Samenvatting van het dossier

Hoe zorgen voor een mooie wondgenezing?

De genezing bewaken: waarom is dit belangrijk?

Wanneer uw huid een wond heeft, wordt een natuurlijk genezingsmechanisme in werking gezet om de huid te herstellen. De magie van uw lichaam in actie! Een commando van cellen komt in actie om uw huid stap voor stap te regenereren. Het bloeden stoppen, beschermen, ontsmetten en de wonde sluiten alvorens het weefsel te herstellen. Uw metabolisme wordt op de proef gesteld om te genezen! Ja, uw huid heeft grote natuurlijke krachten. Maar pas op voor het risico op complicaties die de genezing kunnen vertragen. Blijf alert en geef het een duwtje met de juiste verzorging.

Een litteken doet er enkele maanden of zelfs jaren over om zijn definitieve vorm te bereiken. Goed nieuws, u hebt dus de tijd om te handelen... maar hoe eerder hoe beter! Geef uzelf de beste kans op een mooi litteken door crèmes of andere geschikte producten te gebruiken.

Regel 1: houd uw wond goed in de gaten 

De kwaliteit van uw litteken wordt grotendeels bepaald door de verzorging van uw wond. Een wond is een levende zone, en het uitzicht zal in de loop van de tijd veranderen, meer of minder snel, afhankelijk van de aard van het letsel 

Eenvoudig gezegd: als uw wond in het beginstadium rood is, is dat meestal een goed teken.  Dit betekent dat het weefsel aan het genezen is. Pas echter op als u een gelig, draderig uitzicht of zwartachtige en/of kartelige vlekken opmerkt. 

Wanneer moet ik me zorgen maken?

 Als uw wond na 6 weken nog niet genezen is, pijnlijk wordt, veel afscheiding heeft of misselijkmakend ruikt, moet u zeker een professional uit de gezondheidszorg raadplegen.

av_votre-peau_cicatrisation_plaie-infection_1x1 473x473

De juiste gebaren om goed te genezen

Wat zijn de beste manieren om alledaagse pijntjes te genezen voor het hele gezin? Lees, herlees en leer dit uit het hoofd, zodat u zich niet elke keer dezelfde vraag stelt!

1: Reinigen
Zijn uw handen schoon? Maak uw wond schoon met milde zeep en water om vreemde deeltjes te verwijderen. Droog de wond vervolgens, bij voorkeur met een kompres. In het geval van een grote wond, overweeg dan de wond te isoleren met een verband.

2: Versnel het herstel
Breng ten minste tweemaal per dag een helende crème aan om het herstelproces van de huid te stimuleren. Als uw wond bloedt, kies dan voor een uitdrogende formule.

3: Beschermen tegen de schadelijke effecten van zonlicht
Littekens houden niet van de zon. Stel zowel in de zomer als in de winter de juiste gebaren om in alle veiligheid van de zon te genieten.

 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Wat moet ik eten om goed te genezen?

Uw lichaam en huid hebben een gezonde en gevarieerde voeding nodig om goed te kunnen genezen. De gelegenheid bij uitstel om nieuwe recepten uit te proberen! 

Vul uw bord met voeding die rijk is aan vitamine C (citrusvruchten, kiwi's, aardbeien, zwarte bessen, paprika's, rode bessen, enz.) en eiwitten, zoals eieren, vlees en vis. U moet ook de voorkeur geven aan ijzerrijke voeding: zeevruchten, rood vlees, peulvruchten, enz. 

Sommige voeding moet u vermijden, zoals melk, suiker (ja, jammer!) en bepaalde specerijen (kurkuma, gember, enz.).

In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM UW HUID TE HERSTELLEN

De essentiële producten om de gevoelige en geïrriteerde huid te herstellen, kalmeren en zuiveren voor het hele gezin.

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende spray

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende s...

Reparaties - Droogt - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Herstellende beschermende crème

Cicalfate+ Herstellende beschermende...

Kalmeert - Reparaties - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Littekengel

Cicalfate+ Littekengel

Kalmeert - Vermindert littekens

Cicalfate Handen Crème

Cicalfate Handen Crème

Hydrateert - Beschermt - Herstelt

Terug naar boven