Samenvatting van het dossier

Kalmerende gebaren

Uw huid heeft soms flink te lijden onder het dagelijkse leven en laat het u weten door tintelingen, trekkerig gevoel of zelfs verhitting... Deze onaangename sensaties komen regelmatig terug en u zoekt oplossingen om meer comfort te vinden? Dit hoeft niet zo te zijn! Hier zijn onze praktische tips om uw gevoelige huid langdurig te kalmeren.

 

Gebruik thermaal bronwater in uw huidverzorgingsroutine

Water is een integraal onderdeel van een huidverzorgingsroutine. Daarom moet u letten op de kwaliteit van het water dat u elke dag gebruikt om uw gevoelige huid te verfrissen of te reinigen. Gebruik niet te veel kraantjeswater, omdat het vol kalk en chloor kan zitten, wat de huid overgevoelig kan maken en irriteren. Idealiter gebruikt u thermaal bronwater om uw huid perfect te reinigen. De natuurlijke samenstelling, bekend om haar zachtheid en kalmerende werking, speelt perfect in op de gevoelige huid. Het is dus echt een dagelijkse bondgenoot, die u kunt gebruiken als nevel om uw huid af te spoelen, om uw make-up te fixeren (ja, het werkt), of in de vorm van kompressen om irritaties te verlichten.

av_thermal spring water_spray_social_19_post_3282779003131_hd 472*472
b2_av_peaux-sensibles_texture_creme_1x1_v2 472x472

 

Zuivere en geschikte cosmetica kiezen

Om er zeker van te zijn dat u cosmetica gebruikt die geschikt is voor uw huid, kiest u best voor minimalistische formules die speciaal werden geformuleerd voor de gevoelige huid. " eenvoudige formule " betekent niet " product dat niet werkt ", integendeel. Reinigen, hydrateren, kalmeren... Elk cosmeticaproduct dat is aangepast aan de gevoelige huid, bevat ingrediënten die zorgvuldig werden gekozen om een specifieke missie te vervullen, waardoor het des te doeltreffender werkt. 

Reinig op de juiste manier 

Uw gezicht reinigen is een belangrijke stap voor de gevoelige huid. Hier volgen enkele eenvoudige maar doeltreffende tips voor een zachte reiniging, die de gevoeligheid van uw huid respecteren: 

  • Breng met uw vingertoppen een reinigingslotion aan om onzuiverheden en make-up te verwijderen; 
  • Verwijder de lotion met wattenschijfjes die in thermaal water zijn gedrenkt om de vezels zachter te maken of met herbruikbare doekjes; 
  • Eindig met een royale verstuiving van thermaal bronwater om de huid langdurig te kalmeren. 
  • <span class="ezstring-field">av_tolerance control_social_5_post_3282770138801_3282770138856_3282770142280_3282770142273_hd 500x500</span>
  • <span class="ezstring-field">av_tolerance control_cream_social_2_post_3282770138801_hd 500x500</span>
  • <span class="ezstring-field">av_thermal spring water_spray_social_11_post_3282779003131_hd 500x500</span>

 

Kies voor zachte gebaren 

De gevoelige huid zal bij de geringste wrijving in opstand komen. Om irritatie te voorkomen, kunt u een paar eenvoudige gewoonten aannemen. Om u af te drogen, raden wij u bijvoorbeeld aan niet over de huid te wrijven, maar in plaats daarvan zachtjes te deppen. Als uw huid erg gevoelig is, breng uw cosmetica dan voorzichtig aan door met uw vingertoppen op uw gezicht en hals te tikken of te strijken, en door grote strijkbewegingen met het hele oppervlak van uw handen op uw lichaam. Vermijd altijd snel te wrijven met uw vingertoppen, want dat verhoogt de gevoeligheid van uw huid. 

b5_av_peaux-sensibles_application_produits_1x1_v2 472x472

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES 

Diepgaand hydrateren voor een comfortabele huid

Van een droge tot een vette huid, alle huidtypes hebben dagelijks hydratatie nodig om hun afweer te versterken. Lichte emulsie, crème met een rijke textuur, hydraterend masker... In elk geval moet u hydraterende producten kiezen die aangepast zijn aan uw huidtype om een langdurige hydratatie te garanderen en het risico op ongemakken zoals een trekkerig gevoel of tintelingen te beperken. 

Terug naar boven