PFDC_CONSCIOUS-CARE_notre-demarche-conscious-care-desktop

ONZE ENGAGEMENTEN Conscious Care

Rekening houdend met het milieu, de wetenschappelijke vooruitgang en een beter leven

Door te kiezen voor Thermaal Water van Avène, draagt u bij aan onze Conscious Care-aanpak

Vanuit de overtuiging dat onze aandacht voor anderen en het milieu een bron van grote vooruitgang kan zijn, werken de merken van de Laboratoria Pierre Fabre, waaronder Eau Thermale Avène, samen aan de creatie van Conscious Care*: op actieve wijze streven naar de totstandbrenging van duurzame cosmetica met aandacht voor het hele ecosysteem. Dit vertaalt zich in een humanistische en geëngageerde aanpak rekening houdend met het milieu, de wetenschappelijke vooruitgang en een beter leven.
Door onze producten te kiezen, draagt u bij aan onze Conscious Care-aanpak en steunt u tal van concrete acties op sociaal en milieugebied om van de wereld een betere plek te maken. 

* Nuttige en toegewijde verzorgingen 

100%

van onze nieuwe producten is op ecologisch en maatschappelijk verantwoorde wijze vervaardigd

97%

van onze producten wordt in Frankrijk gemaakt

89%

van onze actieve bestanddelen is afkomstig van biologische planten of planten zonder fytosanitaire behandeling

100%

van onze verpakkingen zal tegen 2025 gemaakt zijn van recycleerbaar, van biologische oorsprong of van composteerbaar gerecycled materiaal

Interne gegevens Pierre Fabre

Behoud van het natuurlijke evenwicht

Al 60 jaar lang bundelen de merken van de Pierre Fabre Group hun wetenschappelijke expertise en hun kennis van de natuur om dermo-cosmetica te creëren die evenveel belang hechten aan de doeltreffendheid en de veiligheid van hun formules als aan uw welzijn. 
Ons streefdoel? Producten ontwerpen die het natuurlijke evenwicht van uw huid, haar en mond respecteren, ongeacht hun aard en noden. 

 

Focus op het nuttige en essentiële

Wij selecteren uitsluitend bestanddelen die inspelen op de specifieke noden van uw haar en verwerken deze in de exacte dosering. 
De ontwikkeling van onze Conscious Care formules berust op het principe ‘ just necessary ’, d.w.z. zonder de toevoeging van onnodige bestanddelen.

 

Milieu en duurzame consumptie voorop

100% van onze nieuwe producten wordt al sinds 2019 op ecologisch en maatschappelijk verantwoorde wijze vervaardigd. Tegen 2023 zal dit concept toegepast worden op 50% van ons gehele assortiment. 

Door het terugdringen van onze milieu-impact via verpakkingsmaterialen kunnen we een nog grotere bijdrage leveren in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Dit houdt in dat alle onze verpakking tegen het jaar 2025 vervaardigd zullen zijn uit gerecycleerde materialen die recycleerbaar, van biologische oorsprong of thuis composteerbaar zijn. 
10% van ons gehele assortiment zal verkrijgbaar zijn in herbruikbare formaten (in bulk en eco-navullingen)

  • <span class="ezstring-field">av_thermal spring water_spray_social_22_post_3282779003131_hd 368x449</span>
  • <span class="ezstring-field">av_tolerance control_cream_eretail_1_post_3282770138801_hd 368x449</span>
  • <span class="ezstring-field">av_sun care_intense protect 50-_social_9_post_3282770141214_hd 368x449</span>
PFDC_CONSCIOUS-CARE_un-souci-transparence_DESKTOP

Een constante bezorgdheid om transparantie

Tegen 2022 zullen al onze producten worden beoordeeld volgens de Green Impact Index, opgesteld door Green Mission Pierre Fabre. De Green Impact Index vat de milieu- en maatschappelijke effecten van een cosmetisch product samen onder de scores A, B, C of D. Om aan Conscious Care deel te nemen, moeten onze producten een score van A of B toegekend krijgen. 
Met de Green Impact Index staan betrouwbaarheid, transparantie en nut centraal. Dit stelt ons in staat om producten te ontwikkelen die respectvol zijn voor de planeet, en zorgt er tegelijkertijd voor dat consumenten een geïnformeerde keuze kunnen maken. 

20 evaluatiecriteria

Hieronder vallen onder meer de biologische afbreekbaarheid en natuurlijkheid van de formule, de koolstofvoetafdruk, het waterverbruik, de biologische landbouw, de officiële certificeringen, en MVO-verbintenissen.

GMPF_GREEN-IMPACT-INDEX_A 1980x650

Toegewijd aan meer natuurlijkheid en groene innovatie

Samen, werken we dagdagelijks aan de ontwikkeling van formules die zijn samengsteld uit bestanddelen van natuurlijke oorprong. Vandaag de dag is reeds 89% van onze actieve bestanddelen afkomstig van biologische planten of zonder fytosanitaire behandeling. Tegen 2025 zullen al onze nieuwe formules (met uitzondering van zonnebeschermingsproducten) voor meer dan 90% uit bestanddelen van natuurlijke oorsprong bestaan, tegenover de huidige 85% in diverse productcategorieën.

Toegewijd aan lokale productie en duurzame bevoorrading

97% van onze producten is vervaardigd in Frankrijk. Zo geven wij de voorkeur aan korte toeleveringsketens, zoals voor de Thermaal Water van Avène Spray: dit thermaal water wordt rechtstreeks onttrokken uit de bron en vervorlgens in steriele units verpakt in de productievestiging te Avène. Daarnaast steunen wij onze toeleveringsketens in hun streven naar duurzame productiemethoden.

Steeds bezorgd zijn om de kwaliteit van het leven van onze patiënten...

De verzorging en de levenskwaliteit van onze patiënten zijn elke dag de drijfveren van ons werk. Dagelijks werken we samen met 30 patiëntenorganisaties aan de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten of digitale toepassingen die wereldwijd beschikbaar gesteld worden, in de oncologie of de dermatologie. Elk jaar ontvangen wij bijna 3.000 mensen in het kuuroord van Avène voor de behandeling van dermatologische aandoeningen. Naast hun behandeling, verlenen we hen ook dagelijkse begeleiding door middel van workshops over huidgezondheid, en samenkomsten waarin de uitwisseling van gedachten centraal staat.

...het algemene welzijn en de toegang tot zorg voor iedereen, dat zijn onze uitgangspunten.

Voor ons, de merken van de Laboratoria Pierre Fabre, betekent elke keer dat we voor één persoon zorgen, dat we bijdragen tot een betere wereld.

  • <p>Illustratie krediet:&nbsp;B&Eacute;AX</p>
    Illustratie krediet: BÉAX
  • <p>Illustratie krediet:&nbsp;B&Eacute;AX</p>
  • <p>Illustratie krediet:&nbsp;B&Eacute;AX</p>
PFDC_CONSCIOUS-CARE_BRAND_DESKTOP
Terug naar boven