Bestanddeel

Niacinamide

Het anti-ageing bestanddeel van de toekomst
Met zijn krachtige antioxiderende werking is niacinamide de aangewezen molecule om cellulaire veroudering tegen te gaan. Focus op het anti-ageing bestanddeel van de toekomst.
Niacinamide, ook gekend als vitamine B3, is van nature aanwezig in ons lichaam. Het zit ook in sommige voedingsmiddelen die we dagelijks consumeren (vlees, vis en granen). Deze molecule verplaatst zich door het vasculaire systeem en helpt ons lichaam bij de energieproductie en het DNA-herstel. Het wordt echter slechts in beperkte mate opgeslagen in het lichaam en met de leeftijd wordt de werking ervan steeds minder doeltreffend. Studies tonen aan dat niacinamide dankzij zijn krachtige antioxiderende en beschermende eigenschappen het anti-ageing bestanddeel van de toekomst zal worden, met ruime voorsprong op hyaluronzuur en vitamine C.
Oorsprong
Synthetisch
Oorsprong
Europese Unie

Het ingrediënt ontcijferd

Niacinamide bij Eau Thermale Avène

av_ingredient_niacinamide_1x1 472x472

Met een concentratie van 6%

Onze teams die instaan voor de productformulering hebben het Hyaluron Activ B3 assortiment ontwikkeld: huidverzorgingsproducten met een hoge concentratie aan niacinamide. Het staat garant voor een doeltreffende werking tegen celveroudering, en bijgevolg dus ook tegen huidveroudering.
av_hyaluronactivb3_ingrid_173-1x1 472x472

Een antioxiderende werking

De antioxiderende werking vertraagt het oxidatieproces van cellen die door vrije radicalen zijn aangevallen en helpt zo de huid te herstellen van UV-schade. Het zal de oxidatieve stress, de belangrijkste factor die ervoor zorgt dat tekenen van huidveroudering verschijnen, helpen afremmen.
av_hyaluronactivb3_ingrid_086-1x1 472x472

Verlengt de levensduur van de cellen

De levensduur van de huidcellen wordt met +50% verlengd, wat zorgt voor een zichtbare vermindering van rimpels en fijne lijntjes en een verbeterde huidelasticiteit.

Niacinamide is één van de belangrijkste actieve bestanddelen tegen veroudering. Deze sterk geconcentreerde molecule gaat celveroudering tegen en vermindert zo de tekenen van huidveroudering. De niacinamide in onze verzorgingsproducten is zelfs geschikt voor een gevoelige huid.

Dr. ARIADNA ORTIZ BRUGUESDermatoloog
av_hyaluron-activ-b3_range_1_post_3282770153101_3282770153217_3282770153125_3282770153170_328277_H_16-9 472x472

Onze nieuwe Hyaluron Activ B3 lijn bevat een complex van krachtige actieve bestanddelen met anti-ageing werking

Onze Onderzoek & Ontwikkeling teams hebben deze twee actieve bestanddelen op harmonieuze wijze samengebracht om het cellulaire verouderingsproces en de effecten daarvan op de huid te vertragen. In een unieke combinatie die de oorzaken van huidveroudering bij de bron aanpakt, komt niacinamide met een concentratie van 6% samen met zuiver hyaluronzuur van natuurlijke oorsprong met een hoog en laag moleculair gewicht voor een optimale hydratatie.

Voorkomen van huidveroudering 

DE HUID AAN HET WOORD

Laten we het lexicon van de expert ontcijferen

Het natuurlijke verouderingsproces van de huidcellen. Na verloop van tijd verliezen cellen hun vermogen om zich te vernieuwen. Ze zullen stoffen afscheiden die celveroudering bevorderen en uiteindelijk ook senescent worden. De cellen zullen dit fenomeen om zich heen verspreiden. Zo zal de huidveroudering steeds sneller verlopen.

Een jonge cel die na het gebruik van niacinamide minder snel senescent wordt en een langere levensduur heeft.

OM VERDER TE GAAN

Niacinamide vs. hyaluronzuur: Wat is het beste anti-ageing bestanddeel?

 

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur, zowel met een hoog als laag moleculair gewicht, hydrateert en maakt de huid voller. Het werkt dus in op de tekenen van veroudering door rimpels en fijne lijntjes te vervagen en het verlies van stevigheid tegen te gaan.

Niacinamide

Niacinamide werkt in op de oorzaak van huidveroudering. Het beschermt de cellen, verlengt hun levensduur en vertraagt zo het fenomeen van veroudering. Het is dan ook raadzaam om deze twee actieve bestanddelen te combineren voor een optimale anti-ageing werking.
 

ONTDEK ONZE ANDERE INGREDIËNTEN

De ingrediënten uit onze verzorgingsproducten zijn zorgvuldig geselecteerd op hun doeltreffendheid.

Hyaluronzuur

av_ingredients_acide-hyaluronique_1x1 260x260

Dit biomimetische ingrediënt is van nature aanwezig in de huid en maakt de huid niet alleen mooi vol, maar hydrateert ook intens.

Meer zien

Thermaal water van Avène

AV_EAU-THERMALE_Representation-Eau_png 500x500

Dankzij de unieke minerale en biologische samenstelling werkt het bijzonder verzachtend en herstellend in op de huid. Het brengt de huid weer perfect in balans.

Meer zien

Het actieve bestanddeel bakuchiol

av_ingredient_sytenol-bakuchiol 500x500

Een natuurlijk actief bestanddeel dat even doeltreffend als retinol huidveroudering tegengaat en de vernieuwing van huidcellen kracht bijzet.

Terug naar boven