22/03/2021 - Hypergevoelige huid

ONZE TIPS OM EEN REACTIEVE HUID TE KALMEREN

De reacties die de hypergevoelige huid vertoont zijn niet alleen heel onaangenaam, maar treden vaak ook heel plots op. Je ervaart een echt hinderlijk gevoel dat je snel wilt verlichten. En dat is normaal! Volg de gids om te weten te komen wat je moet doen.
 


 

Help, mijn huid maakt een opstoot door!


Heb je net een nieuw cosmetisch product getest en begint je huid te prikken? Ben je onderweg, op kantoor of op stap met vrienden en wordt je gelaat plots rood? Vermoedelijk verdict: je huid heeft net gereageerd op een « agressie ».
Dergelijke reacties zijn echt hinderlijk voor mensen met een intolerante en hyperreactieve huid. Temeer omdat ze meestal niet te voorspellen zijn! Onderneem enkele eenvoudige stappen om ze snel te kalmeren.
 DO’s : De juiste stappen om een reactieve huid te kalmeren

  • Reinig de betrokken zone met een lotion voor de intolerante huid die je met de vingertoppen aanbrengt.
 
  • Verstuif een fijne nevel thermaal water over je huid om de irritatie op natuurlijke wijze te verzachten.
 
  • Breng een verzachtende crème aan, liefst zonder parfum en zonder bewaarmiddelen, een Cosmétique Stérile®-product dus. Zo breng je enkel ingrediënten op je huid aan die op de intolerante huid zijn afgestemd.
 
  • Als je je make-up echt met een wattenschijfje wilt verwijderen, doordrenk dit dan eerst met thermaal water en breng je reinigingsproduct er pas daarna op aan. Dit maakt de katoenvezels zachter en garandeert je een heerlijk verfrissend effect!
 

DON’Ts: De te vermijden producten

 
  • Reinig je huid niet met stromend water, omdat een hypergevoelige huid soms ook fel reageert op kalk en chloor, wat het oncomfortabele gevoel nog kan versterken. Als je toch de gewoonte hebt om je gelaat af te spoelen, verstuif je na het reinigen best een fijne nevel thermaal water over je huid om haar te verzachten en eventueel achtergebleven irriterende bestanddelen te verwijderen

 
  • Reinig je huid bij voorkeur met een milde textuur, zoals een melk of gelvormige lotion, die je rechtstreeks met je vingertoppen kan aanbrengen om eventuele extra irritatie door een wattenschijfje te vermijden.
 

Heb je inderdaad een hypergevoelige huid… of toch niet: wanneer raadpleeg je een arts?

Een trekkerige huid, opvallende roodheid, felle jeuk, oedeem… Als je herhaaldelijk last hebt van dit soort reacties, is het raadzaam een dermatoloog te raadplegen.
Ze kunnen het gevolg zijn van een allergie, die bijvoorbeeld eczeem of urticaria kan veroorzaken. Tijdens dit consult krijg je advies van een deskundige die je gerust kan stellen en kan vertellen welke producten het meest geschikt zijn in jouw situatie, die hij/zij natuurlijk het beste zal kunnen inschatten.

 
 

Hoe kan je een opstoot vermijden?


De oorzaken van eventuele opstoten identificeren

Een intolerante huid vertoont plotselinge en vaak onvoorspelbare reacties. Je kan echter wel proberen om het prikkende, trekkerige gevoel of de irritatie te voorkomen, door na te gaan wat een dergelijke reactie uitlokt.

 

Ontdek wat hypergevoeligheid triggert en welke oplossingen wij aanbieden om je huid en leven te verzachten.


Een hypergevoelige huid kan reageren op externe factoren, zoals irriterende stoffen in bepaalde cosmetica, de inname van bepaalde geneesmiddelen, een verontreinigende stof die in de lucht hangt of zelfs blootstelling aan de zon. Als een van dergelijke agressoren een oncomfortabel gevoel uitlokt en je huid irriteert, kan je deze in de toekomst proberen te vermijden of je huid op voorhand zorgvuldig beschermen.
 

Ontdek hoe je je huid kan beschermen en versterken zonder haar geweld aan te doen.


Maar ook inwendige factoren kunnen reacties uitlokken als je een hypergevoelige huid hebt. Bijvoorbeeld hormoonschommelingen, maar ook sterke emoties, zoals stress en boosheid.
 


Gebruik dagelijks de juiste producten

Als de huid goed gehydrateerd en beschermd wordt, zijn opstoten zeldzamer en minder intens. Je brengt dus best elke ochtend een hydraterende crème of balsem aan die geschikt is voor de hypergevoelige huid. Gebruik liefst een product zonder parfum en zonder bewaarmiddelen, een Cosmétique Stérile®-product dus. De huid zal dan beter bestand zijn tegen externe agressieve factoren.
 
Tot slot is het gelangrijk om niet te overdrijven met het aantal cosmetische producten dat je dagelijks aanbrengt. Hoe meer verschillende producten je gebruikt, hoe groter de kans dat je op een lotion of crème stuit die je huid moeilijk verdraagt. Dit maakt het bovendien ook moeilijker om de precieze oorzaken van je reacties te achterhalen.


Heb jij een intolerante of hypergevoelige huid? Ontdek de oorzaken van haar hypergevoeligheid en mogelijke oplossingen om dit te verhelpen.
 

Verstuur mail

Bezig met zoeken

inloggen vereist

Log in op je Avène account of meld je aan om deze informatie op te slaan


Log in of registreer u

You can't post more than one comment on a product

Geef jouw mening

* Verplichte velden

Mijn inspiratie

-Dag
-Maand
-Jaar

De merken van de Pierre Fabre Groep:

*Verplichte velden

Bedankt voor uw feedback!

De reactie staat in de wachtrij om goedgekeurd te worden door beheerders van deze site. Na goedkeuring zal deze worden gepubliceerd.