Covid-19: Uw huid goed verzorgen

Covid-19: Uw huid goed verzorgen

In het kader van de gezondheidscrisis en de ongemakken die deze met zich meebrengt, is het belangrijk goed voor uzelf te zorgen om dagelijks een gezonde, stralende huid te hebben. Wij hebben geschikte producten in petto om voor u en uw dierbaren te zorgen.

9 Resultaten "Covid-19: Uw huid goed verzorgen"

ONTDEK OOK

HUID & COVID-19

De gezondheidscrisis heeft geleid tot een verandering van ons dagelijks leven, mondmaskers, minder uitstapjes, beperktere ruimte, soms meer stressvolle situaties, zoals het managen van het dagelijks leven (naast het telewerken).   

In al deze gevallen veroorzaken deze situaties bij sommigen onder u uiteenlopende huidreacties: uw huid is vetter of nog vetter geworden, er zijn kleine puistjes verschenen of, integendeel, uw huid is trekkerig, u hebt een echt gevoel van ongemak, of zelfs, voor de pathologische huid, u hebt weer last van eczeemopflakkeringen.

Hier zijn wat tips om je te helpen uw huid te kalmeren en te verzorgen.

Aarzel echter niet om bij ernstige, aanhoudende verschijnselen of bij twijfel een dermatoloog of een arts te raadplegen of een teleconsult te vragen. U kunt ook uw apotheker om advies vragen.

IS UW HUID GEÏRRITEERD?

Het is algemeen bekend dat het dragen van een monsmasker huidirritatie of huidreacties kan veroorzaken.

Kalmeren met de Thermaal Water Spray

Om de geïrriteerde huid soelaas te brengen, is het nodig de getroffen zones snel en blijvend te kalmeren. Hiervoor is de Thermaal Water Spray uw beste bondgenoot.

Hoe gebruikt u dit?

Door te verstuiven:

Verstuif zo vaak als nodig op de geïrriteerde plek, laat 5 tot 10 minuten inwerken en droog vervolgens door zachtjes deppen.

Met de compressietechniek in geval van verergerde gevoeligheid:

Vouw 2 witte ongeparfumeerde papieren zakdoekjes en doordrenk ze lichtjes met het Avène Thermaal Water.

Breng ze aan op elke kant van het gelaat en verstuif vervolgens nog eens rijkelijk.

Herhaal de handeling 2 tot 3 keer tijdens de 10 minuten toepassing.

Herstel met Cicalfate+ beschermende herstellende crème

Om het erytheem te beperken en resterende vlekken te voorkomen, is het belangrijk een verzorgingsproduct te gebruiken zoals de Cicalfate+ beschermende herstellende crème, die een doeltreffende barrièrefunctie van de opperhuid herstelt en de huid soepeler en comfortabeler maakt.

Aanbrengmethode

Breng de Cicalfate+ beschermende herstellende crème royaal aan op de geïrriteerde zones om de kwetsbare huid van het hele gezin te kalmeren, te herstellen en te zuiveren.

Indien nodig het aanbrengen verschillende keren herhalen.

Hydrateer en herstel met Tolérance CONTROL

Om irritatie en een gevoel van ongemak te voorkomen, moet u uw huid hydrateren en de huidbarrière versterken met een verzorgingsproduct dat is afgestemd op uw gevoelige huid: Tolérance Control.

Hoe gebruikt u dit?

Breng de Tolérance CONTROL Crème of Balsem zachtjes aan en strijk de huid vanuit het midden van het gelaat naar buiten toe glad.

Om uw gevoelige huid niet te bruuskeren, vermijdt u te sterke cirkelvormige bewegingen.

Breng indien gewenst ook Tolérance CONTROL aan op de oogomtrek.

JEUKT UW HUID?

Kalmeer uw jeukende huid onmiddellijk met het XeraCalm A.D. Kalmerend Concentraat.

Aanbrengmethode

Breng het XeraCalm A.D. Kalmerend Concentraat aan om uw huid onmiddellijk te kalmeren, zo vaak als nodig gedurende de dag.

UW HUID IS VETTER, ONZUIVERHEDEN VERSCHIJNEN?

De stress die door de huidige situatie kan worden veroorzaakt, ligt aan de basis van het vrijkomen van cortisolhormonen die de talgklieren kunnen beïnvloeden en bijgevolg uw acne kunnen verergeren of het begin van acne kunnen veroorzaken.

Zuiver de huid, verminder puistjes, zwarte puntjes en voorkom dat ze terugkomen met de combo Cleanance Reinigende Gel en het Cleanance Comedomed Concentraat tegen onzuiverheden!

Aanbrengmethode

Reinig uw gelaat 's ochtends en 's avonds met de Cleanance Reinigende Gel om zowel overdag als 's avonds overtollige talg van uw huid te helpen verwijderen en uw huid te helpen matteren.

Breng vervolgens een dosis Cleanance Comedomed Concentraat tegen onzuiverheden aan.

IS UW HUID DROOG?

Uw huid is droger en voelt mindercomfortabel aan dan gewoonlijk.

Was uw huid hiervoor met lauw water, dat de huid minder aantast dan warm water, maar daarom niet minder doeltreffend is.

Reinig uw huid met een milde reinigingsgel of een reinigende lotion zonder spoelen en breng een balsem aan.

Terug naar boven