Samenvatting van het dossier

De reactieve huid kalmeren

Een overgevoelige huid kan even onaangenaam reageren als plotseling. U voelt dan een echt ongemak dat u snel wilt verlichten (en dat begrijpen we!). Volg de gids om te weten te komen wat u moet doen.

av_peaux-sensibles_femme_stress_1x1 472x472

 

Help, mijn huid heeft een crisis!

Hebt u net een nieuw cosmetisch product geprobeerd en begint uw huid te prikken? U zit op het openbaar vervoer, op bent kantoor of met vrienden, en plotseling verschijnt er roodheid in uw gezicht? Uw huid heeft net gereageerd op een aanval. Deze sensaties zijn echt vervelend voor mensen met een intolerante en hyperreactieve huid. Vooral omdat deze reacties onvoorspelbaar zijn! Om deze irritaties snel te verzachten, kunt u een paar eenvoudige handelingen doen.

 

De juiste gebaren om een reactieve huid te kalmeren

  • Reinig de getroffen zone met een lotion voor de intolerante huid die u met de vingertoppen aanbrengt.
  • Verstuif een nevel van thermaal water op uw huid om irritaties op natuurlijke wijze te kalmeren.
  • Breng een verzachtende crème aan, bij voorkeur zonder parfum en zonder bewaarmiddel zoals toegestaan door de Steriele Cosmetica® om enkel ingrediënten op de huid aan te brengen die geschikt zijn voor de intolerante huid.

 

 

av_peaux-sensibles_application_produits_1x1 472x472
av_peaux-sensibles_nettoyer-visage_1x1 472x472

Reactieve huid: wat te vermijden

  • Vermijd uw huid te reinigen met kraantjeswater, want sommige overgevoelige huidtypes reageren ook op kalk en chloor, wat het ongemak kan vergroten. Als u gewoonlijk uw gezicht afspoelt, eindig dan met een fijne nevel thermaal water om te kalmeren en eventuele sporen van mogelijk irriterende bestanddelen te verwijderen.
  • Geef voor het reinigen van uw huid de voorkeur aan een zachte textuur, zoals een melk- of gellotion, die u rechtstreeks met de vingertoppen aanbrengt om te voorkomen dat u de huid te veel irriteert met een wattenschijfje. Als het verwijderen van make-up met een wattenschijfje voor u essentieel is, drenk het dan eerst in thermaal water en vervolgens in uw reinigingsproduct, om de wattenvezels zachter te maken: een fris effect gegarandeerd!

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Een overgevoelige huid: wanneer raadplegen?

Een trekkerige huid, ernstige roodheid, sterke jeuk, zwelling... Als u dit soort reacties meermaals hebt gehad, is het aan te raden om onmiddellijk een dermatoloog te raadplegen. Ze kunnen het gevolg zijn van een echte allergie, die bijvoorbeeld eczeem of netelroos kan veroorzaken. Met een raadpleging zult u de oorzaak van deze allergie kunnen onderzoeken door allergologische tests indien nodig.

In elk geval zal uw arts u kunnen begeleiden bij de keuze van hygiëne- en verzorgingsproducten die geschikt zijn voor uw huid.

De reactieve huid kalmeren

Hoe vermijdt u een crisis?

Elke dag de juiste producten gebruiken

Wanneer de huid goed gehydrateerd en beschermd is, worden de crises minder frequent en minder intens. Het is dus ideaal om elke ochtend een hydraterende crème of balsem aan te brengen die aangepast is aan de overgevoelige huid, liefst zonder parfum of bewaarmiddelen, zoals toegestaan door de Steriele Cosmetica®. De huid zal dan beter bestand zijn tegen aanvallen van buitenaf.

Tenslotte is het belangrijk het aantal cosmeticaproducten dat u dagelijks op de huid aanbrengt te beperken. Hoe meer verschillende producten u gebruikt, hoe groter de kans dat u een lotion of crème gaat gebruiken die uw huid moeilijk verdraagt. Het maakt het ook moeilijker om de precieze oorzaken van uw reacties te achterhalen.

De oorzaken van de crisis bepalen

Een intolerante huid heeft plotselinge en vaak onvoorspelbare reacties. U kunt echter proberen tintelingen, benauwdheid of irritatie te voorkomen door uw vinger op de trigger te leggen.

Een overgevoelige huid kan reageren op een externe factor, zoals irriterende stoffen in sommige cosmetica, een vervuilende stof in de lucht of blootstelling aan de zon. Als één van deze aanvallen ongemak en irritatie van uw huid teweegbrengt, kunt u die al vermijden of uw huid van tevoren zorgvuldig beschermen.

 

Terug naar boven