Samenvatting van het dossier

De juiste formules kiezen

Wat is de beste crème voor mijn gevoelige huid? Wat is het beste product om mijn gezicht en lichaam te reinigen? De vragen die alle mensen met een reactieve huid zich stellen. Om een rode, trekkerige en tintelende huid te voorkomen, is de oplossing - of liever de formule - eenvoudig. Volg de gids en vind de geschikte producten voor een gevoelige huid.

Wat is het juiste product voor een gevoelige huid?

Het is niet makkelijk om het juiste huidverzorgingsrecept te vinden. Maar terwijl we in de keuken kunnen experimenteren en proeven tot we de juiste kruiden vinden, raden wij aan om niet te avontuurlijk te zijn wat betreft uw huid, vooral niet als u een gevoelige huid hebt. Het gaat erom stap voor stap te werk te gaan. Het vinden van de juiste reinigingslotion, vochtinbrengende crème of milde, maar tegelijk doeltreffende scrub kan tijdrovend zijn. U moet vooral voorkomen dat uw huid op de proef wordt gesteld. Daarom is het sterk aan te bevelen om: 

  • Het aantal dermocosmetische producten dat u dagelijks gebruikt te beperken. Zo loopt u minder kans een product te gebruiken dat de huid kan irriteren; 
  • Houd gedurende lange tijd dezelfde huidverzorgingsroutine aan, want zo kunt u gemakkelijker bepalen welke cosmetica uw huid op lange termijn beter verdraagt. 
b2_av_peaux-sensibles_application_produits_1x1_v4 472x472
av_peaux-sensibles_textures_produits_1x1 472x472

Gevoelige huid en cosmetische producten: te vermijden bestanddelen

Sommige dermocosmetische producten bevatten tientallen verschillende bestanddelen. Sommige van deze stoffen kunnen irritatie veroorzaken. De gevoelige huid kan hierop reageren met onder andere een trekkerig, warm of tintelend gevoel. Bij het uitkiezen van een crème of reiniger voor de gevoelige huid , is het belangrijk op zoek te gaan naar eenvoudige, zuivere formules die alleen die ingrediënten bevatten die nuttig zijn voor de huid. Formuleringen met bewaarmiddelen of parfum worden beter vermeden, omdat zij te agressief zijn en de huid niet extra verzorgen. Verzorgingsproducten die bekend staan onder de naam " Sterile Cosmetics " verdienen daarom de voorkeur. Bij hun formulering worden bewaarmiddelen vermeden, zonder afbreuk te doen aan de actieve bestanddelen. 

VRIENDELIJK (EN DESKUNDIG) ADVIES

Een gevoelige huid: 3 tips om de juiste formule te vinden

  • Kies formules met zo weinig mogelijk ingrediënten, want hoe minder ingrediënten, hoe kleiner het risico dat er een stof inzit die uw huid niet verdraagt. 
  • Hypoallergene producten zijn meer geschikt voor een gevoelige huid, aangezien ze zijn ontworpen en getest opdat het risico op allergie zo klein mogelijk is. 
  • Geef de voorkeur aan dermocosmetische producten met ingrediënten van natuurlijke oorsprong, d.w.z. producten die geen chemische transformatie hebben ondergaan of werden “ gesynthetiseerd ”.

Sterile Cosmetics

De oplossing voor een gevoelige huid

Het is wel duidelijk: hoe meer bestanddelen er in een formule zitten, hoe groter het risico wordt dat de huid ongemakkelijk gaat aanvoelen. De meest geschikte formule voor een gevoelige huid is er eentje waaruit alle overbodige elementen zijn weggelaten. Hoe is dit mogelijk? Dankzij de bijzondere knowhow die schuilgaat achter de Sterile Cosmetics®-technologie.
Wat is Sterile Cosmetics®? Het zit ‘m in de naam! ‘Cosmetics’, omdat het alle ingrediënten bevat die nodig zijn om uw huid perfect te verzorgen. ‘Sterile’, aangezien het in een volledig aseptische omgeving wordt vervaardigd en hermetisch wordt afgesloten om verontreiniging te voorkomen

De Sterile Cosmetics®-formules bevatten uitsluitend ingrediënten die een toegevoegde waarde hebben voor de huid. Ingrediënten zoals parfum en bewaarmiddelen zijn niet toegestaan.
Deze formules werden getest op de meest veeleisende huiden en hebben hun doeltreffendheid bewezen (1). Met een minimum aan ingrediënten, zonder bewaarmiddelen en zonder parfum slaagt Sterile Cosmetics® erin de gevoelige huid optimaal te verzorgen, waarbij de huid en het huidmicrobioom worden gerespecteerd.
(1) Wetenschappelijk bewezen door in-vitro-onderzoek. Studie uitgevoerd bij 1.200 patiënten met een gevoelige huid en/of veeleisende huid (atopisch, allergisch, geïrriteerd, na oppervlakkige dermatologische ingrepen). 

Terug naar boven