Samenvatting van het dossier

Geïrriteerde huid. Ja, maar waarom?

av_votre-peau_cicatrisation_irritations_bras_1x1 1:1

Een oplossing voor elk type huidirritatie

Huidirritaties maken deel uit van het dagelijkse leven. Kleine wondjes, wrijving, kou, zon, wind, irriterende producten, bacteriën, virussen of schimmels, tal van factoren kunnen de huid beschadigen.   Deze aanvallen tasten de huidbarrière aan, die haar gebruikelijke functies van bescherming en regulering van de hydratatie niet meer kan vervullen. De oplossingen verschillen natuurlijk naar gelang van het soort huidirritatie. Maar u kunt uw huid altijd een handje helpen om zichzelf te herstellen met de juiste verzorging en gebaren. 

De expert geeft uitleg

Bepaalde factoren kunnen de overgevoeligheid in uw huid uitlokken of stimuleren: uw huid reageert sterk waar u dat liever niet zou willen. Huidirritatie kan een bron zijn van grote fysieke en psychologische ongemakken, het is dus niet iets waar u onder wil lijden. Het is belangrijk de oorzaak te bepalen om de juiste verzorging te kunnen toepassen.

Contactirritatie: uitleg en oplossingen

Hebt u al ooit gehoord van contactirritatie (" contactdermatitis"  voor de intimi!) ? We hebben er allemaal al mee te maken gehad. Dit zijn huidontstekingen te wijten aan een externe factor:  klimaat, wrijving, scheren, slecht verdragen producten (crèmes, huishoudelijke reinigingsmiddelen, detergenten, enz.).
Uw huid wordt rood, met lichte pruritus.
Ze kan pijnlijk zijn, trekkerig zijn, prikken en soms jeuken, vooral als het een allergische huidirritatie is. Zullen we haar kalmeren?

Uw huidirritaties verlichten: tips 

  • Identificeer de irriterende stof en vermijd elk contact ermee.
  • Reinig uw huid met een mild, zeepvrij product.
  • Breng een geschikt huidverzorgingsproduct aan, dat goed verdragen wordt en een hoog hydraterend vermogen heeft. Als uw huidirritatie eerder vocht afgeeft, kies dan voor een uitdrogende formule. 
av_votre-peau_cicatrisation_irritations_solager_conseils_1x1 1:1

Infectueuze huidirritaties:

waarom is het essentieel om ze correct te herkennen?

Sommige huiduitslag heeft een besmettelijke oorzaak. En ja, soms ontzien virussen, bacteriën, schimmels en andere parasieten onze huid niet. We denken allemaal aan waterpokken die het " voordeel" hebben dat ze duidelijk herkenbaar zijn. Andere huiduitslag komt voor in onze diepste intimiteit en kan in het dagelijks leven uiterst hinderlijk zijn, zoals huidirritaties van de vagina, vulva, penis of anus.

We handelen snel. Ja, maar hoe?

 

- Wij helpen de huid zichzelf te herstellen: kies voor een verzorging die koper en zink combineert voor een antibacteriële en schimmelwerende werking.
- Niet krabben: dit vertraagt het herstel van de huid en kan lelijke vlekken achterlaten.

- Wij spelen niet met onze gezondheid of onze huid: het is aan te raden om bij twijfel een apotheker of een arts te raadplegen. Sommige huiduitslag kan een opvolging met geneesmiddelen vereisen.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Wanneer stress uw sporen nalaat op uw huid

Stress is nooit onschuldig. Het zet een stortvloed aan reacties in het lichaam in gang. En niet de minste! Als u gevoelig bent voor huidirritaties en -problemen, kan stress deze verergeren.
Uw prioriteit? Ga naar de bron: probeer de oorzaak van uw stress te achterhalen om oplossingen te vinden die bij u passen om hiermee om te gaan. Sport, yoga, meditatie, psychotherapie, koken, naaien of origamim er bestaan heel wat manieren om te ontspannen. Vind wat u aanspreekt. Uw huid zal u dankbaar zijn! Het is de moeite waard, nietwaar?

De billetjes van uw baby verzorgen: de juiste gebaren

De billetjes van uw baby verzorgen: de juiste gebaren

Weinig baby's ontsnappen aan huidirritatie op het zitvlak, de zogenaamde "luieruitslag"  Hoewel goedaardig, kunnen deze ontstekingen pijnlijk zijn voor uw kind en voor u die dit waarneemt. Wij vertellen u alles wat u moet weten om de zachte huid van uw baby goed te verzorgen!

Al ons advies over het voorkomen en behandelen van luieruitslag
In hetzelfde gamma

ONZE OPLOSSINGEN OM UW HUID TE HERSTELLEN

De essentiële producten om de gevoelige en geïrriteerde huid te herstellen, kalmeren en zuiveren voor het hele gezin.

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende spray

Cicalfate+ Uitdrogende herstellende s...

Reparaties - Droogt - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Herstellende beschermende crème

Cicalfate+ Herstellende beschermende...

Kalmeert - Reparaties - Zuivert - Herstelt

Cicalfate+ Littekengel

Cicalfate+ Littekengel

Kalmeert - Vermindert littekens

Cicalfate Handen Crème

Cicalfate Handen Crème

Hydrateert - Beschermt - Herstelt

Terug naar boven