Samenvatting van het dossier

Huidveroudering

Rimpels en fijne lijntjes, verslapping van de huid, verlies van stevigheid: in de loop der jaren laat de tijd zijn sporen na op de huid. Dit hoeft ons schoonheidskapitaal niet in gevaar te brengen, maar het is duidelijk dat het aan het veranderen is! Hoewel huidveroudering niet kan worden gestopt, kunnen we het wel met eenvoudige handelingen vertragen of de gevolgen verminderen. Laten we eens kijken naar wat er in onze huid gebeurt wanneer we het over veroudering hebben.

Wat is huidveroudering? 

Net zoals de rest van ons lichaam is ook de huid onderhevig aan de effecten van de tijd. Deze effecten komen tot uiting in een hele reeks verschijnselen die vroeger beginnen dan we denken. De huid verliest geleidelijk haar stralende teint en stevigheid, rimpels verschijnen en worden vervolgens dieper... Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is 

av_anti-age_femme_trentenaire_inquiet_rides_1x1_v1 472X472

Senescentie van de huid

Oorspronkelijk heeft onze huid de capaciteit om zich om de 28 dagen te vernieuwen. Geleidelijk aan wordt dit proces uitgebreid tot meer dan 30 dagen. De oudste cellen hopen zich op, de talgklieren spelen hun rol minder goed, het aantal melanocyten (verantwoordelijk voor de pigmentatie van de huid) neemt af... Dit is het verouderingsproces van de huid, ook wel senescentie genoemd.

Dus wanneer begint dit? Zelfs als u het niet merkt, begint dit proces al in uw twintiger jaren (ja, zo vroeg!). En vanaf de leeftijd van 30 jaar kunnen de eerste tekenen van de tijd verschijnen in de vorm van fijne lijntjes. 
 
 

Rimpels, getuigen van huidveroudering

Wanneer we aan huidveroudering denken, denken we eerst aan rimpels. En het is waar dat dit de meest voor de hand liggende uitingen zijn!

Dus waar komen ze vandaan? Er zijn niet één maar meerdere factoren die het ontstaan van rimpels verklaren. Interne factoren (genen, oxidatieve stress, enz.) en externe factoren (zon, tabak, vervuiling, slechte hydratatie, enz.). 

Maak u geen zorgen, u kunt er iets aan doen! 
 

av_anti-age_femme_sourire_rides-expressions_1x1_v1

EEN WOORDJE VAN DE EXPERT

Ons lichaam en onze huid bestaan voor een groot deel uit water, dat essentieel is voor de cel- en huidvernieuwingscyclus. De huid hydrateren is dus essentieel. Het is het eerste wapen tegen vroegtijdige veroudering en de basis van elke anti-aging verzorging. Hydratatie is de sleutel tot een mooie huid en het vertragen van de effecten van de tijd.

Aline STENNEVINWetenschappelijk en medisch expert
av_anti-age_femme_creme_visage_1x1_v1 472X472

Andere tekenen van huidveroudering

Rimpels zijn niet de enige tekenen van het verstrijken van de tijd. Een trager metabolisme van de huidcellen in combinatie met bepaalde externe factoren (zon...) komt op andere manieren tot uiting. De teint verliest haar glans, de huid haar elasticiteit. De hoeveelheid hyaluronzuur en collageen neemt af. Het resultaat: de weefsels worden slap. Alsof dat nog niet genoeg is, gaan deze verschijnselen gepaard met een droge huid.

Uiteraard kunt u de tijd niet vertragen, maar het is nooit te laat om te handelen. Het motto: preventie! 


Lees meer

ONZE OPLOSSINGEN OM HUIDVEROUDERING TEGEN TE GAAN

De Eau Thermale Avène verzorging werd ontworpen om u goed in uw vel te voelen
AV_A-OXITIVE_Antioxidant-Defense-Serum_Font_15ML_3282770145403_3282779288453

A-Oxitive SERUM Huidbeschermend antioxiderend serum

Ik gebruik het nu al bijna een jaar, dag en nacht, samen met de andere producten uit het gamma. Het hydrateert en verstopt de poriën niet. Ontdek het A-OXitive serum

ONZE ANTWOORDEN OP UW VRAGEN

Wij helpen u om juiste en foutieve informatie van elkaar te onderscheiden

Ze is zelfs staatsvijand nummer één. Hoewel de zon veel voordelen voor de gezondheid heeft (vooral voor de moraal), heeft ze ook enkele negatieve effecten. Vooral als u er misbruik van maakt. Uv-stralen versnellen namelijk de afbraak van huidcellen ten opzichte van de opbouw. De huid is dan minder resistent.

Hetzelfde. Sigaretten breken hyaluronzuur af, waardoor slechte elastine wordt aangemaakt.

Dehydratatie is een van de belangrijkste factoren bij huidveroudering. Uw huid hydrateren helpt de elasticiteit te behouden.

Terug naar boven