Samenvatting van het dossier

Psoriasis, eczeem bij kinderen: de hydratatieregels

Eczeem, psoriasis: hoe de huid van uw kind hydrateren? Als uw kind eczeem of psoriasis heeft, moet u elke dag aandacht besteden aan de hydratatie van hun huid. Met geduld (en een paar trucjes) kunt u hen helpen zich elke dag in alle rust aan de behandeling te houden.

Tips om uw  kind soelaas te brengen !

Eczeem en psoriasis hebben een impact op de levenskwaliteit van uw kleintje. Uitdroging van de huid veroorzaakt trekkerigheid en jeuk. Dit geldt in het bijzonder voor atopisch eczeem. Het resultaat is slapeloosheid en stress voor uw kind maar ook voor u. Door de hydratatietechnieken van de huid van uw kind onder de knie te krijgen, zet u alles op alles om uw kind soelaas te brengen en te ondersteunen. Een goed gehydrateerde huid beschermt tegen het ontstaan van opflakkeringen en de soms ondraaglijke jeuk. Dit vermindert het risico op een superinfectie. De ontsteking neemt af en de drang om te krabben verdwijnt.  

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Weekmakende balsems verdienen de voorkeur, vooral als ze een jeukwerend ingrediënt bevatten dat de jeuk kalmeert

Joëlle NonniHoofd van de Workshops Huidgezondheid - Kuuroord van Avène

De ideeëndoos om de opperhuid gehydrateerd te houden.

Om de huid van uw kleintje soelaas te bieden, bestaan er zachte hygiëneproducten en weekmakende verzorgingsproducten. 

  • Om een droge huid tegen te gaan, hydrateert de weekmakende verzorging de huid van uw kind . Het kalmeert niet alleen, maar vermindert ook sterk het risico op een infectie en superinfectie. 
  • Een zachte pauze voor uw kleintje. Wanneer dit wordt aangebracht, ontspant de massage het kind en biedt een gevoel van kalmte en sereniteit.

Eczeem, psoriasis, permanente hydratatie en sereniteit

Het eczeem en de psoriasis van uw kind worden verlicht door dagelijkse hydratatie

 

Tegen eczeem en psoriasis gaat er niets boven preventie.

Tijdens de rustperiode tussen twee uitbraken, de weekmakende verzorging blijven aanbrengen. Zelfs als de huid van uw kind minder droog lijkt, mag u niet stoppen met hydrateren tussen de opflakkeringen van de ontstekingen.

Om hydratatie te combineren met sereniteit,

is het beter om te zeggen " Kom, ik geef je een massage ", dan " Kom we gaan je crème opsmeren ". Maak van het aanbrengen van de weekmakende verzorging een spelletje of een zachte pauze, de juiste truc om uw kind te motiveren.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Houdt uw kind er niet van om de crème aan te brengen? Wat kunnen we doen opdat ze de weekmakende verzorging beter zouden aanvaarden? 

Verander de beperking van het aanbrengen:

  • Als een moment van genot, door het aanbrengen van de weekmakende verzorging in de vorm van een massage. Dit wordt een geprivilegieerd moment van uitwisseling tussen ouders en kinderen, voor een ontspannend en sereen moment. 
  • Als een speels moment, door plezier te maken met Coco en Léo. Uw kind brengt de weekmakende verzorging aan door witte stippen op het gezicht en het lichaam te maken om zich te vermommen als lieveheersbeestje of luipaard. Daarna smeren ze de weekmakende verzorging zachtjes op de tere vleugels van het lieveheersbeestje en de zachte vacht van het luipaard. Voor een nog speelser moment kunt u voorstellen dat ze hun weekmakende verzorging aanbrengen terwijl ze luisteren naar het rijmpje van Coco en Leo.

De juiste manier om uw kind in alle zachtheid te hydrateren

Het aanbrengen van de weekmakende verzorging gaat gemakkelijker na de douche:

  • Wrijf niet over de huid om irritatie te voorkomen.
  • Voor het gezicht wordt de weekmakende verzorging voorzichtig met de vingertoppen aangebracht. 
  • Voor het lichaam: verdeel het product in de handen alvorens het met grote cirkelvormige bewegingen met het volledige handoppervlak aan te brengen.
  • Na het aanbrengen moet de huid zacht en zijdeachtig zijn, niet vettig of plakkerig.
Terug naar boven