Samenvatting van het dossier

Psoriasis van het gezicht

Het is niet de meest voorkomende plaats van psoriasis, maar sommige patiënten kunnen psoriasis in het gezicht hebben. Met een paar eenvoudige maatregelen kunnen de tekenen van psoriasis in het gezicht echter worden verminderd. Hier zijn wat ideeën.

av_eczema-psoriasis_visage_1x1_619_619

 

Wat is psoriasis in het gezicht?

Psoriasis in het gezicht is niet de meest voorkomende vorm. Het komt zelden voor dat psoriasis alleen in het gezicht voorkomt. Meestal is psoriasis in het gezicht eigenlijk psoriasis van de hoofdhuid die " uitloopt " naar het voorhoofd. Maar het is niet systematisch: bij kinderen zal het vaker de oogleden en de huid rond de mond aantasten. Bij volwassenen komt het ook voor tussen de wenkbrauwen en op de nasolabiale plooien, de beroemde lachrimpels.

Zones waar psoriasis voorkomt

Hoe herkent u psoriasis in het gezicht?

Psoriasis in het gezicht kan lijken op of samengaan met andere huidaandoeningen. Sebo-psoriasis, bijvoorbeeld, is de combinatie van psoriasis en seborrheïsche dermatitis. Veroorzaakt door een schimmel, manifesteert het zich ook met rode vlekken en schilfers, meestal op de vette delen van het gezicht.
Vertrouw op uw dermatoloog om de precieze aard van uw psoriasis in het gezicht vast te stellen en een geschikte behandeling voor te schrijven.

Behandelingen voor psoriasis

av_eczema-psoriasis_front_sourcils_1x1_619_619

Psoriasis in het gezicht verlichten

Er zijn verschillende manieren om psoriasis in het gezicht minder zichtbaar te maken.

Make-up

Weet u waarom er veel groene teintcorrectors zijn? Omdat het de kleur is die het rood neutraliseert. In combinatie met een compacte teintcrème is het dus ideaal voor het camoufleren van psoriasisplekken op het gezicht. Om de letsels niet te verergeren, is het belangrijk om make-upproducten voor de gevoelige huid te kiezen, die u in de apotheek kunt vinden.
Deze camouflagetechnieken, ook bekend als " medische of therapeutische make-up ," zijn zeer nuttig voor het verbeteren van het zelfvertrouwen. Ze kunnen zowel door mannen als door vrouwen worden toegepast en om mannen gerust te stellen, wordt dit type correctie alleen uitgevoerd op psoriasisplaques. 2 belangrijke stappen, het gezicht en de psoriasisplekken hydrateren met een crème voor de gevoelige huid net voor het aanbrengen van de make-up en 's avonds eindigen met het verwijderen van de make-up met een melk die met de vingertoppen wordt aangebracht, gevolgd door het aanbrengen van een vochtinbrengende crème.

De zon

Wind en koude kunnen psoriasis in het gezicht veroorzaken, maar de zon kan helpen. Bij geleidelijke en matige blootstelling en als u uw huid goed beschermt, verminderen UV-stralen huidontsteking en verminderen ze plaques. Vraag uw arts om advies.

Zon en psoriasis

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Psoriasis in het gezicht is bijzonder gevoelig in de herfst en de winter

Een droge huid is vaak de voedingsbodem voor psoriasis en in het bijzonder voor psoriasis in het gezicht, vooral in de herfst en de winter. Dit is te wijten aan de klimatologische omstandigheden die een droge huid in de hand werken wanneer u buiten bent, zoals wind en koude. Het kan ook reageren op plotse temperatuursveranderingen, want elke prikkel kan een opstoot van psoriasis uitlokken.
Om het te voorkomen, hoeft u zich niet in te pakken tot aan uw neus. De eerste preventieve maatregel is hydratatie.

De juiste dingen om te doen voor psoriasis in het gezicht

Vergeet niet om uw make-up 's morgens en 's avonds te reinigen of te verwijderen. Gebruik producten die geschikt zijn voor uw psoriasis in het gezicht. Ze moeten zeepvrij en zacht zijn. Geef best de voorkeur aan melk of gellotion die met de vingertoppen kan worden aangebracht om te voorkomen dat de watten soms te krachtig over de huid wrijven. Afwerken met een verstuiving van verzachtend en anti-irriterend thermaal water om de huid te verzachten. Om uw gevoelige huid te hydrateren, kiest u verzachtende middelen die een beschermende barrière vormen tegen huidbeschadiging. Breng ze voorzichtig en regelmatig aan, uw huid zal u dankbaar zijn!

In hetzelfde gamma

Onze oplossingen voor psoriasis in het gezicht

Eau Thermale Avene verzorgingsproducten om psoriasis in het gezicht te verlichten

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

XeraCalm A.D. Verzachtend Concentraat

Voedt - Kalmeert - Reparaties - Herstelt

Terug naar boven