DIAGNOSE

Vind de producten die speciaal op uw huidtype zijn afgestemd!

Wilt u weten hoe u uw huid dagelijks kunt verzorgen zonder een specialist te hoeven raadplegen? Wilt u weten welke verzorgingsproducten speciaal op uw huidtype zijn afgestemd? De teams van Eau Thermale Avène helpen u graag verder: a.h.v. een online huiddiagnose kunnen zij in amper enkele minuten uw huidtype bepalen. Ook ontvangt u advies en tips over de geschikte huidverzorgingsroutine en -producten voor uw specifieke huidtype.

AV_visual-gif_application_cream 577x577

Uw huiddiagnose voor een op maat gemaakte verzorgingsroutine

De grote hoeveelheid en verscheidenheid aan verzorgingsproducten in de apothekerszaak kunnen al snel overweldigend werken. Dit vermoeilijkt uw uiteindelijke keuze qua verzorgingsproduct. De gevoelige, overgevoelige, droge tot zeer droge, vochtarme, vette of acnegevoelige huid... Elk huidtype is en reageert anders en behoeft daarom een specifieke verzorging. De huid heeft nood aan een verzorgingsproduct en -routine, waarmee er perfect kan ingespeeld worden op de specifieke noden. Met ons tips en advies zit u goed. 

 

De belangrijkste stappen in elke huidverzorgingsroutine

Om uw huid dagelijks te voorzien van al het nodige, is het belangrijk een aan uw huidtype aangepaste verzorgingsroutine toe te passen. Deze verzorging hoort u consequent aan te houden en routinematig uit te voeren. Elke huidverzorgingsroutine bestaat uit 3 noodzakelijke stappen, ongeacht uw huidtype: reinigen, hydrateren en beschermen. 

AV_ trixera nutrition_cleansing gel_social_post_2_3282770202946_hd

Stap 1

De gezichtshuid reinigen

Wat uw huidtype ook is, het grondig wassen van de gezichtshuid is een stap die u niet mag overslaan: het is E.S.S.E.N.T.I.E.E.L. Door de huid te ontdoen van onzuiverheden kan ze weer optimaal voorzien worden van de nodige dosis zuurstof en kan ze weer gerust ademen. Deze onmiskenbare essentiële stap is vooral van belang voor al wie in de stad woont en wiens huid dagdagelijks blootgesteld wordt aan vervuilende deeltjes.

Ontdek onze producten

AV_tolerance control_cream_social_3_post_3282770138801_hd

Stap 2

Een vochtinbrengende crème aanbrengen op de gezichtshuid

Zodra de opperhuid vrij is van onzuiverheden hoort een vochtinbrengende crème aangebracht te worden. Dit voorziet de huid van de nodige hydratatie en stelt haar in staat het celvernieuwingsproces evenals de vocht- en lipidenbalans perfect in stand te houden. Dagelijkse hydratatie voorziet de huid in deze twee noodzakelijke hulpbronnen. Kies, afhankelijk van uw huidtype, voor een crème met al dan niet vette textuur om uw huid weer comfortabel en fris te laten aanvoelen.

Ontdek onze producten

AV_sun care_fluid 50-_social_1_post_3282770112047_hd

Stap 3

De gezichtshuid het hele jaar door de nodige UV-bescherming bieden

Het hele jaar door wordt uw huid blootgesteld aan schadelijke invloeden van buitenaf, waaronder UV-stralen... Neem daarom de goede gewoonte aan uw huid te voorzien van de nodige bescherming door dagelijks een gezichtsverzorgingsproduct met hoge of lage beschermingsfactor aan te brengen. Om onaangename verrassingen te vermijden, is het raadzaam om bij langdurige blootstelling aan zonlicht een zonnebeschermingsproduct met hoge beschermingsfactor SPF 50+ aan brengen.

Ontdek onze producten

AV_xeracalm_cream_social_1_post_3282779405553_hd

Stap 4

De lichaamshuid intens voeden

De lichaamshuid wordt met name tijdens de wintermaanden al makkelijk over het hoofd gezien. Echter behoeft ook de lichaamshuid een dagdagelijkse verzorgingsroutine. Sterker zelfs, de huid van het lichaam behoeft dezelfde dosis hydratatie als de gezichtshuid. Het beste moment om de lichaamshuid te hydrateren met behulp van een vochtinbrengende crème is van zodra u de douche uitkomt en u zich goed afgedroogd heeft: de huid is immers gereinigd en voelt zachter aan. De keuze uit huidverzorgingsproducten met al dan niet vette textuur is erg seizoensgebonden en afhankelijk van uw huidtype.

