontstekingen tijdens de opstoten. De vlekken zijn meestal erg rood 

Eczeem bij zuigelingen

Dagelijks actie ondernemen 

Zodra u de oorzaken van het eczeem van uw kleintje hebt vastgesteld en de aanbevelingen van uw huisarts, dermatoloog of kinderarts hebt opgevolgd, kunt u maatregelen nemen om verdere irritatie te voorkomen. Door de huid te reinigen en te hydrateren met zachte producten, door katoenen kleding te kiezen en door de hoeveelheid wasmiddel bij elke wasbeurt te verminderen.

Kinderen - Verzorgingsadvies en tips tegen jeuk

Ik doe minder wasgoed in de trommel van de wasmachine en gebruik minder wasmiddel om ervoor te zorgen dat de spoeling perfect is.

Nina

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Het is mogelijk om eczeem aan de buik en de rug te verlichten, tijdens en tussen de aanvallen.

Om uw gevoelige en reactieve huid te kalmeren, zal uw arts u meestal een crème op basis van cortisone voorschrijven die u gedurende enkele dagen op de rode vlekken, tekenen van ontsteking, moet aanbrengen. Om het aantal aanvallen te verminderen, moet de huid van de buik en de rug echter dagelijks goed worden gehydrateerd. Regelmatig gebruik van een verzachtende crème zal ervoor zorgen dat het geleidelijk zijn rol als beschermende barrière weer opneemt.

Eczeem - welke behandelingen?

AV_Xeracalm AD_Lipid-replinishing cream 200ml_4_social_post_3282779405553_LD 492x492

 

 

De juiste acties ondernemen tegen eczeem aan de buik en rug

Voor de buik is het gemakkelijk: als u de verzachtende crème in uw handen hebt, verspreidt u deze met grote cirkelvormige bewegingen over het hele oppervlak. Voor de rug kunt u ook iemand uit uw naaste omgeving vragen om uw behandeling aan te brengen. 

 

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor buik- en rugeczeem

De Eau Thermale Avène verzorgingen zijn ontworpen om buik- en rugeczeem te verzachten

XeraCalm A.D Reinigingsblokje

XeraCalm A.D Reinigingsblokje

Voedt - Kalmeert - Reinigt

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

Voedt - Kalmeert - Reparaties - Herstelt

Terug naar boven