Schriftjes van onze experts

Mannenhuid

Mannenhuid

De mannenhuid onderscheidt zich door een paar specifieke kenmerken. Ook voor mannen is het fijn om hun huid dagelijks te verzorgen met aangepaste producten die hun huid beschermen.

Ongeacht uw huidtype zijn er factoren die een overdreven gevoeligheid van de huid kunnen uitlokken of bevorderen : uw huid reageert fel, daar waar u het liever niet zou zien...

The brand Eau thermale Avène

Mannenhuid

Huidverzorging... tussen mannen en vrouwen bestaan er op dat vlak toch enkele verschillen...
De huid van een man is niet hetzelfde als die van een vrouw. Er zijn heel wat belangrijke verschillen. De achterliggende mechanismen zijn uitermate complex. Toch dienen enkele belangrijke elementen onthouden te worden.

Eigenschappen van de mannelijke huid
Dikte : De huid van een man is ongeveer 25% dikker dan die van een vrouw. Deze is dus ook minder kwetsbaar.

Ze rimpelt minder snel, maar wanneer rimpels verschijnen, zijn ze vaak wel dieper.
Veroudering : de huid van vrouwen vertoont al alarmsignalen vanaf de leeftijd van 25 jaar, terwijl mannen tot de leeftijd van 30 jaar hier amper iets van ondervinden. Mannen worden dan weer bruusk wakker geschud en met hun leeftijd geconfronteerd...

Hormonen : de mannelijke huid bevat meer androgenen dan oestrogenen, waardoor meer talg wordt afgescheiden. Dit rechtvaardigt het gebruik van andere behandelingen dan bij vrouwen.

Een droge huid
Aangeboren of verworven, een droge huid is een fenomeen dat zowel bij mannen als bij vrouwen vaak voorkomt. Dit wordt nog versterkt door de levenswijze, met name bij stadsmensen (stress, vervuiling, airco, verwarming), maar ook door het klimaat en een gebrek aan bescherming (strenge kou of felle zon).

 
Tijdelijke en veel voorkomende kwaaltjes

- Had u het over folliculitis ?
Folliculitis is een ontsteking van het kleine zakje waarin de haarwortel zit door een bacterie (vaak een stafylokok) of een schimmel.
Dit uit zich in de vorm van kleine, ontstoken rode puistjes, meestal ter hoogte van de hals...
Gelukkig kan voorkomen worden dat dergelijke puistjes de kop opsteken, en wanneer ze toch aanwezig zijn, kunnen ze worden verholpen met behulp van ad hoc producten...


- Elektrisch scheerapparaat...
Zogezegd onschadelijk, maar een goede elektrische scheerbeurt vergt toch een goede voorbereiding. Men moet er vooral voor zorgen dat het haartje vóór het scheren mooi rechtop staat en flink hard is. Preventie en verzorging van onaangename en ontsierende ingegroeide haartjes is van essentieel belang.
- ... En dan is er nog mechanisch scheren !
Deze typisch mannelijke klus is een bron van heel wat kopzorgen. Zogeheten  mechanisch scheren is vaak de oorzaak van heel wat irritatie, snijwondjes, een trekkerig of branderig gevoel en schrammetjes... Allemaal toegangspoorten waarlangs kwaadwillige microben kunnen binnendringen.
Toch wordt de mechanische scheertechniek nog vaak toegepast, aangezien dit de enige manier is om zich perfect glad te scheren.
Daarom is het zo belangrijk verzorgingsproducten aan te brengen vóór, tijdens en na het scheren.

Enkele adviezen
Gelukkig bestaan er polyvalente verzorgingsproducten die de huid in één enkel gebaar hydrateren en beschermen (bijvoorbeeld tegen de zon). Een verzorgingsproduct kan ook tegelijkertijd hydrateren en herstellen (een aftershave bijvoorbeeld).
Op dit gebied is het belangrijk uw scheerschuim of scheergel met zorg te kiezen, aangezien de werking van elk product een eigen intensiteit heeft. En het is uw huid die deze keuze moet maken, en wel geheel uit eigenbelang.

 

Questions

Carnets experts

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.