Bestanddeel

Chebula-extract

Deze natuurlijke antioxidant helpt de huid te beschermen tegen oxidatieve beschadiging.
Terminalia Chebula, ook bekend als Haritaki, wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Indiase geneeskunde. Dankzij zijn antioxiderende eigenschappen is het een essentieel ingrediënt van dermocosmetische anti-agingproducten.
Oorsprong
Natuurlijk
Herkomst
Frankrijk

Van tropische oorsprong

Terminalia Chebula, de Latijnse naam voor Haritaki, is een plantensoort die vaak voorkomt in tropische gebieden en in een groot deel van India: van Cambodja tot Zuid-China. Het fruit wordt geoogst wanneer het geel begint te kleuren en elke boom kan tot tien kilo vruchten per jaar voortbrengen.  
Omdat we ons inzetten voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, garanderen we dat de Haritaki in onze producten gekweekt wordt in zijn natuurlijke omgeving en op een milieuvriendelijke manier.

av_ingredient_extrait-haritaki_1x1 577x577
av_r_d_test_tubes3_hdcmjn 577x577

Van tropische oorsprong

De vrucht van “de boom die een lang leven schenkt”, of het Chebula-extract, is zeer belangrijk in de Ayurvedische geneeskunde. Als “koning der medicijnen” wordt de plant al duizenden jaren gebruikt vanwege de vele voordelen voor het hart, de lever en het spijsverteringsstelsel. 

Er zijn talloze wetenschappelijke studies over de medicinale eigenschappen van de Haritaki gepubliceerd. Extracten van de vruchten zijn onderzocht en er is aangetoond dat die oxidatieve stress en celveroudering aanzienlijk afremmen. Met andere woorden: met zijn antioxiderende werking helpt Chebula-extract om ouderdomstekenen te bestrijden. 

Hyaluronzuur, dat van nature aanwezig is in een jonge, gezonde huid, wordt met het ouder worden steeds minder aangemaakt. Bovendien wordt het afgebroken door enzymen. Chebula-extract beschermt dat hyaluronzuur tegen die natuurlijke terugval, waardoor het langer in de huid aanwezig is. 

**Cytoprotectief effect op oxidatieve stress en remmend effect op cellulaire veroudering van Terminalia Chebula fruit. Fytother Res. 2004 Sep.

In hetzelfde gamma

Aanwezig in de volgende producten

DRIEVOUDIG CORRIGERENDE OOGVERZORGING

DRIEVOUDIG CORRIGERENDE OOGVERZORGING

Vermindert rimpels - Vermindert wallen - Vermindert donkere kringen

Multi-intensieve nachtcrème

Multi-intensieve nachtcrème

Regenereert - Vermindert rimpels - Wordt strakker

Terug naar boven