Ontdek onze producten

 

Welk huidtype behoeft welke huidverzorgingsroutine? 

Mijn stapsgewijze verzorgingsroutine
Over de gevoelige huid

Over de gevoelige huid

De kenmerken: Heeft u vaak last van tintelingen, een trekkerig en onaangenaam gevoel op de huid? Heeft u een lichte huid met neiging tot roodheid die dun en kwetsbaar aanvoelt?

U heeft een gevoelige huid, d.w.z. een huid die al makkelijk reageert op schadelijke invloeden van buitenaf, zoals weers- en omgevingsfactoren, maar ook op ongeschikte cosmetica. Ook wordt de huid merkbaar gevoeliger bij veranderingen in levensstijl.

Waar uw huid nood aan heeft: Een krachtig inwerkende hydraterende verzorging op basis van huidverzorgingsproducten met een hoge tolerantie die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid.

Ontdek de producten die speciaal op de gevoelige huid zijn afgestemd.
Over de overgevoelige huid

Over de overgevoelige huid

De kenmerken: Worden er in bepaalde situaties hevige huidreacties uitgelokt, met huidschilfering als gevolg? Of zijn deze reacties mogelijk te wijten aan een specifiek bestanddeel? Ervaart u eveneens een onaangenaam gevoel op de huid, zoals tintelingen, een trekkerig of warm gevoel? 

U hebt een overgevoelige huid, d.w.z. een intolerante of allergiegevoelige huid die hevige reacties vertoont, veroorzaakt door schadelijke invloeden van buitenaf, waaronder omgevingsfactoren, chemische producten, stress of ongeschikte cosmetica. 

Waar uw huid nood aan heeft: Specifieke huidverzorgingsproducten met een hoge tolerantie, bij voorkeur ongeparfumeerd en vrij van bewaarmiddelen, om het gevoel van onbehagen te verzachten en de huidbarrière weer in balans te brengen.

Ontdek de producten die speciaal op de overgevoelige huid zijn afgestemd.
In hetzelfde gamma

Verzorgingsroutine

Zorg dragen voor de overgevoelige huid

Tolerance Reinigende gel-lotion

Tolerance Reinigende gel-lotion

Verwijdert make-up - Kalmeert - Reinigt

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Tolerance CONTROL Verzachtende herstellende crème Steriele Cosmetica®

Tolerance CONTROL Verzachtende herste...

Hydrateert - Kalmeert - Versterkt de huidbarrière

Verzachtende crème voor de oogcontour

Verzachtende crème voor de oogcontour

Kalmeert - Hydrateert - Ontzwelt

Over de vette huid

Over de vette huid

De kenmerken: Heeft u een glimmende huid met een onregelmatige huidtextuur en grove poriën? Merkt u dat uw make-up vaak niet goed blijft zitten?

U hebt een vette huid. Dit wordt verklaard door het feit dat de huid een teveel aan talg produceert, met hypersecretie van de talgklieren als gevolg. Naast bepaalde aandoeningen zoals acne kan een vette huid ook worden veroorzaakt door een verstoord hormonaal evenwicht, ongeschikte cosmetica, stress of een onevenwichtige voeding. 

Waar uw huid nood aan heeft: Ontdoe de huid van onzuiverheden en reguleer de talgproductie door haar regelmatig te wassen met product met milde reinigende werking. Breng eveneens een vochtinbrengende crème met lichte textuur en teintmatterende werking aan.

Ontdek de producten die speciaal op de vette huid zijn afgestemd.
In hetzelfde gamma

Verzorgingsroutine

Zorg dragen voor de vette huid

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Cleanance Matterende Verzorging

Cleanance Matterende Verzorging

Hydrateert - Matteert - Vermindert onvolkomenheden

Over de huid met neiging tot acne

Over de huid met neiging tot acne

De kenmerken: Scheidt uw huid een teveel aan talg af? Heeft uw huid last van verstopte poriën, puistjes en comedonen of mee-eters? Zijn deze puistjes ontstoken of zelfs pijnlijk? 

U heeft een huid met neiging tot acne. De talgklieren produceren een teveel aan talg. Hierdoor ontstaat een onevenwicht die de huid met moeite kan reguleren, met huidoneffenheden in de vorm van puistjes, cysten en mee-eters als gevolg. Dit verschijnsel komt voornamelijk voor tijdens de pubertijd, maar kan ook volwassen leeftijd optreden, met name als gevolg van een verstoord hormonaal evenwicht.

