22/03/2021 - Hypergevoelige huid

EEN HYPERGEVOELIGE HUID VERZACHTEN

Een verhit gevoel in het gelaat, een trekkerige en prikkende huid… Door ongeschikte cosmetica te gebruiken, wordt je huid eens te meer aangetast in plaats van verzacht. Om je huid dagelijks op de juiste manier te kunnen reinigen en beschermen, ga je dus best op zoek naar producten die aangepast zijn aan je hypergevoeligheid: een doeltreffend beauty- en verzorgingsritueel dat je in alle vertrouwen kan gebruiken!
  Hypergevoeligheid van de huid: hoe kies je de juiste formule ?


 
Bewaarmiddelen, etherische oliën, parfums… Tal van substanties kunnen de huid mogelijk irriteren, waardoor je een prikkend of trekkerig gevoel ervaart of zelfs rood wordt. In geval van een allergische reactie kan er zelfs erytheem optreden. Ontdek Onze tips om een reactieve huid te kalmeren.

 
Om een onaangename huidreactie te vermijden en tegelijk van een optimale bescherming en echte verzachting te genieten, komt het erop aan een dermocosmetisch product met de juiste formule te kiezen.
 

De meest geschikte oplossing voor de hypergevoelige huid zijn Steriele Cosmetica®. Dit zijn formules zonder enig bewaarmiddel of parfum die worden verpakt in perfect hermetische verpakkingen, zodat elk risico op contaminatie wordt vermeden. Deze producten bevatten enkel dié bestanddelen die onontbeerlijk zijn voor de huid. Reinigingslotions, crèmes, maskers… Er bestaan verschillende Cosmétique Stérile®-producten voor alle behoeften.


 

Onze tips om een zeer gevoelige huid te reinigen

 
Kies een mild en aangepast product

Om je huid in alle veiligheid te reinigen, raden wij aan een reinigingslotion te gebruiken die speciaal werd ontwikkeld om aan de eisen van de hypergevoelige huid te voldoen. Ze moet over een aangename en makkelijk aan te brengen textuur beschikken om de huid in alle zachtheid te reinigen. Als je kiest voor een no-rinse formule, hoef je je gezicht niet onder stromend water af te spoelen en voorkom je dat je huid wordt aangetast door de in het water aanwezige kalk.
 
Het reinigende product dient zo min mogelijk ingrediënten te bevatten, die bovendien gekozen moeten zijn op grond van hun doeltreffendheid en tolerantie.

Heb jij een intolerante of hypergevoelige huid? Ontdek de oorzaken van haar hypergevoeligheid en mogelijke oplossingen om dit te verhelpen.


 
De juiste producten voor een beschermde huid

Het reinigingsritueel van de huid wordt elke ochtend en avond herhaald. De gebruikte producten moeten dus bijzonder mild zijn om rekening te kunnen houden met de hypergevoeligheid van je huid. Om elk mogelijk oncomfortabel gevoel te vermijden, kan je de reinigingslotion best met je vingertoppen aanbrengen en de huid vervolgens zachtjes masseren. Als het nodig is om overtollig product te verwijderen, doe je dit voorzichtig met een tissue. Je kan ook een wattenschijfje doordrenken met thermaal water en er vervolgens make-upremover op aanbrengen. Dit maakt de katoenvezels zachter en garandeert je een heerlijk verfrissend effect!

 

Hoe kan je een intolerante huid goed hydrateren?


Kies het juiste hydraterende product

Een hypergevoelige huid is vaak erg dun en gedehydrateerd. Een goede hydratatie is dus echt noodzakelijk!
 
Net als bij de reinigingslotion, moet ook je hydraterende crème of balsem aan twee criteria voldoen om je hypergevoelige huid niet aan te tasten. De textuur moet comfortabel zijn, om onmiddellijk een aangenaam gevoel teweeg te brengen, en je verzorgingsproduct moet ook beschikken over een formule die speciaal voor de hypergevoelige huid werd ontwikkeld en dus goed wordt verdragen.
 
Aanvullende producten voor een duurzame hydratatie

Voor een optimale hydratatie en bescherming van je huid, is het raadzaam om aanvullend nog andere producten te gebruiken. Wij adviseren bijvoorbeeld om regelmatig een masker aan te brengen om je huid op lange termijn te verzachten. Maar het belangrijkste is en blijft dat je cosmetica kiest met een zuivere formule die geschikt is voor de hypergevoelige huid.

Ontdek wat hypergevoeligheid triggert en welke oplossingen wij aanbieden om je huid en leven te verzachten.Een hypergevoelige huid en make-up, een onmogelijke combinatie?


Nee, maak je geen zorgen! Ook op een intolerante huid kan make-up worden aangebracht. Zelfs als je huid snel geïrriteerd raakt of fel reageert op bepaalde agressies, kan je make-up aanbrengen die de hypergevoeligheid van je huid respecteert.
 
Daartoe moet je je make-upproducten wel zorgvuldig kiezen en in alle zachtheid op je gelaat aanbrengen, bijvoorbeeld met een foundationsponsje.
 
Om je huid goed te hydrateren en doeltreffend te beschermen, is het raadzaam om je hydraterende crème of balsem bij wijze van make-upbasis aan te brengen. Zo kan je de hele dag genieten van een aangenaam aanvoelende huid!


 

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.