Maskeer het zoeken Zoek een product of behoefte
Cold Cream

Gamma Cold Cream

Voedende en beschermende producten voor droge zones of zones die afzien door de koude.

De mening van onze arts

Vragen/Antwoorden
 • • De "gewone" droge huid
  komt het meest voor en kent verschillende oorzaken : leeftijd (dit is met name het geval ter hoogte van armen en benen), weersomstandigheden (droge winterkou, wind en zon), hygiëneproducten die te agressieve reinigende tensioactieve stoffen bevatten ...
  • De pathologisch droge huid
  Het is in dit geval belangrijk eerst een nauwkeurige diagnose te stellen, al was het maar om een geïsoleerd huidprobleem gewoonweg te corrigeren (door agressieve hygiëneproducten weg te laten en een hydraterende crème te gebruiken). Uw dermatoloog zal u vervolgens een behandeling voorstellen in functie van de droogtegraad van uw huid. 

 • Ja, maar dat is niet alles : de oppervlakkige epidermislaag kan niet opnieuw van voldoende vocht voorzien worden enkel en alleen door water te drinken of de huid te bevochtigen. Lipiden (vetten) zijn eveneens onontbeerlijk om het vocht vast te houden.

 • Ja. Blootstelling aan de zon (verbranden) is een aanval op de huid. De epidermis reageert hierop door meer pigment aan te maken (zo worden we bruin) en dikker te worden. Een droge huid is in dat geval van voorbijgaande aard en wordt veroorzaakt door een toegenomen vochtverlies en het dikker worden van de huid.

 • Ja. Bepaalde soorten kraantjeswater bevatten vrij veel kalk : dit is wat men "hard" water noemt. Hard leidingwater kan het uitdrogende effect van bepaalde hygiëneproducten versterken
  Hard water kan met behulp van speciale toestellen worden verzacht. Het effect van hard water kan ook worden gecompenseerd door gebruik te maken van overvette verzorgingsproducten.

 • Het doel is de huid te voeden en te hydrateren en tegelijkertijd agressieve of irriterende factoren te beperken.
  Vermijd zeep en geef de voorkeur aan overvette toiletblokjes of gels. Gebruik aanvullend beschermende en hydraterende producten.
  Voor de verzorging zijn er emolliërende crèmes die de huid hydrateren en voeden en tevens een goede cohesie van de epidermis garanderen, wat onmisbaar is voor de beschermende barrière.
  Het is belangrijk deze emolliërende verzorgingsproducten regelmatig aan te brengen, ideaal zelfs dagelijks.

Uw huid en Avène

Alle texturen

Reiniging

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.