Tieners zouden zich niet de hele tijd zorgen moeten maken over puistjes.
Om hen deze lastige periode te helpen overbruggen, volstaat het om hen gerust te stellen en tips te geven.

Hierna vind je enkele tips en informatie om hen te laten zien dat je aan hun kant staat en goed geïnformeerd bent.
Na het sporten, de douche!
Neem na het sporten altijd een douche! Zweet dat te lang in contact blijft met de huid werkt niet alleen het ontstaan van slechte geurtjes in de hand, maar bevordert ook de groei van bacteriën die op hun beurt puistjes en zwarte puntjes veroorzaken. Let ook op met handdoeken. Houd ze goed gescheiden (deel ze niet met anderen!) en gebruik verschillende handdoeken voor je gelaat, lichaam en voor tijdens het sporten!
Overdreven sporten
werkt acne in de hand
Teen stories
Sportcoach Joris Palomé waarschuwt: Te veel sporten werkt averechts, het bezorgt het lichaam stress. Het lichaam maakt daardoor te veel testosteron en dus ook te veel talg aan, waardoor nieuwe puistjes kunnen verschijnen. 2 à 3 maal per week sporten is doorgaans een goede regelmaat!
Niets dan voordelen
voor de huid!
Teen stories
Joris Palomé legt uit dat regelmatig sporten de gezondheid van tieners ten goede komt: ze slapen beter, worden aangemoedigd om zich beter te hydrateren en evenwichtiger te eten, hebben minder stress en kunnen toxines makkelijker elimineren. En dit alles komt ook de huidkwaliteit ten goede!
De eerste tekenen van de puberteit verschijnen meestal in het gelaat: de huid wordt vetter en er verschijnen enkele witte, zwarte of rode « puistjes »
Werkt junkfood het ontstaan van puistjes in de hand?
Teen stories
Victor Georgescu, dermatoloog en medisch directeur van de Laboratoires dermatologiques Avène geeft antwoord: « Overdrijf gewoon niet! Veel vetten eten, maakt acne op zich niet erger. Snelle suikers daarentegen hebben een hoge glykemische index en kunnen acne veroorzaken en verergeren. Die vind je niet alleen in snoep en andere zoetigheden, maar ook in hamburgerbroodjes en frietjes. Groene thee en polyfenolen lijken wel een gunstig effect te hebben op de acnehuid doordat ze de talgproductie beperken. Het loont allicht de moeite om dit eens te proberen. »
Moedig je tiener aan
om vol te houden
Teen stories
« Regelmatig sporten kan tieners helpen om hun acnebehandeling beter vol te houden. Net als bij het sporten, zal je ook bij een behandeling geen onmiddellijk resultaat zien, volhouden is de boodschap! »
Joris Palomé


Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.