Samenvatting van het dossier

De gevoelige huid verzorgen

De kou die in uw gezicht prikt, de huid die reageert na het aanbrengen van een crème, de roodheid die plots verschijnt bij stress... Laat deze onaangename momenten achter u en vind verlichting dankzij aangepaste verzorgingsproducten en de juiste gebaren voor uw dagelijkse routine. Hier zijn onze tips om de meest gevoelige, en dus meest veeleisende huid te kalmeren.

Hoe reinigt u een gevoelige huid 

De eerste stap om aan comfort te winnen wanneer u een gevoelige huid hebt, is de juiste reinigingsroutine voor het gezicht invoeren. Dit is een stap in uw huidverzorging die u elke dag moet herhalen, dus is het een must dat u bij het reinigen alles vermijdt wat uw gevoelige huid zou kunnen irriteren:

  • Gebruik lauw water om uw gezicht en lichaam te wassen; te warm water verhoogt de gevoeligheid en de reactiviteit van de gevoelige huid.
  • Beperk het gebruik van kraantjeswater om de gevoelige huid van uw gezicht af te spoelen, want de chloor en de kalk die het bevat, kunnen de huid irriteren.
  • Gebruik in plaats daarvan de spray met thermaal water.

  • Vermijd het gebruik van reinigingssponsjes of washandjes, omdat deze bacteriën kunnen bevatten die de huid kwetsbaar kunnen maken.
  • Dep uw huid zachtjes droog, nooit wrijven.
  • Zorg ervoor dat u uw handen wast voordat u uw huidverzorgingsproducten gebruikt, voor een veilig gebruik.
b2_av_peaux-sensibles_nettoyage_visage_1x1_v2 472x472
av_peaux-sensibles_trois-produits-neutres_1x1 472x472

 

Welke cosmeticaproducten voor de gevoelige huid? Hou het simpel!

" U kunt beter te veel doen dan te weinig ": pas op, dit spreekwoord geldt helemaal niet voor de gevoelige huid! Hoe meer cosmetica u op uw huid aanbrengt, hoe groter de kans dat u uw huid irriteert. Daarom raden wij u aan een redelijk aantal cosmeticaproducten te gebruiken en niet te vaak nieuwe producten uit te proberen voordat u een huidverzorgingsroutine hebt gevonden die de gevoeligheid van uw huid vermindert voor een langdurig comfort.

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Make-up voor de gevoelige huid, het kan!

Een gevoelige huid betekent niet dat u foundation of lippenstift uit uw kast hoeft te bannen. U hoeft alleen maar de juiste producten te kiezen voor een geslaagde en niet-ingrijpende schoonheidsroutine. Het is aan te raden om make-up voor de gevoelige huid te gebruiken, met een hypoallergene samenstelling, om te voorkomen dat u wordt blootgesteld aan een irriterende stof. Het is ook belangrijk om voorzichtig te zijn bij het aanbrengen van make-up. Vermijd wrijven op uw huid en breng uw vloeibare foundation of compacte getinte crème bij voorkeur aan door zachtjes te kloppen met de vingers en uit te strijken.

Terug naar boven