De ongewenste effecten van
behandelingen tegen kanker op de huid
verminderen en verzachten.

Het kan.

Behandelingen tegen kanker hebben de laatste jaren een sterke evolutie doorgemaakt: naast chirurgie, radiotherapie en de “klassieke” chemotherapie beschikken oncologen vandaag de dag ook over krachtige nieuwe geneesmiddelen die doelgericht inwerken op de vermenigvuldiging van kankercellen, de doorbloeding van tumoren of de immuunrespons op tumoren. (lees alles)

Deze therapeutische innovaties hebben een grote weerslag op de prognose van de aandoening en de levenskwaliteit van de patiënt.

Deze verhoogde doeltreffendheid gaat echter ook gepaard met een aantal ongewenste neveneffecten die aan het werkingsmechanisme van de molecules in kwestie toe te schrijven zijn. Soms gaat het om een louter onaangenaam gevoel, maar er kunnen zich ook echt hinderlijke nevenwerkingen voordoen die de voortzetting van de behandeling zelfs in de weg kunnen staan. Ook de huid krijgt vaak af te rekenen met vervelende neveneffecten: een extreem droge huid, ontsteking en pijn ter hoogte van drukzones, kloofjes, barstjes, acneachtige letsels… zijn maar enkele van de symptomen die vaak worden vastgesteld.

Er bestaan echter oplossingen om het effect van bepaalde geneesmiddelen of radiotherapie onder controle te houden. Als ondersteunende zorg wordt daarvoor gebruik gemaakt van dermocosmetica die aan zeer strikte kwaliteitseisen voldoen en makkelijk toe te passen zijn. Samen met specifieke aanbevelingen voor de verzorging van de huid vormen deze dermocosmetica een onmisbare aanvulling om de therapietrouw bij een behandeling tegen kanker te bevorderen. Ze zorgen er immers voor dat de patiënt zich comfortabel in zijn vel voelt en dat de impact van de behandeling op de levenskwaliteit beperkt blijft.

Dr Didier GUERRERO
Adviserend dermatoloog Laboratoires dermatologiques Avène

SPRAY MET THERMAAL
WATER VAN AVÈNE

EEN KRACHTIG EN ACTIEF WATER DAT DE HUID VERZACHT

Met de spray kan je elke dag opnieuw genieten van de heilzame eigenschappen van het
Thermaal Water van Avène (kalmerend, verzachtend en anti-irriterend).
Het is dé ideale partner voor jouw gevoelige huid.
Het is raadzaam de spray in de koelkast te bewaren om het verzachtende effect
van het water nog te versterken en het branderige gevoel of de jeuk tijdelijk te verdoven.

 • De
  verschillende toepassingen van de spray
 • Voor de bestraling
  Verstuif het water rechtstreeks op de huid en laat 2 à 3 minuten inwerken. Dep de huid daarna zachtjes droog.
 • Bij een geïrriteerde of ontstoken huid
  Verstuif het water rechtstreeks op de geïrriteerde zones van zowel gelaat als lichaam en laat 5 à 10 minuten inwerken. Dep de huid daarna zachtjes droog en breng tot slot een verzorgingsproduct aan.
 • Bij irritatie van het mondslijmvlies
  Verstuif het water zo vaak als nodig op de onprettig aanvoelende zone.
 • In ernstigere gevallen **
  Breng op de zones die verzacht moeten worden kompressen aan die vooraf met Thermaal Water van Avène werden doordenkt en laat deze 10 à 15 minuten rusten.
 • Maakt de huid
  minder gevoelig *
  • -30% na 5 minuten
  • -64% tijdens de 1ste week
*Dermatologische studie bij 6368 proefpersonen met een gevoelige huid. Niet-pathologische huid, inflammatoire dermatosen of na oppervlakkige dermatologische ingrepen. Evaluatie gedurende 7 dagen, gebruik van de spray 2x/dag (op zich of in combinatie met medicamenteuze behandelingen en/of cosmetica).
**Droge huid of irritatie als gevolg van radiotherapie, roodheid, huiduitslag, jeuk als gevolg van een droge huid.

Getuigenissen

Partnership

 • ONCOBULLE

  ONCOBULLE, mijn bubbel voor mij
Gelabeld netwerk van schoonheids- en welzijnsruimten gewijd aan mensen die getroffen zijn door kanker.

  ONCOBULLE, het 1ste netwerk van schoonheids- en welzijnsruimten gewijd aan mensen die getroffen zijn door kanker, verzamelt beoefenaars gespecialiseerd in de verzorging van de bijwerkingen van behandelingen die de kwaliteit van de huid, de nagels, het haar, het zelfbeeld, de ontspanning en de relaxatie beïnvloeden.
* ontwikkeling in Vlaanderen voorzien voor 2019

HET KUUROORD VAN AVÈNE

Een Thermale kuur in Avène: klinisch bewezen doeltreffendheid

 • étude clinique

  Uit een klinische studie in het kuuroord van Avène is gebleken dat een thermale kuur niet alleen de levenskwaliteit significant verbetert, maar ook de belangrijkste nevenwerkingen van behandelingen tegen borstkanker (chemotherapie, chirurgie, radiotherapie) significant vermindert.*

  • Droge huid: -100%
  • Jeuk: -61%
  • Lymfoedeem: -43%
 • Het kuuroord van Avène heeft zijn dermatologische expertise sinds enkele jaren uitgebreid naar de nevenwerkingen van behandelingen tegen kanker op de huid.

  Onze behandelruimtes zijn in de loop der jaren steeds verder geëvolueerd met als doel een warme en aangename omgeving te creëren waar deze patiënten steun kunnen vinden.

  Een thermale kuur kan bijzonder heilzaam blijken om zich even een lichamelijke en mentale pauze te gunnen. Uit een klinische studie is gebleken dat een thermale kuur de nevenwerkingen van behandelingen tegen kanker significant vermindert.

  Meer info over het kuuroord

  *Dalenc F et al, Eur J Cancer Care 2017 aug 22.
Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.