Waar uw huid nood aan heeft: Een met regelmaat ('s ochtends en 's avonds) aangebrachte niet-comedogene gezichtsreiniger, speciaal ontwikkeld voor de vette huid met neiging tot acne. Deze reinigt op milde wijze, waardoor de huid niet ontdaan wordt van al het essentiële. Als u echter opmerkt dat uw acne ernstiger wordt, is het raadzaam een dermatoloog te raadplegen.

Ontdek de producten die speciaal op de huid met neiging tot acne zijn afgestemd.
In hetzelfde gamma

Verzorgingsroutine

Zorg dragen voor de huid met neiging tot acne

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Over de droge huid

Over de droge huid

De kenmerken: Voelt uw huid strak en/of ruw aan na het douchen, en voelt uw gezichtshuid trekkerig en tintelend aan? 

U heeft een droge huid. Dit is een teken dat de huid lijdt a.g.v. een tekort aan lipiden (vetten) en dat de hierdoor uit balans geraakte huidbarrière de huidbeschermende en -isolerende werking tegen de schadelijke invloeden van buitenaf (wrijving, koude, vervuiling, enz.) niet naar behoren kan uitvoeren.
Dit uit zich in een onregelmatige huidtextuur, een lichtjes schilferende huid, een trekkerig gevoel en zichtbare lijntjes en rimpeltjes. 

Waar uw huid nood aan heeft: Het aanbrengen van een voedende crème om de lipidenbarrière van de huid te herstellen en haar weer soepel te maken, voor een optimaal huidcomfort.

Ontdek de producten die perfect zijn afgestemd op de droge huid.
Over de zeer droge huid

Over de zeer droge huid

De kenmerken: Heeft u een schilferige huid en huiduitslag? Mogelijk gaat dit gepaard met huidongemak: tintelingen die als onaangenaam en zelfs pijnlijk kunnen ervaren worden. De huid gaat al sneller schilferen op specifieke zones van het gezicht, met name bij de wangen, de neusvleugels, de oogleden of op het voorhoofd. 

U heeft een zeer droge huid. De huidbarrière is erg beschadigd en moet snel gekalmeerd en hersteld worden. De oplossing hiervoor is een huidverzorgingsproduct met zeer rijke textuur. Deze hoort vooral tijdens de wintermaanden aangebracht te worden, aangezien de koude de huid al sneller aantast en er zeer onaangename kloofjes kunnen ontstaan.

Waar uw huid nood aan heeft Breng een huidverzorgingsproduct met een rijke textuur aan, zoals een balsem, om de lipidenbarrière te herstellen.

Ontdek de producten die speciaal op de zeer droge huid zijn afgestemd.
Over de gemengde huid

Over de gemengde huid

De kenmerken Heeft uw gezichtshuid de neiging te glimmen, met name bij de T-zone (voorhoofd, neus en kin)? En is de huid bij de jukbeenderen en kaken eerder droog of normaal? Hebt u de indruk dat u uw huid maar niet onder controle krijgt? Is het vinden van het juiste verzorgingsproduct een onmogelijke, haast ontmoedigende zaak? U heeft een gemengde huid.

Waar uw huid nood aan heeft: Verzorgingsproducten die speciaal zijn samengesteld op de gemengde huid, om: 
- de centrale zone van het gezicht te verzorgen met een product dat speciaal bedoeld is voor de vette huid: om het glimmen van de aldaar vette huid te verminderen met een teintmatterend effect.
- hydratatie en comfort te bieden op die delen van de huid die trekkerig aanvoelen.
- zich voorgoed te ontdoen van eventuele ‘schurende’ producten, die te agressief of te ruw inwerken op de droge delen van de gezichtshuid en hierdoor de talgproductie op de vette delen verder stimuleren.

Ontdek de producten die speciaal op de gemengde huid zijn afgestemd.
In hetzelfde gamma

Verzorgingsroutine

Zorg dragen voor de gemengde huid

Thermaal water van Avène Spray

Thermaal water van Avène Spray

Kalmeert - Herstelt de huidbarrière

Milde Peeling

Milde Peeling

Exfolieert

Verzachtend masker voor een stralende teint

Verzachtend masker voor een stralende...

Voedt - Kalmeert - Hydrateert

 

Waar kunt u ons vinden?

Onze apothekers staan u met raad en daad bij

Een reseller vinden

Terug naar boven