Samenvatting van het dossier

Hoe wordt psoriasis behandeld?

Psoriasis is een chronische, onvoorspelbare en hardnekkige ziekte. Maar het is mogelijk om de jeuk en de droogheid van de huid te verlichten en het risico van terugval te voorkomen. Met andere woorden, om opstoten onder controle te houden en te spreiden. Laten we eens kijken naar deze oplossingen die uw leven kunnen veranderen!

av_votre-peau_cicatrisation_ameliorer-aspect_1x1 472x472

 

Een behandeling aangepast aan UW psoriasis

Elke patiënt heeft zijn eigen behandeling, aangepast volgens verschillende criteria: de ernst van de ziekte, het getroffen gebied, de levensstijl en de invloed van de ziekte op het dagelijks leven. Bepaalde contra-indicaties en de familiegeschiedenis kunnen ook van invloed zijn op de keuze van de behandelingsstrategie. Een vertrouwensrelatie met uw arts is dus van essentieel belang. Deze gepersonaliseerde behandeling is essentieel voor de best mogelijke verlichting van uw psoriasis en om uw levenskwaliteit te verbeteren.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

" De therapeutische behandeling is gebaseerd op het gebruik van lokale behandelingen bij milde en weinig invaliderende vormen, die kunnen worden gecombineerd met [geneesmiddelen] die zijn gereserveerd voor matige tot ernstige vormen.

 www.dermato-info.fr, Société Française de Dermatologie

 

Complementaire behandelingen om psoriasis te verzorgen

De eerste stap in de behandeling van psoriasis is het vermijden van triggers (afhankelijk van het geval, de zon, stress, enz.). De dermatoloog biedt u afwisselend aanvalsbehandelingen en lichtere onderhoudsbehandelingen aan. In de aanvalsfase worden lokale behandelingen voorgeschreven: dermocorticoïden en/of vitamine D3-analogen. In geval van resistentie tegen deze laatste worden algemene geneesmiddelen (retinoïden, methotrexaat, ciclosporine, apremilast) gebruikt. Fototherapie wordt gebruikt om huidletsels witter te maken. De sessies worden drie keer per week gehouden gedurende twee maanden. Een aangepaste make-up, thermale kuren, regelmatige medische opvolging, psychologische verzorging en ontspanning verbeteren eveneens uw beleving van de ziekte.

Thermale kuren om eczeem en psoriasis te behandelen

av_instit-doctor-skin-patient-hdrvb-square 472*472

Hoe zit het met vochtinbrengende producten?

Verzachtende crèmes m uw huid te verzachten en te verwennen.

Verzachtende crèmes verminderen de droogheid van de huid (xerose), verzachten ontstekingen en kalmeren de jeuk (pruritus). Ze zijn zeer nuttig bij patiënten van wie de behandeling de huid uitdroogt (orale retinoïden en PUVA-therapie).

Deze vochtinbrengende verzorgingen worden tijdens opstoten gebruikt in combinatie met plaatselijke behandelingen. Deze verzachtende crèmes moeten dagelijks worden aangebracht voor een optimale doeltreffendheid bij de behandeling van psoriasis! 

Hydratatieregels 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

De psoriasis van uw kleintje goed behandelen 

Hoewel het zeldzaam is, kunnen kinderen toch psoriasis krijgen. De huid van het kind mag niet uitdrogen en moet op zachte wijze regelmatig gehydrateerd worden. Kies zeepvrije wasgels en pH-neutrale producten. Deze respecteren de hydrolipidenlaag en drogen de epidermis uit. Een andere tip is ervoor te zorgen dat het water in de douche of het bad van het kind lauw is. Warm water bevordert een droge huid en activeert ontstekingen, zoals psoriasis. Kinderen krijgen ook psychologische zorg aangeboden om de gevolgen voor hun welzijn te beperken.

Psoriasis bij kinderen

av_xeracalm_lipid-replenishing-cleansing-oil_7_post_3282770146790_ld_1-1 472x472

Kou, zon... advies voor een resistente huid!

Om uw huid te beschermen tegen agressieve invloeden van buitenaf:

  • Beperk de tijd onder de douche tot 5-10 minuten. Te hard water droogt de huid uit, gebruik daarom milde hygiëneproducten zonder zeep.
  • Breng na de douche een verzachtend product aan. Kies vochtinbrengende crèmes die zijn ontwikkeld voor de gevoelige huid en die ongeparfumeerd zijn.
  •  Hoewel de zon haar voordelen heeft, kan ze ook schadelijk zijn. Het aanbrengen van zonnebrandcrème beschermt ook uw huid, vooral als de psoriasis uw gezicht aantast. 

Verzorging en anti-jeuk tips

Zon en psoriasis

Terug naar boven