Verzorging voor gevoelige zones

Verzorging voor gevoelige zones

Verzorging voor de gevoelige zones

4 Resultaten "Verzorging voor gevoelige zones"

ONTDEK OOK

Huidproblemen bij baby's: herkennen en behandelen

Luieruitslag

Luieruitslag uit zich als oncomfortabele roodheid op de billetjes van uw baby. Soms verschijnen er kleine puistjes.

Deze huidaandoening op de willetjes wordt uitgelokt door urine en ontlasting, hetzij omdat ze te lang in de luier zijn gebleven, hetzij door de zuurtegraad. Dit laatste komt vanwege diarree of losse ontlasting door doorkomende tandjes.

Om huidirritatie te verlichten is de Cicalfate+ Herstellende crème ideaal om de babyhuid te herstellen, te zuiveren en te kalmeren. Door de billetjes van uw baby meerdere keren per dag ongeveer tien minuten aan de lucht te laten drogen, kan uw baby ook beter genezen en krijgen ze weer een zachte babyhuid. Neem dit moment te baat voor nog meer kalmering met de Thermaal Water Spray.

Als de huid van uw baby gevoelig is voor weking, stop dan met het aanbrengen van de crème en gebruik de Cicalfate Uitdrogende herstellende spray.

Eczeem

Eczeem bij baby's, ook bekend als atopische dermatitis, is een ontstekingsziekte van de huid die optreedt in een omgeving die vatbaar is voor allergieën: atopie. Het treft meer dan één op de tien baby's.

Het is te herkennen aan de droge huid van de baby, met rode en jeukende plaques die optreden bij opflakkeringen van eczeem. De wangen, armen en handen zijn de zones die in de eerste maanden van het leven van een baby worden aangetast. Na een jaar concentreert het eczeem zich op de plooien van het jonge kind.

De oorsprong ervan is vaak genetisch, hoewel bepaalde voedings- en omgevingsfactoren het ontstaan ervan kunnen bevorderen.

Eczeem bij baby's vereist overleg met een kinderarts of dermatoloog voor een goede behandeling. Een huidverzorgingsroutine zonder parfum op basis van weekmakende producten verhoogt dan de doeltreffendheid van de behandeling met geneesmiddelen.

Onze laboratoria hebben het assortiment Xeracalm A.D ontwikkeld om de barrièrefunctie van de babyhuid te herstellen en jeuk te verzachten. De crème of de balsem  worden één- tot tweemaal per dag preventief aangebracht om de huid te beschermen en te voeden, terwijl de wasolie of het overvette Reinigingsblokje de huid van de baby tijdens het baden reinigen. Dit moet gebeuren met water tussen 32 °C en 35°C en mag niet langer dan tien minuten duren. Meer tips vindt u op de dagelijkse hygiëne van baby's.

Intertrigo: wat moet ik op de nek van de baby aanbrengen?

Uw kleintje kan intertrigo hebben als er roodheid zichtbaar is in de plooien van de nek, maar ook in de liezen, dijen, of op elke plek waar twee huidoppervlakken met elkaar in contact zijn. Deze huidirritatie van de nek van de baby is in feite te wijten aan de wrijving van de opperhuid van twee gevoelige zones van de babyhuid. Dit kan verergerd worden door een warme en vochtige omgeving.

Deze goedaardige huidaandoening bij pasgeborenen wordt ook wel smetplek genoemd en treft vooral baby's jonger dan één jaar.

Een paar goede manieren om van dit probleem op de babyhuid af te komen:

  • Laat dit deel van het lichaam zo veel mogelijk in de open lucht.
  • Was gevoelige zones met een mild reinigingsproduct voor baby's zonder parfum om infecties en allergieën te voorkomen.
  • Droog uw baby af door met de handdoek te deppen in plaats van te wrijven.
  • Kalmeer uw baby met de Thermaal Water Spray.
  • Help een geïrriteerde nek te herstellen met de Cicalfate+ Herstellende crème.
  • Bedek uw baby niet met te veel kledij, vooral 's nachts.
Terug naar boven