Samenvatting van het dossier

Voorkom en kalmeer irritaties

av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_visage_1x1 473x473

Een geïrriteerde huid herkennen

20% van de bevolking wordt geboren met een gevoelige huid, maar we krijgen allemaal te maken met occasionele huidirritaties en huiduitslag. Dagelijkse pijntjes, wrijving, gebruik van slecht verdragen producten, het weer, infecties. Deze aanvallen veranderen de huidbarrière en veroorzaken ontstekingen van uw huid. U ziet het: roodheid, droogheid, scheurtjes, en u voelt het: branderigheid, trekkerig gevoel, pijn en soms jeuk maar dat hoeft niet zo te zijn. Help uw huid te kalmeren met de juiste verzorging!

Sommige huidirritaties zijn tijdelijk en worden even snel vergeten als ze zich voordoen. Anderen zijn terugkerend. Als u bedenkt dat de huid uw eerste contact met de buitenwereld is, kunt u zich gemakkelijk inbeelden welke impact chronische huiduitslag op uw leven kan hebben. Lichamelijk ongemak, uiteraard, maar ook emotioneel, psychisch en sociaal onbehagen. Daarom moeten we in actie komen!

HUIDIRRITATIE: GEBRUIKSAANWIJZING

Het is niet gemakkelijk in het algemeen te spreken over huidirritaties. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben en bevinden zich op verschillende plaatsen van het lichaam: gezicht, oogleden, mondhoeken, handen, dijen, armen en zelfs op de meest intieme plaatsen, zoals bij vaginale irritatie het geval is.  De behandeling hangt af van het soort huidirritatie, maar er zijn enkele basisbeginselen om uw huid te kalmeren. Zullen we beginnen?

Hoe kalmeert u een geïrriteerde huid?

  • Laat uw huid rusten: stop met het gebruik van verdachte producten.
  • Reinig de geïrriteerde zone met lauw water en een product met een fysiologische pH.
  • Breng een geschikt huidverzorgingsproduct aan op de geïrriteerde plek om uw huid te helpen zichzelf te herstellen.
  • Twijfels? Raadpleeg een professional uit de gezondheidszorg.
av_votre-peau_cicatrisation_irritations-cutanees_conseils_traitement_1x1 473x473

Focus op huidirritaties op het gezicht

Roodheid, vlekken, kloofjes, als er één lichaamsdeel is waar we dit zouden willen vermijden, dan is het wel het gezicht, want dat is het enige wat we in de spiegel zien. Hoe deze huidirritaties te voorkomen en te verzachten? Doe 's morgens en 's avonds een zacht ritueel voor uw kwetsbare huid.

- Reinig uw huid met een milde, zeepvrije reiniger met een fysiologische pH.
- Verstuif Eau Thermale om uw geïrriteerde huid te kalmeren en te verzachten. Een bijzonder populaire spray om scheerbrand of zonverbranding te verzachten!

- Breng een neutrale hydraterende anti-irriterende crème aan.
- Beperk make-up tot de huidirritatie weg is.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Vooral niet krabben!
 

Als uw huid geïrriteerd is, soms brandt, prikt, jeukt, is het moeilijk om niet toe te geven aan de drang om te krabben. En toch, is het een must om weerstand te bieden. Dit kan leiden tot de vorming van micro-plaques, die open deuren zijn voor bacteriën en andere ongewenste stoffen die het herstel van uw huid vertragen. Conclusie: word zen, hydrateer regelmatig en gebruik een verzorging die het herstel van de huid bevordert.

Kleine " kalmerende"  bonus? Stel de zone bloot aan de lucht (met een ventilator, karton, enz.) en/of breng een ijskompres aan.

De juiste gebaren om goed te genezen

De juiste gebaren om goed te genezen

Een val met de fiets, een brandwond van een barbecue of een snee bij het tuinieren. Jong en oud, het is moeilijk om te ontsnappen aan de dagelijkse pijntjes! Wij vertellen u alles wat u moet weten om uw huid te herstellen en lelijke littekens te voorkomen!

Al onze tips voor een goede genezing
In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM UW HUID TE HERSTELLEN

De essentiële producten om de gevoelige en geïrriteerde huid te herstellen, kalmeren en zuiveren voor het hele gezin.

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende spray

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende s...

Reparaties - Droogt - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Herstellende beschermende crème

Cicalfate+ Herstellende beschermende...

Kalmeert - Reparaties - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Littekengel

Cicalfate+ Littekengel

Kalmeert - Vermindert littekens

Cicalfate Handen Crème

Cicalfate Handen Crème

Hydrateert - Beschermt - Herstelt

Terug naar boven