Voedende crèmes Voedende crèmes

De droge huid van uw gelaat moet intens gevoed worden. Een voedende gezichtscrème biedt u voeding en comfort om een droge huid langdurig te bestrijden.

2 Resultaten "Voedende crèmes"

UW HUID
UW HUID

Ook mannen kunnen een droge huid hebben. Het wordt nog verergerd door de levensstijl: stress, vervuiling, overmatige verwarming, enz.

ONTDEK OOK

De huid hydrateren of voeden: wat zijn de verschillen?

De hydraterende crèmes dragen water aan voor de huid. Deze hydratatie zorgt ervoor dat de opperhuid soepel blijft en dat de teint blijft stralen. De huid raakt gedehydrateerd wanneer de hoeveelheid water in de huid onvoldoende is, als gevolg van een veranderde huidbarrière en een gebrekkige hydrolipidenfilm. Dit gebrek zal zich eerder voordoen als gevolg van onder meer temperatuursveranderingen of vervuiling. Het veroorzaakt ongemak, trekkerigheid en zelfs roodheid.

Voedende crèmes leveren de lipiden die nodig zijn voor de structuur en de bescherming van de huidbarrière tegen aanvallen van buitenaf. Ze zijn in het bijzonder aanbevolen om de droge huid te ondersteunen  en de zeer droge huid die niet voldoende talg afscheidt om de beschermende film van de opperhuid te vormen. Dit type huid is dus kwetsbaarder voor wind, vervuiling, kou, enz. ZE lijdt meestal aan chronische trekkerigheid en ongemak.

Voedende crèmes worden daarom gebruikt om de huid ontbrekende voedingsstoffen te geven. De huid wordt opnieuw zacht, soepel, beschermd en voelt comfortabel aan.

Hoe de gezichtshuid te voeden?

U kunt uw gezichtshuid de nodige voeding geven met voedende crèmes en een evenwichtige voeding.

Eet bij voorkeur voedingsmiddelen die rijk zijn aan "goede" vetten (vette vis, amandelen, noten, eieren) en die meer bepaald omega 3 bevatten. Groenten en fruit zijn ook welkom vanwege hun heilzame vitaminegehalte.

Bovendien moet u een gezichtsverzorgingsroutine volgen in drie stappen: reinigen, scrubben en aanbrengen van de voedende crème. Als u een droge en gevoelige huid hebt, geef dan de voorkeur aan overvette reinigers, zoals Cold Cream overvette reep. Als u last hebt van jeuk, zal deXeracalm A.D. Wasolie u soelaas brengen dankzij de jeukwerende actieve bestanddelen.

Voedende gezichtscrèmes worden ten minste eenmaal per dag aangebracht. Kies bij voorkeur deze 's avonds aan te brengen om de celvernieuwing tijdens de slaap te bevorderen. 's Morgens beschermt het de huid tegen aanvallen van buitenaf en zorgt het de hele dag voor comfort.

Hoe kiest u een voedende gezichtscrème?

Welke crème voor een droge en gevoelige huid?

Eau Thermale Avène biedt drie assortimenten voedende gezichtscrèmes om in te spelen op de specifieke noden van de droge en gevoelige huid:

Welke textuur voor welk moment van de dag?

Voor een intensere voeding kunt u de textuur van uw voedende verzorging aanpassen aan het tijdstip van de dag. Kies 's morgens voor een lichte textuur, die gemakkelijk wordt geabsorbeerd, en 's avonds voor een rijkere, ultra voedende gezichtscrème. Neem een voorbeeld:

  • De Voedende Compenserende Crème als onderdeel van uw ochtendroutine, en de Voedende Compenserende rijke Crème voor het slapengaan.
  • De Trixera Nutrition Voedende vloeibare melk in de ochtend, vervolgens de Trixera Nutrition Voedende vloeibare Balsem voor het slapengaan.
  • De Cold Cream Intens voedende Lipstick aan het begin van de dag, daarna de Cold Cream Intens Voedende Lippenbalsem 's avonds.

Welke voedende gezichtscrème is geschikt voor welk seizoen?

Denk er ook aan uw schoonheidsroutine, en dus uw voedende gezichtscrème aan te passen aan het seizoen. Bied meer voeding in de winter om de kou te weerstaan met de Cold Cream crème, romiger en beschermt tegen slechte weersomstandigheden.

In de zomer is zonbescherming nodig om uitdroging van de huid te voorkomen en u te beschermen tegen uv-stralen, kies hierbij een crèmetextuur voor de droge huid.

Terug naar boven