18/05/2020 - Nieuwigheden

Zorg voor onze kinderen

intro_kids_473x446.png

De perioden van lockdown of versoepeling die we nu doormaken, bieden ons de kans om onze kinderen nieuwe gewoonten aan te leren en samen unieke momenten te delen. Hoewel het soms, laten we eerlijk zijn, niet zo idyllisch is, kunnen we de gelegenheid aangrijpen om hen te wijzen op het belang van huidverzorging en, in fine, het belang om zorg te dragen voor zichzelf.

Handen wassen
kid-washing-hands.png

Een dagelijkse uitdaging
We hadden het over nieuwe gewoonten, maar je handen regelmatig wassen is normaal gezien niet ‘nieuw’. Maar laten we eerlijk zijn, waren we steeds zo strikt voor de pandemie? Vandaag is deze handeling meer dan ooit absoluut noodzakelijk. Voor de allerkleinsten vooral, is dit niet steeds evident, en soms blijkt het zelfs theorie te zijn. We zouden het bijna willen overslaan en meestal zouden we daarvoor gemakkelijk een aantal goed bedachte excuses kunnen uitvinden, toch? Toch is het beter om deze gewoonte (opnieuw) aan te nemen zodat onze kinderen er klaar voor zijn als ze weer naar school gaan.

Tips om van deze handeling een routine te maken
Maar hoe doe je dat? Een eenvoudige tip: laat kinderen, via experimentjes, het nut van handen wassen ontdekken. Zo bijvoorbeeld, na het eten van een chocoladesnack, kan je kinderen vragen zich in te inbeelden dat de chocoladesporen op hun vingers sporen van het virus zijn. Daarna laat je hen hun handen wassen met water alleen en ze zullen merken dat de vlekken niet gemakkelijk weggaan. Herhaal het experiment met een reinigende gel; als ze hun handen dan grondig wassen en afspoelen, zullen ze zien dat de sporen op hun handen verdwijnen. Je kan ook samen met hen liedjes verzinnen of 30 seconden aftellen: uitstekend om alle delen van de hand te leren benoemen of de cijfers en nummers te herhalen! Voor oudere kinderen, aarzel niet om je uitleg te herhalen: waarom doe je het, wanneer moet je het doen (na het toiletbezoek, na het snuiten, na het spelen op de computer of playstation...) en hoe doe je het. Stel creatieve taken voor, ontwerp samen met hen, met tekeningen, collages of strips, een protocol om de handen regelmatig en zorgvuldig te wassen.

Relaxmomenten inplannen met hen
Met de grotere kinderen: ‘wellness’ momenten

fille-maman.png

Met je oudere kinderen kan je genieten van gezellige ‘wellness’ momenten en samen je verzorgingsritueel uitvoeren. Dit is de uitgelezen kans om hen de weldaden van de reiniging van de huid of een goede hydratatie (opnieuw) uit te leggen, maar vooral om jezelf te verzorgen. Hierbij twee tips:

100% ontspanning met een gelaatsverzorging: stel je kind een huidreiniging voor met de Avène Trixera NUTRITION Nutri-fluide Reinigingsgel, daarna een zachte peeling met de milde peelinggel, gevolgd door het aanbrengen van het verzachtend masker. Ter afsluiting van dit ritueel, kan je, na de peelingfase, kompressen thermaal water van Avène aanbrengen. Voor de ogen, drenk wattenschijfjes in thermaal water; voor gelaat en hals, gebruik papieren doekjes. Laat 10 minuten inwerken, verstuif tijdens de pauze 2 tot 3 keer Thermaal water van Avène op de wattenschijfjes en de doekjes. Zorg voor gedempt licht en zachte muziek voor totale ontspanning.

100% natuurlijk voor een frisse en stralende teint: na het reinigen van de huid en het aanbrengen van een serum, zoals het Hydrance intens rehydraterend serum, breng de Hydrance BB getinte lichte hydraterende emulsie aan, verberg de kleine onvolmaaktheden en schaduwen met het Avène Couvrance Correctiepenseel Beige, en gebruik daarna de beige kant van het Mozaïekpoeder Bonne Mine Couvrance en geef je teint een frisse look door het roze deel aan te brengen op de jukbeenderen. Een kleine verstuiving van Thermaal Water van Avène om alles te fixeren en je bent klaar.
 
Met de allerkleinsten, vooral als ze gevoelig zijn voor atopisch eczeem en jeuk
Ben je bang voor het moment om je kind in te smeren? We begrijpen je. Niet evident wanneer onze peuters ons toeschreeuwen dat het plakt, vettig is en dat ze ook nog eens 5 tot 10 kostbare minuten verliezen om te spelen met hun bouwpakket of hun favoriete figuurtjes en poppen. Laten we deze lockdown tijd (opgelegd of aanbevolen) echter benutten om nieuwe dingen uit te testen. We stellen drie tips voor die als belangrijkste doel hebben om het aanbrengen van de crème te doen uitgroeien tot een zalig moment van rust of spel. De eerste: luisteren naar de 21 leuke verhaaltjes van Pikedoo; de tweede: het aanstekelijke liedje van Coco het lieveheersbeestje en Léo het Luipaard volgen; de derde: je kind een massage voorstellen door onze tutorial te volgen.
   
pickedoo.png

Coco het lieveheersbeestje en Léo het luipaard begeleiden de kinderen die we ontvangen in het Avène Hydrotherapy Center tijdens de educatieve programma’s over huidverzorging. Net als zij, hebben ze last van eczeem. Een levendig en aanstekelijk kinderliedje stelt je kinderen voor om de crème in te smeren terwijl ze Coco en Leo nabootsen. Klik hier om ernaar te luisteren.

 
eau-thermale-avene-kids-covid19.png
  • Download het activiteitenboekje van Coco en Léo (document to download if you want)
 
  • De massage-tutorial, ontwikkeld door de teams van het Avène Hydrotherapy Center, geeft je de sleutels om elke stap van de massage voor je kind te maken tot een moment van ontspanning en tederheid. Klik hier om deze te bekijken.
tuto-massage.png

 

Verstuur mail

Elke huid heeft erg uiteenlopende behoeften,
vind het Eau Thermale Avène verzorgingsritueel dat het best bij jou past.

Start
  • De producten die wij aanraden om jouw huidproblemen te verhelpen
  • Toegang tot je favoriete producten en reviews
  • Registratie van je aankopen om je trouw te kunnen belonen
Schrijf je nu in

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.