Jeukwerende crèmes Jeukwerende crèmes

U bent op zoek naar een crème tegen krabben om uw jeuk te verlichten: nachtelijke jeuk, jeuk op de rug, jeuk op de benen ... Breng dagelijks een jeukwerende crème aan om uw huid te kalmeren en te kalmeren.

0 Resultaat "Jeukwerende crèmes"

ONTDEK OOK

Hoe kan ik stoppen met krabben?

Zoals u waarschijnlijk weet, is krabben geen doeltreffende oplossing voor jeuk. De verlichting die dit geeft is van korte duur en het krabben kan de huid blootstellen aan ziektekiemen en superinfectie, ook bekend als impetigo. Bovendien verergert het meestal het jeukgevoel.
Maar hoe komt u van die onstuitbare drang af?

In de eerste plaats zal een medische diagnose door een arts of dermatoloog u helpen de oorzaak van de jeuk te achterhalen. Als het een allergeen is, kunt u het uit uw dagelijkse routine schrappen. Als het een pathologie is, krijgt u een passende medische behandeling.

Naast een eventueel medisch voorschrift kunnen bepaalde gebaren en verzorgingen de jeuk aanzienlijk helpen verlichten:

  • Leg een kompres gedrenkt in Thermaal Water Spray gedurende ongeveer tien minuten op de ontstoken plek. Indien nodig, verstuif nogmaals tijdens de inwerktijd.
  • Kies voor hypoallergene, zeepvrije schoonmaakmiddelen zonder parfum.
  • Neem een douche met niet te heet water en beperk baden die de huid uitdrogen.
  • Verzorg uw huid dagelijks, vooral door te hydrateren met weekmakende, lipidenherstellende en jeukwerende producten voor droge huid

Er zijn nog andere tips om het jeukende gevoel weg te nemen of om superinfectie te voorkomen:

  • Knip uw vingernagels om schrammen en bacteriële infectie te voorkomen.
  • Gebruik gekoelde koude packs om op de jeukende plek te leggen
  • Het dragen van katoenen handschoenen 's nachts helpt om krabben tijdens het slapen te voorkomen wanneer er sprake is van nachtelijke jeuk
  • Neem tijd voor ontspanning door ademhaling, yoga of sofrologie om de verergerende factor van stress te verminderen.
  • Hou de geest bezig in tijden van crisis. Afleiding helpt om de jeuk te vergeten, wat zeer heilzaam en efficiënt is, vooral voor kinderen.
  • Vermijd geparfumeerde wasmiddelen.

Welke crème tegen jeuk moet ik kiezen?

Voor de droge tot zeer droge huid met neiging tot jeuk en voor de huid met neiging tot atopie heeft Eau Thermale Avène het assortiment XeraCalm A.D. ontwikkeld. Het biedt hygiëne en dagelijkse verzorging voor zuigelingen, kinderen en volwassenen met atopisch eczeem, seniele of idiopathische pruritus of zwangerschapsgerelateerde jeuk of ichtyose.

Het actieve bestanddeel, afkomstig van de microbiota van het thermaal water van Avène, I-modulia®, biedt een anti-irriterende en jeukwerende werking en herstelt het microbioom van de huid.

Voor de dagelijkse verzorging van de droge huid met neiging tot jeuk adviseren wij de XeraCalm A.D. Lipidenherstellende crème. Dit weekmakend middel werkt in op droogheid en herstelt de huidbarrière van het hele lichaam.

Voor de zeer droge huid met neiging tot jeuk geeft u best de voorkeur aan de textuur van de XeraCalm A.D. Lipidenherstellende balsem om deze ernstigere droogheid van de huid te compenseren.

Bij intense plaatselijke jeuk is het XeraCalm A.D. Kalmerend Concentraat de ultieme SOS-noodbehandeling. Het kalmeert onmiddellijk het gevoel te willen krabben. Het is ook zeer geschikt voor plekken waar u alsmaar wilt krabben, zoals de plooien van zuigelingen en volwassenen (ellebogen, knieën, oogleden), handen en armen.

Hoe gebruikt u een jeukwerende crème?

De jeukwerende crème wordt één- of tweemaal per dag aangebracht als dagelijkse verzorging. Wij raden u aan dit vooral na het douchen te gebruiken om uw huid te kalmeren die geïrriteerd is door hard en chloorhoudend water.

De crème tegen krabben is uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik, op een niet-verwonde huid. Dit betekent dat uw huid geen etterende letsels mag vertonen. In dat geval wordt aanbevolen om de zalf tegen jeuk te vervangen door de Cicalfate Uitdrogende herstellende spray, totdat de irritatie droog is.

Om uw jeukwerende crème aan te brengen, neemt u een kleine hoeveelheid in de palm van uw handen. Smeer deze daarna zachtjes met de vlakke hand over het hele lichaam uit, zonder over de huid te wrijven, om geen extra verhitting en roodheid te veroorzaken.

Bij hevige jeuk kunt u het XeraCalm A.D. Kalmerend Concentraat op elk gewenst moment opnieuw aanbrengen. U kunt het ook afwisselen met in Thermaal Water Spray gedrenkte kompressen die u ongeveer tien minuten op de ontstoken plek legt.

Ten slotte, als de symptomen na vijf dagen dagelijkse verzorging aanhouden, aarzel dan niet om een professional uit de gezondheidszorg te raadplegen.

Terug naar boven