Samenvatting van het dossier

Gevoelige huid

Hebt u het gevoel dat warmte, vervuiling of gezichtsmaskers uw huid onaangenaam laten aanvoelen? Heeft u dagelijks last van roodheid, benauwdheid of jeuk? Door uw huidgevoeligheid beter te begrijpen, kunt u de juiste oplossingen vinden om uw huid te kalmeren. Zullen we eraan beginnen?

av_tolerance control_social_1_post_3282770138801_3282770138856_3282770142280_3282770142273_hd 472x472

Hoe weet u of u een gevoelige huid hebt?

Voelt uw huid soms onaangenamer aan dan anders, maar weet u niet waarom? Geen zorgen, u bent niet de enige die dit ongemak af en toe (of zelfs frequent) ervaart. Mensen met een gevoelige huid lijden niet aan een specifieke ziekte, maar ervaren wel ongemak wanneer hun huid met bepaalde factoren wordt geconfronteerd. Het is vaak de gezichtshuid die erg gevoelig is.
Uw gezichtshuid voelt onaangenaam aan wanneer ze wordt blootgesteld aan een koude wind of zonnestralen. Uw huid reageert, tintelt of voelt warm aan wanneer u een nieuw cosmetisch product uitprobeert. De huid voelt trekkerig aan wanneer u uit de douche komt. Komt dit u bekend voor? Dan is uw huid zeker reactiever dan gemiddeld: dit is wat we noemen een gevoelige huid. 

Hoe een gevoelige huid herkennen?

Een gevoelige huid is een huid die (sterk) reageert op schadelijke factoren van buitenaf. Deze gevoeligheid komt tot uiting via een huid die onaangenaam, trekkerig of verhit aanvoelt of tintelt. Soms gaat het gepaard met lichte roodheid.

Een gevoelige huid is vaak droog, wat de gevoeligheid nog vergroot. De hydrolipidenfilm van de huid, die als beschermende barrière fungeert, schiet tekort: de huid kan zich minder goed verdedigen, is kwetsbaarder en reageert sterker op haar omgeving.

av_tolerance control_social_5_post_3282770138801_3282770138856_3282770142280_3282770142273_hd 500x500

Ik heb altijd al een gevoelige huid gehad, maar ik heb het gevoel dat het erger wordt naarmate ik ouder word en mijn huid droger wordt.

Valerie, 52 jaar oud

 

Wat zijn de beste verzorgingsproducten voor een gevoelige huid?

Is het mogelijk om een gevoelige huid die oncomfortabel aanvoelt te verlichten? Jazeker! Het is belangrijk dat u de geschikte cosmetische producten gebruikt om uw huid te reinigen en te verzorgen en dat u goede dagelijkse gewoontes ontwikkelt. 

Onze tips om uw gevoelige huid te verzorgen

 

Waarom heb ik een gevoelige huid?

De huid fungeert als een beschermende barrière tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wind, zonlicht, vervuiling... Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat de huid sneller uitdroogt en gevoeliger wordt. De huidbarrière wordt aangetast. Ze is gevoeliger voor bepaalde sensibiliserende factoren zoals ongeschikte cosmetica, een plotse temperatuursverandering of sterke emoties.

Een gevoelige huid beter begrijpen

av_peaux-sensibles_trois-produits-neutres_1x1 472x472
av_instit-sensicure1-hdrvb_1x1 472x472

 

SensiCure: verwen uw huid met professionele verzorgingsproducten

Een gevoelige huid vereist speciale aandacht. Dankzij SensiCure kunt u profiteren van een professionele verzorging die gewoonlijk is voorbehouden aan kuurgasten. Een medische consultatie en een dermocosmetische beoordeling, hydrotherapie, wellness workshops... De persoonlijke zorg en begeleiding creëren een goede basis voor een nieuwe start in de bevoorrechte omgeving van het kuuroord van Avène.

Ontdek de Sensicure

ONZE OPLOSSINGEN VOOR EEN OVERGEVOELIGE EN INTOLERANTE HUID

AV_Tolerance Extreme_Instagram_Post_Quarter3-2018_Cream_3282770053135_Low-resolution
Mijn dermatoloog raadde me het huidverzorgingsproduct Tolérance EXTRÊME aan. Ik gebruik het nu al jaren en ben er heel erg tevreden mee.

ONZE ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Wij helpen u om juiste en foutieve informatie van elkaar te onderscheiden.

De gevoelige huid reageert sneller dan gemiddeld. U kunt uw huidtype niet veranderen, maar u kunt wél het veroorzaakte ongemak verlichten. Daarvoor moet u het risico op irritatie verminderen door uw huid te kalmeren en haar afweersysteem te versterken. Volg hiervoor een vochtinbrengende routine met de juiste producten en ontwikkel goede dagelijkse gewoontes.

Ja! De tekenen die kunnen wijzen op een " gevoelige huid " verschillen van persoon tot persoon. U kunt een kwetsbare huid hebben die van nature gevoelig is, en/of een huid hebben die gevoelig reageert op externe factoren zoals temperatuur of het aanbrengen van een cosmetisch product. Een occasionele huidgevoeligheid wordt dan weer veroorzaakt door een dermatologische aandoening zoals rosacea of seborrheïsch eczeem. Er bestaan evenveel verschillende huidgevoeligheden als er verschillende mensen zijn Daarom is het belangrijk de juiste producten voor úw gevoelige huid te kiezen.

Wanneer u een gevoelige huid hebt, is het raadzaam te zoeken naar hypoallergene producten die speciaal voor de gevoelige huid zijn ontwikkeld, met name ingrediënten die een verzachtende werking hebben en de huidbarrière beschermen.

Een allergische huid zal sterk en systematisch reageren wanneer ze in contact komt met een specifiek allergeen. U kunt symptomen ervaren zoals jeuk of een branderig gevoel. In geval van twijfel is het sterk aan te raden een dermatoloog te raadplegen.

Een overgevoelige huid is zeer reactief en heeft een erg lage tolerantiedrempel voor bepaalde schadelijke invloeden van buitenaf Het brengt een frequent, vaak zelfs dagelijks gevoel van ongemak met zich mee De levenskwaliteit heeft er sterk onder te lijden In het geval van een gevoelige huid is het huidongemak matig en occasioneel, ook al kan het als erg onaangenaam worden ervaren

Terug naar boven