19/01/2021 - Dossiers

ONZE GEHEIMEN OM JOUW HUID TEGEN DE KOU TE BESCHERMEN

De winter, die vaak gepaard gaat met een intense kou en ijzige wind, is een periode waarin onze huid vaak zwaar op de proef wordt gesteld. Daarom geven we enkele handige tips om de schadelijke effecten van de vrieskou op de epidermis tegen te gaan. Zo kan ook jij je goed verzorgen tijdens deze ijzig koude maanden.

 

av_stock-photos-facebook_post_september-2018_coldness.png
Photo Eau Thermale Avène Neige Hiver

 
1. Aangepaste voeding 
Het is ondertussen voor iedereen duidelijk dat een gezonde huid samengaat met een evenwichtige voeding, en dat geldt zeker tijdens de winter! De voedingsstoffen die je lichaam opneemt, hebben een rechtstreeks effect op het aspect van je huid. Je voeding vormt als het ware een beschermend schild dat je huid tegen agressieve omgevingsfactoren beschermt. Gezond eten moet echter ook lekker zijn, probeer daarom je menu’s zoveel mogelijk te variëren!
 
Het principe is heel eenvoudig: er moet een regenboog aan kleuren op je bord liggen, met voedingsmiddelen die even mooi als lekker zijn. Nog belangrijker is het om je lichaam goed te hydrateren door overdag voldoende water te drinken. Beperk echter koffie en thee, die drogen je lichaam immers alleen maar uit als je er te veel van drinkt.
 
 
2. Kleine, alledaagse gewoonten 
Met het wisselen der seizoenen moeten we ook onze leefgewoonten aanpassen! Hierna volgen enkele tips om een droge, trekkerige en prikkende huid te voorkomen. 
 
Allereerst is het belangrijk dat je van kop tot teen goed ingeduffeld bent als je naar buiten gaat, met als bonus een lekker warme sjaal die zelfs het puntje van je neus warm houdt. Handen en voeten, en ook gevoelige plekjes als lippen en oren moeten maximaal worden beschermd.
 
Ondanks de kou kan de zon nog altijd van de partij zijn – en daarmee ook haar nefaste gevolgen voor de huid. Vergeet daarom niet om zo nodig een zonnebrandcrème aan te brengen en je huid tegen agressieve UV-stralen te beschermen.
 
Maak het binnen ook niet te warm, zodat er geen te groot contrast ontstaat tussen de buiten- en binnentemperatuur. Te grote temperatuurverschillen kunnen je lichaam immers in de war brengen en rode vlekken in je gezicht veroorzaken.
 
Onze lippen zijn bijzonder gevoelig voor de kou, en niet zonder reden! In tegenstelling tot de rest van ons lichaam worden ze namelijk niet beschermd door de hydrolipidenfilm, een emulsie van water en vetten. Daarom is het belangrijk dat je je lippen verzorgt met een voedende en herstellende lippenbalsem, zoals de lippenbalsem in onze Cold Cream productlijn.
 
 
3. Een aangepaste verzorgingsroutine 
Tegen die vervelende winterkwaaltjes zetten we de grote middelen in! Om je huid tegen de kou te beschermen, is het belangrijk om haar zowel van binnenuit als van buitenaf te beschermen. Hieronder vind je enkele verzorgende productlijnen die nuttig kunnen zijn tijdens koude periodes:
 
  • Het Cold Cream gamma: een echte must have om je te beschermen tegen de kou! De romige textuur herstelt de epidermis bovendien in een oogwenk – wat wil je nog meer?
 
  • Het Trixéra Nutrition gamma: de reinigingsgel, crème, bodymilk, overvette balsem en het overvette wasblokje zullen je ongetwijfeld weten te verleiden.
 
  • Het XeraCalm A.D gamma: deze producten helpen niet alleen tegen een jeukend gevoel, maar hydrateren je huid ook de hele winter lang.
   
324205-2pc8jqwiqk.png
Eau Thermale Avène Photo Cold Cream

Genoeg tips dus om je tijdens de winter optimaal te verzorgen... Je gevoelige huid zal je oneindig dankbaar zijn!
 
 

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.